HKLHKLHKL

Kaupunkipyörillä poljettu jo yli miljoona matkaa

Jaa

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu on osoittautunut paljon ennakoitua suositummaksi ja viikoittain palvelun käyttäjämäärissä rikotaan uusia ennätyksiä. Yli miljoonan yksittäisen matkan lisäksi palvelun keskimääräinen käyttäjämäärä löi uuden ennätyksen elokuun toisella viikolla: jokaisella pyörällä poljettiin keskimäärin 9,7 matkaa päivässä, mikä on kansainvälisesti verrattuna huimaava luku.

Kaupunkilaiset ovat ottaneet kaupunkipyörät omakseen. Kuva: HKL, Jesse Ukkonen
Kaupunkilaiset ovat ottaneet kaupunkipyörät omakseen. Kuva: HKL, Jesse Ukkonen

- Palvelun suuri suosio on ilahduttavaa ja kertoo siitä, että kaupunkilaiset ovat todella ottaneet kaupunkipyöräpalvelun omakseen, sanoo HKL:n toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio.

Kaupunkipyöräpalvelun suuri suosio on kaupungille myös taloudellisesti positiivinen asia: tähän mennessä tuloja palvelun käytöstä on kertynyt jo yli 860 000 euroa.

Koko kaudeksi on nyt rekisteröitynyt noin 33 000 henkilöä. Suuri luku kertoo siitä, että palvelua käyttävät erityisesti helsinkiläiset itse: turistien ja kokeilijoiden määrä on huomattavasti pienempi.

- Kaupunkipyöräpalvelun suuren käyttäjämäärän vuoksi käyttäjien on hyvä huomioida, että ruuhkahuiput ja massatapahtumat kuormittavat palvelua ja voivat aiheuttaa ajoittain tyhjiä ja täysiä telineitä. Teemme kuitenkin järjestelmäoperaattori CityBike Finlandin kanssa kaikkemme, jotta pyörien määrää saataisiin tasattua, kertoo Rajakallio.

CityBike Finland Oy seuraa ajantasaisesti pyörien käyttöastetta ja asemien tilannetta ja siirtää pyöriä kysynnän mukaan telineiltä toiselle. Pyörien kuljetusautoja on liikkeellä useita päivittäin, ja resursseja lisätään tarpeen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
HKL, yksikön johtaja Karoliina Rajakallio, p. 0400 477 561

Kuvat

Kaupunkilaiset ovat ottaneet kaupunkipyörät omakseen. Kuva: HKL, Jesse Ukkonen
Kaupunkilaiset ovat ottaneet kaupunkipyörät omakseen. Kuva: HKL, Jesse Ukkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä.

HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin tavoitekustannuksesta on valmistunut uusi arvio – lopullinen hinta selviää ensi keväänä20.6.2018 12:00Tiedote

Raide-Jokerin rakentamisprojektissa on parhaillaan käynnissä kehitysvaihe, joka kestää ensi kevääseen asti. Kehitysvaiheessa tehdään kesällä 2016 hyväksyttyä hankesuunnitelmaa tarkemmat suunnitelmat sekä määritellään rakentamisen aikataulu ja kustannukset. Kustannusarviota lasketaan moneen kertaan kehitysvaiheen aikana, ja lopullinen hinta täsmentyy sitä mukaa, kun suunnitelmat tarkentuvat. Nyt valmistuneen arvion mukaan rakentamiskustannus on 355 M€ vuoden 2015 hintatasossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme