HUS

Käy testissä, jotta voit saada Paxlovid-koronaviruslääkehoidon arvion

Jaa
Koronaviruspandemia on edelleen käynnissä. HUS suosittelee koronavirustestausta riskiryhmiin kuuluville, jotta he saavat tiedon Paxlovid-koronaviruslääkkeen käytön mahdollisuudesta.

HUS suosittelee alueellaan maksutonta koronavirustestiä heille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään iän, sairauden tai lääkityksen takia. Testiajan voi varata koronabotti.hus.fi -palvelusta tai joissakin kunnissa ja hyvinvointialueilla myös puhelimitse (katso oman kuntasi tai hyvinvointialueesi verkkosivuilta). Uudenmaan koronavirusnäytteenottopisteet löytyvät tästä linkistä.

Kun saat tiedon tekstiviestinä positiivisesta koronavirustuloksesta, saat samalla linkin HUSin verkkosivuilta löytyvistä Paxlovid-kohderyhmistä. Verkkosivuilla sinut ohjataan olemaan yhteydessä joko hoitavaan yksikköön tai Pihlajalinnan keskitettyyn puhelinpalveluun. Lääkitys voidaan aloittaa myös positiivisen kotitestin perusteella, mutta tällöin tulos varmistetaan vielä laboratoriotestillä.

Paxlovid on avohoidossa käytettävä, potilaalle maksuton, suun kautta otettava koronaviruslääke 18 vuotta täyttäneille. Ehtona on, että ensimmäisen oireen alusta on kulunut korkeintaan 5 vuorokautta. Ennen Paxlovidin aloitusta tarkistetaan mahdolliset lääkehoidon vähäiset vasta-aiheet. Paxlovidilla on yhteisvaikutuksia (interaktioita) eri lääkeaineiden kanssa, jonka vuoksi muu lääkityksesi tarkistetaan hoidon toteutusta varten.

Lisätietoja
Eeva Ruotsalainen
apulaisylilääkäri
eeva.ruotsalainen@hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudenmaan alueella. Meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme