Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 8.6.2021

Jaa

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tänään 8.kesäkuuta pidetty kokous on päättynyt.

Palveluntuottajan laajan tietojärjestelmäongelman vuoksi päätöstiedotetta ei pysytä julkaisemaan normaalin tapaan kaupungin verkkosivuilla. Julkaisemme päätöstiedotteen verkkosivuilla heti, kun järjestelmä toimii.

Kokouksen päätökset

Asia/1

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/2

Ilmoitusasiat (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/3

Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Atte Harjanteen ym. toivomusponnesta, joka koskee korttelipihapilotin mahdollisuuksien selvittämistä (pdf) (html)

Hyväksyttiin esittelijän ehdotuksesta poiketen

Vastaehdotus Rantanen Tuomas + Rautava Risto
Lisätään. "Lautakunta esittää lisäksi, että toimiala järjestää korttelipihoja hiljattain toteuttaneille tai niitä jo suunnitteleville taloyhtiöille suunnatun kilpailun. Sen kautta yhtiöiden olisi mahdollista nostaa esille innovatiivisia pihasuunnitelmia, kiinnostavia toiminnallisia ratkaisuja sekä toimivaksi osoittautuneita yhteistyömuotoja uusia hankkeita harkitsevien taloyhtiöiden innostamiseksi ja kannustamiseksi”

Vastaehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

Asia/4

Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman hyväksyminen 2021−2030 (a-asia) (pdf) (html)

Päätös

Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Vastaehdotus

Sinnemäki Anni + Haglund Mia
Lisäksi lautakunta päättää, että - myöhemmässä vaiheessa tehtävien luonnonhoidon toimenpiteiden tulee antaa tilaa metsien luonnolliselle vanhenemiselle ja lahopuun määrän lisääntymiselle ja sekä valtapuuston että pienpuuston harvennusten määrä kannattaa pitää mahdollisimman pienenä - myöhemmässä vaiheessa tehtävien tarkempien luonnonhoidon suunnitelmien tulee olla riittävän selkeitä ja tarkkoja toimenpiteiden osalta, jotta niiden kommentointi olisi mahdollisimman toimivaa ja suunnitelmien esitystavan tulee olla teknisesti riittävän helposti luettavaa vuorovaikutukseen osallistuville.

Vastaehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

Asia/5

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle viiden tontin varaamiseksi Suvilahti Event Hub Oy:lle tapahtumakeskuksen suunnittelua varten (Kalasatama, Suvilahti) (pdf) (html)

Päätös
Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Käsittely

Vastaehdotus

Haglund Mia + Laak Noora
Lisäys: Lautakunta katsoo, että jatkosuunnittelussa turvataan Suvilahti DIY skeittipuiston säilyminen ensisijaisesti nykyisellä paikallaan ja toissijaisesti muulla sille soveltuvalla sijainnilla Suvilahden läheisyydessä. Jos Suvilahti DIY:lle päädytään esittämään uutta sijaintia, on sen soveltuvuus tarkoitukseen varmistettava ennen varattavan alueen jatkosuunnittelua.

Vastaehdotus

Sinnemäki Anni + Rautava Risto
Kaupunkiympäristölautakunta katsoo, että Suvilahti DIY skeittipuiston toiminta on tärkeää säilyttää mahdollisimman keskeytymättömänä, toiminnallisesti parhaassa mahdollisessa paikassa. Sijoituspaikan valinnassa ja suunnittelussa tehdään yhteistyötä skeittipaikan aktiivien kanssa.

Vastaehdotuksista äänestettiin vastakkain, Sinnemäen ehdotus sai 11 ääntä, Haglundin ehdotus 2 ääntä.

Tämän jälkeen Sinnemäen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti


Asia/6

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle, Laurinmäenkuja 3 ja Sentnerikuja 2 ja 4:n tarkistettu asemakaavan muutosehdotus (nro 12670) (sisältää liikennesuunnitelman) (a-asia) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan


Asia/7

Kivinokan asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus (nro 12624) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) (pdf) (html)

Pöydälle kahdeksi viikoksi (pöydällepanoehdotus: Risto Rautava)


Asia/8

Hallkullanniemen ja Nuottasaaren asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus (nro 12530) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) (pdf) (html)

Pöydälle kahdeksi viikoksi (pöydällepanoehdotus: Risto Rautava)


Asia/9

Helsingin itäisen saariston hoito- ja kehittämissuunnitelman hyväksyminen 2021−2030 (a-asia) (pdf) (html)

Pöydälle (pöydällepanoehdotus: Anni Sinnemäki)


Asia/10

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kävelyn edistämisohjelman hyväksymisestä (a-asia) (pdf) (html)

Pöydälle (pöydällepanoehdotus: Anni Sinnemäki)

Asia/11

Pyöräliikenteen kehittämisohjelman 2020-2025 toteutumisen seuranta (a-asia) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/12

Kalasataman yhteiskerhotilan asemakaavan muuttaminen (nro 12693) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan


Asia/13

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määrittämisestä sekä kiinteistökaupan esisopimusten tekemisestä ja toteutussopimusten hyväksymisestä (Pasila, Postipuisto 17114/1-10) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/14

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden vahvistamiseksi maanalaiselle pysäköintilaitokselle (Hakaniementori) (pdf) (html)


Pöydälle (pöydällepanoehdotus: Anni Sinnemäki)

Asia/15

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden vahvistamiseksi eräille tonteille (Viikki, Malmi) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/16

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määrittämiseksi eräille tonteille (Laajasalo, tontit 49077/3, 49080/15 ja 16 sekä Oulunkylä, tontti 28058/20) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/17

Yleisen rakennuksen tontin vuokraaminen Koy Helsingin Kansantielle rakennusluvan hakemista varten (Pakila, tontti 34022/1) (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/18

Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Mauri Venemiehen ym. valtuustoaloitteesta koskien Herttoniemenrannan liikuntapuiston tekojäätä (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaanAsia/19

Karhusaaren eräiden kiinteistöjen asettaminen rakennuskieltoon asemakaavan laatimista varten (nro 12730) (pdf) (html)

Pöydälle (pöydällepanoehdotus: Atte Kaleva)


Asia/20


Kaupunkiympäristön toimialan ympäristöohjelman 2019-2021 vuoden 2020 raportti (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/21

Kaupunkiympäristölautakunnan ylimääräiset kokoukset 29.6. ja 1.7.2021 (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/22

Hankintaoikaisuvaatimus teknisen johtajan päätöksestä 15.4.2021 § 97 koskien Kruunusiltojen siltaurakan valvonta- ja turvallisuuskoordinaattorin töiden konsultin valintaa (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/23

LVIA-tekniset kuntotutkimus-, asiantuntija- ja korjaussuunnittelupalvelut, puitejärjestely 2021–2023, hankintapäätöksen oikaiseminen osa-alueen 2 puitesopimustoimittajien osalta (pdf) (html)

Ehdotuksen mukaan

Asia/24

Kaupunkiympäristölautakunnan alaisten viranomaisten ajalla 27.5.−2.6.2021 tekemien päätösten seuraaminen (pdf) (html)

Lautakunta päätti päätti merkitä tiedoksi, että apulaispormestari on päättänyt ottaa maankäyttöjohtajan 27.5.2021 (§ 73) tekemän päätöksen Mellunkylän ja Vartioharjun pohjoisosan luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman hyväksymisestä lautakunnan käsiteltäväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Mäntymäki
viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 37368
heikki.mantymaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme