Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kävelykierros vie Helsingin sateenkaarihistoriaan

Jaa

Helsingin kaupunginmuseon järjestämällä Sateenkaarihistoriallisella kaupunkikävelyllä selviää muun muassa se, missä homomiehet bilettivät 1800-luvulla.

Julkinen käymälä Ursinin kalliolla. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Matti Honkavaara
Julkinen käymälä Ursinin kalliolla. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Matti Honkavaara

Sateenkaarihistoriallisella kaupunkikävelyllä tiistaina 22.8. klo 16.30–18.30 tutustutaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan Helsingissä. Tutuiksi tulevat homomiesten suosimat ravintolat, puistot ja yleiset vessat, sekä lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transihmisten järjestöhistoria ja ensimmäisten mielenosoitusten paikat. Lopuksi vieraillaan 1800-luvun homobilemestassa. Kaupunkikävelyllä on oppaana homo- ja lesbotutkimuksen pioneeri, tutkija ja tietokirjailija Kati Mustola. 

Kävelylle lähdetään Helsingin kaupunginmuseosta, Aleksanterinkatu 16. Esteettömän reitin päätepiste on Kaivopuistossa. 

Kävelykierroksen hinta on 15 €, ja se maksetaan kortilla tai käteisellä paikan päällä Helsingin kaupunginmuseossa. Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja ilmoittautua voi osoitteessa www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

Ennen kierrokselle lähtöä kannattaa tutustua kaupunginmuseon neljännen kerroksen Helsexinki-näyttelyyn, joka perustuu kaupunkilaisten omakohtaisiin kokemuksiin seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä. Näyttelyyn on vapaa pääsy, kuten kaupunginmuseoon aina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja Sari Katainen, Helsingin kaupunginmuseo, 09 3107 0918, sari.katainen@hel.fi

Kuvat

Julkinen käymälä Ursinin kalliolla. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Matti Honkavaara
Julkinen käymälä Ursinin kalliolla. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo / Matti Honkavaara
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. 

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme