Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Kehittämisrahoituksen kysyntä kovassa kasvussa Itä-Suomessa

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi 1.1.–31.3.2021 Itä-Suomen alueen kasvun luomiseen kehittämisrahoitusta noin 20 miljoonaa euroa. Yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin 12,4 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelmasta, yritysrahoitusta maaseutuohjelmasta 0,5 miljoonaa euroa (Etelä-Savo) ja yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin 0,23 miljoonaa euroa. Starttirahaa myönnettiin 0,39 miljoonaa euroa. Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettiin 23 itäsuomalaista kehittämishanketta 5,2 miljoonalla eurolla. Maaseudun hanketukea ELY-keskus myönsi 0,43 miljoonaa euroa Etelä-Savoon.

ELY-keskuksesta haettavissa oleva rahoitus

Itäsuomalaiset yritykset voivat hakea Etelä-Savon ELY-keskuksesta jatkuvana hakuna kehittämisavustusta, maaseudun yritystukea ja kehittämispalveluja. Voittoa tavoittelemattomat julkiset ja yksityiset yhteisöt ja säätiöt voivat hakea yritysten toimintaympäristön kehittämisavustusta.

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta on jatkuvana hakuna haettavana rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta ja Euroopan aluekehitysrahastosta ohjelman mukaisiin hankkeisiin. Rahoitusta voidaan myöntää hankkeisiin, jotka lisäävät ihmisten osaamista, työllisyyttä ja osallisuutta.

Rakennerahastokausi 2021–2027 käynnistynee 1.9.2021 ja siitä rahoitettavat hankkeet lähtevät käyntiin vuoden 2022 alussa. Koulutukset ohjelman sisällöistä ja tuen hakemisesta alkavat kesän aikana. 

Keväällä 2021 haettavana oleva React-EU rahoitus

Euroopan Unioni myöntää Suomelle React-EU lisärahoitusta covid-19-pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseen ja uuden kasvun luomiseen. Tätä lisärahoitusta on haettavissa kevään 2021 aikana. Yrityksen kehittämisavustuksen ja yrityksen toimintaympäristön kehittämisavustuksen hakuaika päättyy 31.5.2021. Euroopan sosiaali- ja aluekehitysrahastojen React-EU lisärahoituksen hakuaika päätyy 16.4.2021.

Tarkemmat tiedot Etelä-Savon ELY-keskuksen vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myöntämästä rahoituksesta ilmevät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta ja liitetaulukoista.

Rahoituskatsaus kattaa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnat yrityksen kehittämisavustuksen, yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksen, yritysten kehittämispalvelujen ja ESR- ja EAKR -kehittämishankkeiden osalta. Muut rahoitustiedot ovat pelkästään Etelä-Savon maakunnan alueelta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ely­keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon kalatalousalueiden vesienhoitosuunnitelmilla aktivoidaan kunnostus- ja hoitotöihin – vuonna 2020 vesiä hoidettiin aktiivisesti9.4.2021 10:42:57 EEST | Tiedote

Etelä-Savon kalatalousalueille valmistuneilla vesienhoidon yleissuunnitelmilla halutaan aktivoida vesien hoitoon ja kunnostukseen. Suunnitelmin voi ottaa kantaa huhti-toukokuun aikana järjestettävissä kaikille avoimissa webinaareissa. Vuonna 2020 jatkettiin hoitokalastuksia Etelä-Savon rehevöityneillä vesistöalueilla. Virtavesissä toteutettiin kalataloudellisia kunnostuksia uhanalaisen järvilohen suojelemiseksi.

Kohvajää on lisääntynyt Etelä-Savon järvillä22.3.2021 15:34:28 EET | Tiedote

Jääpeitteen kokonaispaksuudet vaihtelivat Etelä-Savon järvillä järvestä riippuen 37–46 cm:n välillä, mutta myös järven sisällä jäänpaksuuksissa on huomattavia eroja. Jäänpaksuudet ovat edelleen monella Etelä-Savon mittauspaikalla ajankohtaan nähden noin 5–10 cm keskimääräisiä arvoja pienempiä. Maaliskuun runsaiden lumisateiden takia kohvajään osuus on jälleen kasvanut. Kohvajään osuus on keskimäärin noin 55–74 % jään kokonaispaksuudesta. Kohvajään heikompi kantavuus tulisi huomioida jäillä liikuttaessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme