Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkiympäristön toimialan palvelupisteet muuttavat, käyttöön uusi palvelunumero

Jaa

Helsingin alueellisiin pysäköintitunnuksiin ja parkkimaksuihin sekä yleisten alueiden käyttölupiin liittyvät asiakas- ja neuvontapalvelut muuttavat 3. lokakuuta alkaen osoitteeseen Sörnäistenkatu 1. Myös puistojen ja katujen kunnossapitoon liittyvä palaute käsitellään jatkossa Sörnäistenkadulla. Yleisessä välityksessä olevien vapaarahoitteisten asuntojen vuokrasopimukset allekirjoitetaan 10. lokakuuta alkaen Elimäenkatu 5:n palvelupisteessä. Muutot aiheuttavat palvelutaukoja. Myös puhelinpalvelun numero muuttuu. Tiedotteen ensimmäinen kappale

Muutot ja palvelutauot

Elimäenkadulta siirtyy 3.10. Sörnäistenkatu 1:een asiakaspalvelu, jossa asiakas voi muun muassa

 • lunastaa, noutaa tai hakea muutosta asukas- ja yrityspysäköintitunnukseen
 • maksaa pysäköintivirhemaksun
 • solmia autohotellisopimuksia ns. kesäautoille
 • jättää oikaisuvaatimuksen pysäköintivirhemaksua ja ajoneuvojen siirtoa koskevassa asiassa
 • uusia ketterien kioskien sopimuksia
 • hakea neuvoa tai lomakkeita vuokratessaan kaupungilta käyttöönsä yleistä aluetta mm. katutyötä sekä terassin tai mainosten sijoittamista varten (ks. yleisten alueiden luvat).

Asiakaspalvelupisteet ja puhelinpalvelu ovat muuton vuoksi kiinni 29.9.–2.10. sekä Sörnäistenkadulla että Elimäenkadulla. Vain johtotietopalvelu on tuolloin auki Sörnäistenkadulla.

Sörnäistenkadulla toimii jatkossakin johtotietopalvelu sekä mittaustöiden ja kartta-aineistojen tilauksia vastaanottava asiakaspalvelu.

Palvelussuhdeasuntojen ja yleisessä välityksessä olevien vapaarahoitteisten asuntojen vuokrasopimusten allekirjoittamista hoitava palvelupiste muuttaa tiistaina 10. lokakuuta osoitteeseen Elimäenkatu 5. Tämä palvelu on muuton vuoksi kiinni 6.10.–9.10.2017. Palvelun neuvontanumero ja palveluaika säilyvät ennallaan.

Uusi kaupunkiympäristön palvelunumero otetaan käyttöön 3. lokakuuta

Kaupunkiympäristön toimiala ottaa tiistaina 3. lokakuuta käyttöön uuden palvelunumeron 09 310 22 111.

Sen kautta saa toimialan asioissa neuvontaa tai palvelua, joka koskee muun muassa

 • alueiden (kadut, puistot, torit) tilapäistä vuokrausta
 • rakennusvalvonnan lupiin liittyviä tiedusteluja
 • johtotietojen tilaamista
 • digitaalisten karttojen tilauksia

Palvelunumeron kautta voi myös jättää palautetta tai palvelupyyntöjä, jotka liittyvät muun muassa

 • katujen ja viheralueiden hoitoon
 • pysäköinninvalvontaan
 • maksulliseen pysäköintiin.

Palautetta toivotaan jätettäväksi ensisijaisesti Helsingin kaupungin verkkosivulla hel.fi/palaute.

Palveluajat

Uusi puhelinpalvelu ja Sörnäistenkadun asiakaspalvelu ovat avoinna

 • ma 8.15–17
 • ti–to 8.15–16
 • pe 10–15.

Johtotietoja ja digitaalisia kartta-aineistoja koskien asiakaspalvelu ja puhelinneuvonta 09 310 22 111 ovat auki ma–to 8.15–16 ja pe 10–15.

Muut toimialan palvelunumerot säilyvät toistaiseksi ennallaan. Rakennusvalvonta ja johtotietopalvelu palvelevat nykyisissä palvelunumeroissa 3.10. asti.

Sähköiset palvelut toimivat muuttojen ajan

Tilauksia, hakemuksia ja palautetta voi muuton ajan jättää normaalisti sähköisiin palveluihin. Vastaaminen voi viivästyä muuton vuoksi.

Muutot ovat osa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelun kehitystyötä.

Lue lisää:

Asuntopalvelut muuttaa Sörnäistenkadulle 25. syyskuuta

Tellingissä uudet palveluajat ja -numero 3. lokakuuta alkaen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Posti
asiakaspalveluyksikön päällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38433
tarja.posti@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta ei puolla suunnitteluvarausta moskeijalle ja monitoimikeskukselle12.12.2017 19:24Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta päätti tämän päivän kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten. Päätös hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.Lautakunta toteaa päätöksensä perustelussa, että se pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle.  Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia. Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisest

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 8.12.20178.12.2017 16:24Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-12-08_Ylja_10_Pt/index.html Kokouksen pöytäkirja korvaa ilmestyttyään päätöstiedotteen. Pöytäkirjat löytyvät sivulta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto-poytakirjat Jaoston seuraava kokous on 15.12. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Östersundomkommittén behandlar de inkomna utlåtandena om det nya generalplaneförslaget den 15 december8.12.2017 13:44Tiedote

Helsingfors, Vanda och Sibbo samt NTM-centralen i Nyland har gett sina utlåtanden om det nya förslaget till generalplan för Östersundom. Därutöver har man fått NTM-centralens, Forststyrelsens och markägarnas utlåtanden om Naturabedömningen i generalplaneförslaget. Östersundomkommittén behandlar utlåtandena och fattar beslut om framläggandet av planförslaget den 15 december.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme