Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenteen toimitusjohtajaksi Juha Hakavuori

Jaa
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n (ent. HKL) hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi KTM, MBA Juha Hakavuoren. Hakavuori siirtyy Kaupunkiliikenteen palvelukseen Fenniarailin toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut Helsingin Bussiliikenteen toimitusjohtajana ja arvokuljetusalalla.
Juha Hakavuori
Juha Hakavuori

Hakavuoren vahvuuksiksi yhtiön hallitus katsoi erityisesti ison organisaation johtamisosaamisen sekä hyvät henkilöstöjohtamisen taidot ja toimintaympäristön tuntemuksen. 

Hakavuori on kokenut toimitusjohtaja, jolla on erinomainen kyky tarttua toimitusjohtajan tehtävään ja toteuttaa omistajien yhtiölle asettamia tavoitteita. Hakavuori hallitsee kaupunkiomisteiseen osakeyhtiöön liittyvät vaatimukset ja erityispiirteet. Kaupunkiliikenne Oy:n toimintaympäristö ja siihen liittyvät haasteet ovat Hakavuorelle tuttuja. Hänellä on joukkoliikenteen, kaluston ja liikennöinnin osalta merkittävää kokemusta aikaisemmalta työuraltaan, hallitus totesi valintapäätöksestään. 

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä. Kaupunkiliikenne Oy liikennöi raitiovaunuja ja tuottaa metron liikennöintiä palveluna sekä järjestää Suomenlinnan lauttaliikenteen ja tilaa Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Yhtiö hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Tämän lisäksi yhtiö vastaa joukkoliikenneinfran ja raideliikennekaluston kehittämisestä ja kunnossapidosta.

- Juha Hakavuori on aiemman työkokemuksensa, osaamisensa ja vuorovaikutteisen työotteensa vuoksi paras henkilö johtamaan yhtiötä. Juha tuntee yhtiön toimintaympäristön erittäin hyvin. Olen iloinen, että saimme Juhan osaamisen ja ratkaisukeskeisen ajattelutavan yhtiön käyttöön, kun yhtiötä vielä rakennetaan, kommentoi puheenjohtaja Minna Salminen toimitusjohtajavalintaa. 

Juha Hakavuori aloittaa Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtajana viimeistään 17.10. 

- Hyvin toimiva joukkoliikenne on elinehto pääkaupunkiseudun kehittymiselle. Sekä metro- että raitiovaunulinjastot tulevat laajenemaan merkittävästi lähivuosien aikana ja se osaltaan mahdollistaa alueen kasvun kestävän kehityksen periaattein. Yhdessä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa jatkamme yhtiön toiminnan kehittämistä ja tuemme pääkaupunkiseudun kehitystä, toteaa Juha Hakavuori.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy aloitti toimintansa 1.2.2022. Yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana toimii henkilöstöjohtaja Petri Lumijärvi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiliikenne Oy, hallituksen puheenjohtaja Minna Salminen, p. 050 445 5350
Juha Hakavuori p. 040 352 4771

Kuvat

Juha Hakavuori
Juha Hakavuori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Järjestämme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metron kapasiteetti paranee – tähtäimessä alle kahden minuutin vuoroväli myöhemmin tulevaisuudessa31.1.2023 10:12:51 EET | Tiedote

Metron matkustajakapasiteetti paranee, kun elinkaarensa päässä olevia järjestelmiä aletaan uusia. Järjestelmien uudistamisen ja kalustohankintojen jälkeen voidaan tihentää metron vuoroväliä ja siten kasvattaa kapasiteettia. Kaupunkiliikenne Oy:n, Länsimetro Oy:n, HSL:n, Espoon kaupungin ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhteistyönä toteutettavan hankkeen hankesuunnitelma hyväksyttiin 7.12.2022 Helsingin ja 30.1.2023 Espoon kaupunginvaltuustossa.

Kaupunkiliikenne Oy etsii luovia keinoja säästää sähköä ja varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin15.12.2022 12:34:48 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy osallistuu sähkönsäästötalkoisiin varautumalla mahdollisiin sähkökatkoihin ja tekemällä ennakoivasti erilaisia sähkönsäästötoimenpiteitä. Lauantaina 17.12. ryhdytään Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Herttoniemen metroasemilla mittaviin sähkönsäästötoimenpiteisiin pitämällä vaihtelevasti osa liukuportaista pysäytettyinä läpi talven.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme