Espoon kaupunki - Esbo stad

Kehä I:llä sijaitsevan Pohjois-Tapiolan liittymän parannustyöt käynnistyvät heinäkuussa

Jaa

Espoon kaupunki yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa aloittaa Kehä I:llä sijaitsevan Pohjois-Tapiolan ja Otaniemen liittymän parannustyöt heinäkuun puolivälissä.

Kehä I:n ja siihen liittyvien katujen, Kalevalantien, Tekniikantien ja Maarintien liikennevaloliittymän ruuhkaisuutta pyritään lieventämään heinäkuussa aloitettavalla parantamishankkeella. Liittymään rakennetaan lisäkaistat Otaniemeen kääntyvälle liikenteelle sekä Leppävaaran että Länsiväylän suunnasta. Myös Kalevalantieltä tulevan liikenteen kaistajärjestelyjä sujuvoitetaan.

Kehän levityksen vuoksi tien vierellä kulkevaa kevyen liikenteen väylää joudutaan siirtämään noin 150 metrin matkalta. Rakennustöiden vuoksi tieosuuden nopeusrajoitusta alennetaan ja alueella tehdään kaistajärjestelyjä.

Parantamistyöllä liittymän toimintaa pyritään sujuvoittamaan niin, että liikenneolosuhteet säilyisivät kohtuullisina lähivuosina. Hankkeen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy. Rakennustyö valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Varsinaisena kehittämishankkeena kyseiselle paikalle on suunniteltu toteutettavan Maarinsolmu-niminen eritasoliittymä tulevien vuosien aikana. Pohjois-Tapiolan liittymän liikennevalot jäävät viimeisiksi Kehä I:llä Espoossa sen jälkeen, kun Turveradantien ja Ruukinrannan liittymien liikennevalot poistuvat käytöstä syksyllä alkavan Väyläviraston ja Espoon yhteisen rakentamishankkeen myötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare, Espoon kaupunki, p. 040 518 2992. Työpäällikkö Heikki Haavikko, GRK Infra Oy, 050 364 0316 (paikalla 8.7. alkaen).

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 11.12.201911.12.2019 19:44:22 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 11.12.2019 erityisen tuen lähikoulupilotin järjestämisestä, taiteen perusopetuksen avustuksista ja tuista sekä Kalajärven koulun perusopetuksen järjestämisestä Kalajärven koulu ja päiväkoti -hankkeen aikana v. 2020-2023. Ennen kokousta lautakunta kuuli selostuksen Pohjois-Tapiolan koulun tilanteesta ja kävi yhteisen keskustelun Tila- ja asuntojaoston kanssa asiasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme