Minerva Kustannus

Käytännönläheinen käsikirja talviuimareille

Jaa
Avantoon! on helppolukuinen ja käytännöllinen opas avanto- ja talviuinnin harrastajalle ja siitä kiinnostuneelle. Se kertoo kylmäaltistuksen terveysvaikutuksista, opastaa alkuun suositussa harrastuksessa ja avaa uusia näkökulmia lajia jo pidempään harrastaneelle.

Pasi Heikura, Pirkko Hiissa Huttunen, Taina Kinnunen ja Antti Lindfors:
AVANTOON! Talviuimarin käsikirja
Ilmestyy 12.10.2022
Saatavana myös e- kirjana

Tuoreimpiin kylmäaltistusta käsitteleviin tutkimuksiin perustuva teos tuo tutuiksi niin avantouinnin terveysvaikutukset, tavat ja erilaiset uintikulttuurit kuin harrastuksen lisääntyneen suosion syytkin – unohtamatta sitä, että kaikille ei kylmä sovi.

Kirjassa näkyvät vankan tutkimustiedon lisäksi myös kirjoittajien omat talviuinnin havainnot ja kokemukset. Onko avantouinti extremelaji? Miksi aloittaa? Mitä muutoksia kylmäaltistus aiheuttaa elimistössä? Ovatko saunan ja avannon aiheuttamat verenpainevaihtelut vaarallisia? Mitä kylmäuinnin suosio kertoo ruumiinkulttuuristamme?

Pasi Heikura on pitkän linjan radiotoimittaja, tietokirjailija ja avantouimari.

Pirkko Hiissa Huttunen on biokemisti ja termobiologian dosentti. Hän on Suomen tunnetuimpia kylmän terveysvaikutusten tutkijoita, ja monet hänen julkaisuistaan käsittelevät kylmäaltistuksen vaikutuksia.          

Dosentti Taina Kinnunen on kulttuuriantropologian yliopistonlehtori Oulun yliopistossa, kirjailija, luennoija ja kolumnisti. Hän tutkii ihmisen kulttuurista elämää ruumiillisuuden näkökulmasta.

Antti Lindfors. on Suomen Akatemian tutkijatohtori Helsingin Yliopistosta. Hän on aiemmin kirjoittanut avantouinnista osana terveysteknologioita ja ns. biohakkerointia.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Minerva Kustannus
Minerva Kustannus
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 HELSINKI

https://www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi.

Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta. Kustannustoimintamme pääalueet ovat tieto- ja harrastekirjat, lahja- ja kuvateokset sekä lastenkirjat.

Haluamme olla innovatiivinen ja avarakatseinen laatukirjojen kustantaja.

Minerva Kustannus kuuluu WSOY-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme