Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kausi-influenssarokotukset helsinkiläisille alkavat 25. marraskuuta

Jaa

Riskiryhmien maksuttomat rokotukset annetaan 25.–29.11. Influenssarokotuksen saa rokotusviikolla ilman ajanvarausta rokotuspisteissä. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta.

Viime vuoden tapaan rokotuspisteitä ovat Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kisahalli Töölössä.

 Kun rokotukset annetaan rokotuspisteissä, voimme keskittyä niissä paremmin rokotuksiin ja terveysasemilla potilaiden hoitamiseen. Rokotukset sujuvat parhaiten, kun rokote haetaan lähimmästä rokotuspisteestä. Rokotustilanne kestää vain muutaman minuutin, tiivistää ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Rokotuspisteet ovat avoinna 25.29.11. mato klo 8.3018.00 ja pe 8.3015.00.

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Riskiryhmille influenssarokotus on maksuton

Riskiryhmiä ovat:
- sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat,
- 65 vuotta täyttäneet,
- varusmies- tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat,
- vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen maksutta neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta, arkisin 25.11.–5.12. Neuvolakohtaiset rokotusajat löytyvät verkosta influenssarokotus.hel.fi

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen joko rokotuspisteestä tai kouluterveydenhuollosta. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta tai oppilas voi ottaa rokotuksen erikseen sovittuina rokotuspäivinä. Lisätietoa rokotuspäivistä saa oman koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat saavat rokotuksen ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin rokotuspisteestä (Mechelininkatu 46) tai oppilaitoksensa opiskeluterveydenhuollosta. Oppilaitosten opiskeluterveydenhuolto tiedottaa opiskelijoitaan tarkemmin rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Helsingin kaupunginsairaaloiden vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Yhdessä influenssaa vastaan

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Hannele Kotilainen suosittelee influenssarokotuksen ottamista vuosittain.

– Influenssarokotus suojaa yli 65-vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Influenssa voi aiheuttaa viruskeuhkokuumeen tai jälkitautina bakteerikeuhkokuumeen ja kuusinkertaistaa akuutin sydäninfarktin riskin ja lisätä sydämen vajaatoiminnan vaaraa, Kotilainen perustelee rokotuksen tarpeellisuutta.

– Kannustan myös pienten lasten perheitä ottamaan influenssarokotuksen. Kun raskaana oleva äiti ottaa rokotuksen, suojaa hän samalla vastasyntyneen vauvansa, Kotilainen jatkaa.

Tietoa Helsingin rokotuksista saa verkosta influenssarokotus.hel.fi, terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi

Lisätietoa
Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen p. 050 3011 487
Ylilääkäri Hannele Kotilainen p. 09 310 51217

Helsinki on mukana myös THL:n rokotetutkimuksessa yli 65- vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pyytää yli 65-vuotiaita osallistumaan tutkimukseen, jossa tutkitaan uuden korkea-annoksisen influenssarokotteen tehoa influenssan ja sen aiheuttamien vakavien sydän-, verenkierto- ja hengitystiesairauksien ehkäisyssä.

Tutkimusrokotteen voit saada Kampin palvelukeskuksesta, Salomonkatu 21 B tai Kinaporin palvelukeskuksesta, Kinaporinkatu 9, kulku myös Hämeentie 58–60.

Tutkimusrokotuksia annetaan molemmissa palvelukeskuksissa ilman ajanvarausta tiistaista torstaihin 5.11.–7.11. kello 9–16 ja perjantaina 8.11. kello 9–15.

Lisätietoa tutkimuksesta saat THL:n sivuilta thl.fi/finfluhd, puhelimitse (maksuton numero 0800 94065) tai sähköpostitse finfluhd@thl.fi.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 21.1.17.1.2020 12:29:38 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on tiistaina 21. tammikuuta klo 16.15. alkaen. Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen. Kevätkauden 2020 kokoukset Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen verkkosivuilla olevan listauksen mukaisesti.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?16.1.2020 11:40:56 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden tiistaina 21.1. klo 17–18.30 Oodissa (os. Töölönlahdenkatu 4) tilassa Kuutio, 2. krs. Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä. Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan muk

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa10.1.2020 09:15:51 EETTiedote

Ajalla 13.–19.1. tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder. Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua. ”On ollut silmiä avaavaa, mit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme