Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kävelyreittikyselyssä voi esittää parannuksia, arvioida vanhoja ja ideoida uusia reittejä keskustassa

Jaa

Parhaillaan on käynnissä kävelyreittikysely, johon Helsingin kaupunki toivoo saavansa runsaasti vastauksia kaupunkilaisilta, työssäkäyviltä, matkailijoilta tai muuten Helsingin keskustassa asioivilta.

Kävelyreittikyselyssä pyydetään merkitsemään kartalle niitä reittejä, joita keskustassa käyttää ja kertomaan, miksi valitsee juuri tietyn reitin. Kuva Kampista. Kuva: Lauri Rotko
Kävelyreittikyselyssä pyydetään merkitsemään kartalle niitä reittejä, joita keskustassa käyttää ja kertomaan, miksi valitsee juuri tietyn reitin. Kuva Kampista. Kuva: Lauri Rotko

”Nyt on tilaisuus ideoida ja ehdottaa myös aivan uusia reittejä käveltävän Helsingin parantamiseksi”, kannustaa pormestari Jan Vapaavuori.

Kävelyreittikyselyyn voi vastata osoitteessa www.hel.fi/kavelykeskusta kesäkuun 15. päivään saakka. Kyselyssä pyydetään merkitsemään kartalle niitä reittejä, joita keskustassa käyttää ja kertomaan, miksi valitsee juuri tietyn reitin esimerkiksi töihin tai harrastuksiin.

Kyselyssä kerätään myös tietoa siitä, minne ihmiset haluaisivat kulkea jalan, mutta nykyisin se on epämiellyttävää tai hankalaa. Käyttämilleen reiteille voi merkitä suosikkipaikkoja ja kohokohtia. Lisäksi kyselyssä voi ehdottaa esimerkiksi vallan uusia oikoreittejä, kävelykatuja tai vaikkapa siltoja kävelijöille. Osallistuneiden kesken arvotaan uintisarjakortteja Altaalle.

”Kaupunkimme keskusta-alueen toimivuus ja saavutettavuus on tärkeää paitsi kaupunkilaisten viihtyvyyden, myös matkailijoiden houkuttelun näkökulmasta. Kävelyreittien tulee tarjota mahdollisuus kokea Helsinki aidoimmillaan - elämyksellisenä ja monipuolisena. Keskustan kokonaiskehittämisen näkökulmasta paikallisten palveluiden kehittyminen ja urbaanin kaupunkitilan houkuttelevuus ovat avainasemassa”, Vapaavuori sanoo.

Kesäkuun 5. päivänä järjestetään kaikille avoin opastettu kävely- ja kuvauskierros: Instawalk Kävelykeskusta. Ennen kierrosta opastetaan Instagramin käyttöön Info- ja näyttelytila Laiturilla, Narinkka 2, kello 16.30 alkaen ja kierros käynnistyy alustuksella kävelykeskustan tavoitteista kello 17. 

Kävelyreittikysely liittyy Helsingin Maailman toimivin kaupunki -kaupunkistrategian hankkeeseen, jossa kaupunki selvittää ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan merkittävämmän laajentamisen sekä keskustan läpiajoliikennettä ja satamien raskasta liikennettä katutilassa vähentävän maanalaisen kokoojakadun edellytykset. Toteutuessaan kokoojakatu rahoitetaan isolta osin tienkäyttömaksuin.*********

Mari-Anne Aronen
ts. viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia, talous- ja elinkeinoviestintä
09 310 36684
mari-anne.aronen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Katariina Baarman, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09 310 37125, katariina.baarman@hel.fi.

Johtava asiantutija Marjaana Yläjääski, kaupunkiympäristön toimiala, puh. 09 310 37045, marjaana.ylajaaski@hel.fi

Kuvat

Kävelyreittikyselyssä pyydetään merkitsemään kartalle niitä reittejä, joita keskustassa käyttää ja kertomaan, miksi valitsee juuri tietyn reitin. Kuva Kampista. Kuva: Lauri Rotko
Kävelyreittikyselyssä pyydetään merkitsemään kartalle niitä reittejä, joita keskustassa käyttää ja kertomaan, miksi valitsee juuri tietyn reitin. Kuva Kampista. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme