Espoon kaupunki - Esbo stad

Kehä I:n eritasoliittymä Pohjois-Tapiolassa sujuvoittaa liikenteen

Jaa

Tapiolan ja Otaniemen yhtymäkohtaan Maarinsolmuun suunnitellaan eritasoliittymää, joka mahdollistaa sujuvan ja turvallisen liikenteen. Kalevalantien, Kehä I:n ja Tekniikantien valo-ohjattu risteys on ruuhkautumassa yhä pahemmin, joten tarve eritasoliittymän rakentamiselle kasvaa jatkuvasti. Risteyksen sijainti on liikenteen kannalta kriittinen Aalto-yliopiston ja Keilaniemen yrityskeskittymän tuntumassa. Alueen kehittämistä vauhdittavat länsimetro sekä Raide-Jokeri, jonka pysäkki tulee Otaniemeen Maarinsolmun tuntumaan. Sekä Otaniemi että Keilaniemi kasvavat voimakkaasti.

Asemakaavan pohjana olevassa tiesuunnitelmassa Kehä I painetaan alemmaksi. Näin Kehä I:n ylittävä silta ei merkittävästi kohoa ympäristöään ylemmäksi. Sillalle tulee ramppeja sekä etelään ja pohjoiseen. Lisäksi varaudutaan ramppeihin, jotka nousevat aikanaan Hagalundinkallion tunnelin päälle mahdollisesti tulevalle kadulle. Toistaiseksi Länsiväylän ja Lahdenväylän välisellä osuudella Maarinsolmu on jäämässä ainoaksi tasoliittymäksi Kehä I:llä.

”Liikennealueen rajaukset on tutkittu huolellisesti ja suunnittelussa on huomioitu sekä ympäristöasiat että liikenteen sujuvuus,” toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Kehä I on valtakunnallisesti tärkeä liikenneväylä. Tiealueen omistavan valtion suunnitelmien kannalta on tärkeää, että kaupunki valmistelee liittymän parantamisen mahdollistavan kaavan. Tällä ratkaisulla turvataan myös Hagalundin tunnelin ja Hagalundin alueen kehittäminen,” hän korostaa.

Eritasoliittymän mahdollistava Maarinsolmun asemakaavaehdotus on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä keskiviikkona 16.5.

Uusia asuntoja Pohjois-Tapiolaan

Kaavamuutokseen sisältyy myös uusia rakennushankkeita. Kalevalantien ja Kehä I:n kulmaukseen Tapiolaan rakennetaan HOASin opiskelija-asuntoja. Myös nykyisen Tapiolan Lämpö Oy:n varikon tilalle rakennetaan uusia asuntoja. Kalevalantien eteläpuolelle nousee uusi näyttävä asuinrakennus. Yhteensä kaava sisältää uutta rakentamista 30 000 kerrosneliömetriä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme