Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyöräpalvelu laajenee Leppävaaraan jo tänä kesänä

Jaa

Espoossa kaupunkipyöräpalvelu laajenee 35 pyöräasemalla ja 350 kaupunkipyörällä jo ensimmäisenä kautenaan kesällä 2018. Laajennuksen asemat sijoittuvat enimmäkseen Leppävaaran alueelle. Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo päätti laajennuksen hankinnasta torstaina 15.2.2018.

Espooseen tulee laajennuksen myötä kaikkiaan 105 kaupunkipyöräasemaa. Laajennusosan asemat saadaan käyttöön hieman muita asemia myöhemmin, viimeistään heinäkuussa 2018. Espoon muut 70 kaupunkipyöräasemaa sijoittuvat metroradan varrelle ja ovat käytettävissä 2.5. alkaen. Helsingissä pyöräilykausi alkaa huhtikuussa.

Laajennusosan käyttöönottoa valmisteltiin alun perin aikaisintaan pyöräilykaudeksi 2019. Espoon tekninen lautakunta päätyi kuitenkin aikaistetun laajentamisen kannalle.

 Asemaverkoston laajentaminen Leppävaaraan on kaupunkilaisten toive. Kaupunkilaisille avatussa karttakyselyssä Leppävaara erottui selvästi alueena, jossa pyörille on paljon kysyntää, kertoo liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyörän voi palauttaa toukokuusta alkaen kumman tahansa kaupungin kaupunkipyöräasemalle.

Verkostokartta kuvaa kaupunkipyöräasemien ohjeellisia sijainteja. Lopulliset paikat tarkentuvat myöhemmässä suunnittelussa.

Lisätiedot:

Tiedote: Kaupunkipyörillä pääsee kulkemaan kahden kaupungin väliä

Kaupunkipyöräasemat kartalla

Avoin data: Kaupunkipyöräaineisto 

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki, liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg, p. 040 526 8331
Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL, projektipäällikkö Samuli Mäkinen, p. 040 532 3594
Helsingin seudun liikenne HSL, johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen, p. 050 385 5043

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme