Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkilaisilta toivotaan näkemyksiä Hietalahdenrannan suunnitteluun

Jaa

Hietalahden torin ja -altaan ympäristön suunnittelu alkaa. HGR Property Partners Oy:lle on myönnetty alueelle kahden vuoden kehittämisvaraus, jonka aikana tehdään kolme erilaista suunnitelmavaihtoehtoa eri suunnitteluryhmillä. Ennen suunnittelua kaupunkilaiset voivat esittää toiveita alueen tulevaisuudesta ja suunnittelun lähtökohdista maastokävelyllä 9. syyskuuta ja Kerro kantasi -verkkokyselyssä 20. syyskuuta asti.

Ilmakuva Hietalahdenrannasta. Kuva: Helsingin kaupunki
Ilmakuva Hietalahdenrannasta. Kuva: Helsingin kaupunki

Hietalahdenrantaan uutta toimitilaa ja maanalainen pysäköintilaitos

Hietalahdenrannan suunnittelutyö alkaa lokakuussa 2020. Kaikille kaupunkilaisille avoimesta kaupunkitilasta halutaan tehdä viihtyisää, laadukasta ja historialliseen ympäristöön sopivaa. Alueen liikennejärjestelyjä on tarkoitus uudistaa niin, että nykyisin Hietalahden altaan kiertävä autoliikenne ohjataan kulkemaan suorempaa reittiä rannan myötäisesti. Rantaan tehdään samalla myös jatkuva pyöräily- ja kävelyreitti. Autoliikenteeltä vapautuu siten torin ja altaan ympäristöstä lisää tilaa, jota kehitetään laadukkaana kävely-ympäristönä.

Ranta-alueelle on tarkoitus luoda korkean profiilin yrityskeskittymä kivijalkapalveluineen. Uudisrakentamisen määräksi varauksen saajalle on alustavasti varattu 15 000–20 000 kerrosneliömetriä. Alueella pyritään jatkamaan kantakaupungin korttelirakennetta ja noudattamaan sen tyypillisiä korkeuksia.

Hietalahden torin alle on suunnitteilla pysäköintilaitos. Samalla torin pintapysäköintipaikat poistettaisiin ja torialue laajenisi. Tori uudistetaan sen historialliseen arvoon sopivalla tavalla; torialue säilyy avoimena ja kauppahalli sen maamerkkirakennuksena.

Mielipiteet alueen kehittämisestä voi esittää verkkokyselyssä tai maastokävelyllä

Toiveita ja ideoita alueen tulevaisuudesta sekä suunnittelun lähtökohdista voi esittää Kerro kantasi -palvelussa 20.9.2020 asti. Kaupunkilaisilta toivotaan näkemyksiä siitä, mitä suunnittelussa tulisi ottaa huomioon ja mihin suuntaan aluetta tulisi kehittää. Teemoina kyselyssä on erityisesti julkisen tilan luonne ja toiminnallisuus, liikenne sekä maisemalliset arvot ja näkymät. Samoista teemoista keskustellaan myös Hietalahdenrannan maastokävelyllä 9. syyskuuta. Tapahtuma on rajattu 30 henkilölle ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Kerro kantasi -kyselyn vastauksista sekä maastokävelyllä esitetyistä kysymyksistä ja vastauksista tehdään kooste, joka annetaan lähtötiedoksi eri suunnitteluryhmille. Valmiit suunnitelmat asetetaan nähtäville kommentoitavaksi alkuvuodesta 2021. Alueen asemakaavoitus alkaa arviolta keväällä 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Sinikka Lahti
arkkitehti
kantakaupungin asemakaavoitus
p. 09 310 37478
sinikka.lahti@hel.fi

Mia Kajan
erityisasiantuntija
maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
p. 09 310 15820
mia.kajan@hel.fi

Ilkka Aaltonen
kiinteistökehityspäällikkö
maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
p. 09 310 36441
ilkka.aaltonen@hel.fi

Kuvat

Ilmakuva Hietalahdenrannasta. Kuva: Helsingin kaupunki
Ilmakuva Hietalahdenrannasta. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.9.202017.9.2020 16:35:53 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.9.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 1.10.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 15.9.202015.9.2020 20:52:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 15.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme