Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kausi-influenssarokotukset helsinkiläisille alkavat 25. marraskuuta

Jaa

Riskiryhmien maksuttomat rokotukset annetaan 25.–29.11. Influenssarokotuksen saa rokotusviikolla ilman ajanvarausta rokotuspisteissä. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta.

Viime vuoden tapaan rokotuspisteitä ovat Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kisahalli Töölössä.

 Kun rokotukset annetaan rokotuspisteissä, voimme keskittyä niissä paremmin rokotuksiin ja terveysasemilla potilaiden hoitamiseen. Rokotukset sujuvat parhaiten, kun rokote haetaan lähimmästä rokotuspisteestä. Rokotustilanne kestää vain muutaman minuutin, tiivistää ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Rokotuspisteet ovat avoinna 25.29.11. mato klo 8.3018.00 ja pe 8.3015.00.

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Riskiryhmille influenssarokotus on maksuton

Riskiryhmiä ovat:
- sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat,
- 65 vuotta täyttäneet,
- varusmies- tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat,
- vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen maksutta neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta, arkisin 25.11.–5.12. Neuvolakohtaiset rokotusajat löytyvät verkosta influenssarokotus.hel.fi

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen joko rokotuspisteestä tai kouluterveydenhuollosta. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta tai oppilas voi ottaa rokotuksen erikseen sovittuina rokotuspäivinä. Lisätietoa rokotuspäivistä saa oman koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat saavat rokotuksen ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin rokotuspisteestä (Mechelininkatu 46) tai oppilaitoksensa opiskeluterveydenhuollosta. Oppilaitosten opiskeluterveydenhuolto tiedottaa opiskelijoitaan tarkemmin rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Helsingin kaupunginsairaaloiden vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Yhdessä influenssaa vastaan

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Hannele Kotilainen suosittelee influenssarokotuksen ottamista vuosittain.

– Influenssarokotus suojaa yli 65-vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Influenssa voi aiheuttaa viruskeuhkokuumeen tai jälkitautina bakteerikeuhkokuumeen ja kuusinkertaistaa akuutin sydäninfarktin riskin ja lisätä sydämen vajaatoiminnan vaaraa, Kotilainen perustelee rokotuksen tarpeellisuutta.

– Kannustan myös pienten lasten perheitä ottamaan influenssarokotuksen. Kun raskaana oleva äiti ottaa rokotuksen, suojaa hän samalla vastasyntyneen vauvansa, Kotilainen jatkaa.

Tietoa Helsingin rokotuksista saa verkosta influenssarokotus.hel.fi, terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi

Lisätietoa
Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen p. 050 3011 487
Ylilääkäri Hannele Kotilainen p. 09 310 51217

Helsinki on mukana myös THL:n rokotetutkimuksessa yli 65- vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pyytää yli 65-vuotiaita osallistumaan tutkimukseen, jossa tutkitaan uuden korkea-annoksisen influenssarokotteen tehoa influenssan ja sen aiheuttamien vakavien sydän-, verenkierto- ja hengitystiesairauksien ehkäisyssä.

Tutkimusrokotteen voit saada Kampin palvelukeskuksesta, Salomonkatu 21 B tai Kinaporin palvelukeskuksesta, Kinaporinkatu 9, kulku myös Hämeentie 58–60.

Tutkimusrokotuksia annetaan molemmissa palvelukeskuksissa ilman ajanvarausta tiistaista torstaihin 5.11.–7.11. kello 9–16 ja perjantaina 8.11. kello 9–15.

Lisätietoa tutkimuksesta saat THL:n sivuilta thl.fi/finfluhd, puhelimitse (maksuton numero 0800 94065) tai sähköpostitse finfluhd@thl.fi.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme