Espoon kaupunki - Esbo stad

Kehä I:n yli Tapiolasta Otaniemeen rakennetaan tilapäinen silta

Jaa

Kaupunginhallitus päätti 12.3., että Kehä I Keilaniemessä -hankkeen yhteydessä rakennetaan Kehän I:n ylittävä tilapäinen silta Tapiolantien ja Miestentien välille. Silta on osa Kehä I Keilanimessä -hankkeen hyväksyttyä tiesuunnitelmaa.

Silta rakennetaan, koska yliajo Tapiolasta Otaniemeen muuten katkeaisi jo kesäkuussa 2018. Yhteistyössä ELY-keskuksen ja Liikenneviraston kanssa pyritään löytämään ratkaisu, jolla vähintään bussiyhteys Otaniemen ja Tapiolan välillä voidaan säilyttää sillan valmistumiseen asti. Sillan alustava kustannusarvio on 5 miljoonaa euroa. Silta toteutetaan käynnissä olevan Kehä I Keilaniemessä -hankkeen yhteydessä ja se tulee saada valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Silta ja sille johtavat luiskat ovat luonteeltaan tilapäisiä ja ne poistuvat käytöstä, kun Hagalundinkallion mahdollinen tunneli rakennetaan Kehä I:lle.

Kaupunginhallitus päätti asettaa Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaluonnoksen nähtäville. Kaavaluonnoksen tarkoituksena on verkostomaisen kaupunkirakenteen ja kyläalueiden vahvistaminen, maankäytön ja julkisen liikenteen yhteensovittaminen sekä palvelurakenteen varmistaminen. Yleiskaava-alue sijaitsee Espoon keskuksesta Pohjois-Espooseen ja kattaa lähes kolmanneksen koko Espoon pinta-alasta. Kaavaluonnos perustuu vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin.

Maankäytön painopistealueita ovat Espoon keskuksen lisäksi Kalajärvelle suuntautuva joukkoliikennekäytävä sekä Turunväylän tuntumaan kaavaillun Länsiradan varsi. Espoonjokilaakson vyöhyke on kaupunkirakenteessa säilyvä yhtenäinen viheralueiden kokonaisuus, jossa on paljon myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita ja alueita.

Pakankylän siirtolapuutarhan asemakaava Röylässä jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Soukanniemen asemakaavaehdotus päätettiin palauttaa kaupunkisuunnittelukeskukselle ja -lautakunnalle uudelleen valmisteltavaksi kaupunginhallituksen linjausten mukaisesti yhteistyössä asukkaiden ja maanomistajien kanssa. Todettiin, että Soukanniemen asemakaavaehdotusta ei tule lautakunnan 31.1.2018 päätöksen mukaisesti hylätä, vaan kuntalaisille ja kaikille asianosaisille on varattava mahdollisuus esittää näkemyksensä alueen asemakaavaehdotuksen laadinnasta.

Kaupunginhallitus linjasi asemakaavan jatkovalmistelun periaatteiksi ja tavoitteiksi valmistellusta ehdotuksesta poiketen seuraavat:
a) alue tulee kaavoittaa pientalorakentamiseen, kerrostaloja ei tule alueelle mahdollistaa ja myös laskennallinen kokonaisasukasmäärä tulee olla esitettyä pienempi,
b) Espoon merenrannalle ja Suvisaaristolle tunnusomaisia luontoarvoja ja viheralueita tulee painottaa,
c) pientalotonttien kaavoituksessa tulee korostaa maanomistajien tasapuolista kohtelua siten, että tonttitehokkuudet ovat e=0.10-0.25 ja asemakaavaan merkitään tonttikohtaisesti asuntojen maksimimäärät, jotta alueen väljä pientaloluonne korostuu,
d) alueen kunnallistekniikka toteutetaan tavanomaista huomattavasti kevyempänä siten, että vesiosuuskunnan ylläpitämä verkosto hyödynnetään ja vain pääkadut tehdään enintään kaupungin kadunrakentamisnormien mukaisilla leveyksillä ja jalkakäytävillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme