Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne mukana valtakunnallisella pyöräilyviikolla 5.–14.5.

Jaa
Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 5.–14.5.2023. Sen tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään sekä tarjota hyödyllisiä pyöräilyyn liittyviä vinkkejä ja tapahtumia. Myös me Kaupunkiliikenne Oy:llä olemme osaltamme mukana rakentamassa parempaa pyöräilykaupunkia.

Helsingin kaupungin tavoitteena on lisätä pyöräilyn osuutta liikkumismuotona 20 % vuoteen 2035 mennessä ja tämän kasvun mahdollistamisessa pyöräilijöille suunnattujen palvelujen rooli on merkittävä.

Pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna pääteemalla ’’Pyöräpysäköinti - oikea ratkaisu oikeaan paikkaan’’. Pääteemalla kiinnitetään huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen.

Olemme Kaupunkiliikenne Oy:ssa omalta osaltamme, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, varmistamassa, että pyöräpysäköintipaikkojen ja -palveluiden määrä vastaa kysyntää sekä käyttäjien tarpeita. Liityntäpyöräpysäköinnin kehittämisen ja ylläpidon lisäksi vastuullamme ovat Helsingin kaupunkipyöräpalvelu, Pyöräkeskuspalvelu sekä muut pyöräliikennettä tukevat palvelut.

Vastaamme pyörien liityntäpysäköinnistä ja kehittämisestä

Pyörän voi jättää parkkiin raideliikenteen asemien yhteydessä ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä. Lisäämällä ja kehittämällä liityntäpyöräpysäköintiä voidaan edistää kestävän liikkumisen matkaketjuja sekä helpottaa joukkoliikenteen käyttöä.  

Tulevina vuosina Kaupunkiliikenne parantaa vaiheittain pyöräpysäköinnin laatua ja määrää raideliikenteen asemien yhteydessä. Tällä hetkellä uusien liityntäpyöräpysäköintipaikkojen rakentaminen on käynnissä Kannelmäen, Käpylän ja Tapanilan juna-asemien sekä Ruoholahden, Siilitien ja Vuosaaren metroasemien yhteydessä.

Kaisantunnelin pyöräpysäköintikeskus -kyselyn tulokset

Helmikuussa 2023 Kaupunkiliikenne toteutti kaikille kaupunkilaisille avoimen kyselyn koskien Kaisantunnelin pyöräpysäköintikeskukseen tulevia palveluita. Kyselyllä kartoitettiin pyörällä liikkuvien tarpeita ja odotuksia Kaisantunnelin pyöräpysäköintikeskukseen liittyen. Kyselyyn vastasi ilahduttavan paljon kaupunkilaisia, yli 400 henkilöä.

Yli puolet vastaajista pysäköi pyöräänsä nykyisin Helsingin keskustassa ainakin kerran viikossa. 17 % jopa päivittäin tai lähes päivittäin. Suosituimmiksi palveluiksi, joita vastaajat haluaisivat tulevasta pyöräpysäköintikeskuksesta löytyvän pyöräpysäköinnin lisäksi, olivat pyöränhuolto, pyörän pesumahdollisuus, vartiointi sekä juomapullon täyttöpiste. Vapaissa kommenteissa tärkeäksi teemaksi nousi etenkin pyöräpysäköinnin turvallisuus.

Kyselyn tulokset hyödynnetään palvelukonseptin ja suunnitelmien viimeistelyssä. 

Kaupunkiliikenne mukana pyöräilytapahtumissa

Pyöräilyviikolla järjestetään pääkaupunkiseudulla erilaisia pyöräilytapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry. Kaupunkiliikenne Oy:n tuottamat pyöräilypalvelut ovat mukana mm. seuraavissa tapahtumissa: 

  • lauantai 6.5. Pyörien koeajotilaisuus Kansalaistorilla klo 12–17. Koeajettavana myös Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä  
  • keskiviikko 10.5. Aamupalaa pyöräilijöille klo 7–9. Aamupala tarjolla Porkkalankadun sillan alla Pyöräkeskuksen ulkopuolella. Pyöräkeskus avautuu kyseisenä päivänä poikkeuksellisesti jo klo 7.

Suosittu Kaupunkiliikenteen järjestämä pyöräliikenteen palvelu Pyöräkeskus palvelee Baanan loppupäässä Ruoholahdessa ja on avoinna arkisin pitkälle syksyyn: ma klo 10–18, ti-pe klo 9–17. Pyöräkeskuksesta saa pyörän kunnossapitoon liittyviä käytännön neuvoja ja sieltä voi lainata ilmaiseksi työkaluja. Paikalla onnistuvat pyörien pikahuollot ja keskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan ammattilaisen opastuksella.

Lisätietoa Pyöräilyviikon tapahtumista pääkaupunkiseudulla: www.hepo.fi/pyorailyviikko

Lue lisää pyöräilypalveluistamme: https://kaupunkiliikenne.fi/liikennointi/pyoralla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluasiantuntija Eva Lodenius
p. 040 7570961
eva.lodenius@kaupunkiliikenne.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Kruunuvuorenrannan lauttaliikenne alkaa vapunpäivänä 1.5.19.4.2023 11:57:55 EEST | Tiedote

Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kauppatorin lähellä Aleksanterinkadun ja Pohjoisrannan risteyksessä sijaitsevan Meritullintorin välillä käynnistyy HSL:n lipuilla toimiva lauttaliikenne. Lauttamatkalle käy HSL:n AB-vyöhykkeet sisältävä lippu. HSL kehottaa matkustajia ostamaan lipun ennakkoon tai käyttämään lipun ostoon HSL-korttia tai HSL-sovellusta. Lautalla tai lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme