MessukeskusMessukeskus

Kehittyvä talotekniikka haastaa kiinteistöalan ammattilaiset

Jaa

Mitä tehdä, kun osakas vaatii taloyhtiöön ensimmäisen sähköauton latauspisteen? Onko yhtiössä ohjeistusta siitä, miten säilyttää sähköpotkulautoja? Miten suhtautua Airbnb-toimintaan? Kiinteistö-tapahtuma kokoaa alan ammattilaiset Messukeskukseen Helsinkiin 2.-3.10.2019.

Suomessa on erilaisiin rakennuksiin sidottuna 500 miljardia euroa eli 45 % kansallisvarallisuudestamme. Oma asunto on valta osalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, joten kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys myös tavallisten ihmisten elämässä.

Suunnitelmallinen kiinteistönhoito edellyttää alan ammattilaisilta ja taloyhtiöiden hallitusten jäseniltä riittävää tietoa ja osaamista. Se auttaa hallitsemaan huollon ja kunnossapidon kustannuksia sekä helpottaa korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille ja vuokralaisille aiheuttamaa rasitetta.

”Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä pysyä perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä”, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen. ” Kiinteistö 2019 -messuilla saakin päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mielenmaisemasta”, hän jatkaa.

Isännöinnin merkitys kasvaa

Isännöitsijä huolehtii, että taloyhtiöiden päätöksissä noudatetaan lakia ja että hallitus saa riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi. Tulevaisuudessa isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee nopeasti. Peruskorjaukset yleistyvät, ja uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

”Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa”, ennakoi Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo. ”Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä”, hän summaa.

Uusia haasteita niin taloyhtiöiden hallituksille kuin isännöitsijöille tuovat maailmalta leviävät uudet tuulet. Monissa yhtiöissä kaivataan ohjeita esimerkiksi siihen, miten suhtautua Airbnb-toimintaan tai miten tulisi toimia, kun ensimmäinen osakas kaipaa taloyhtiöön sähköauton latauspistettä. Asian teknisen toteuttamisen lisäksi pitää huolehtia asukkaiden ja osakkaiden tasapuolisesta kohtelusta ja siitä, etteivät nyt tehdyt ratkaisut hankaloita asioita jatkossa. Myös turvallisuus puhuttaa.

”Sähköpyörien säilytykseen, lataamiseen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset pohdituttavat taloyhtiöissä, ja näistä asioista on tullut jonkin verran puheluita juridiseen jäsenneuvontaamme”, kertoo Kiinteistöliiton Uudenmaan aluejärjestön lakimies, varatuomari Niklas Lindberg.

Rakennuslehden seminaarissa peilataan tulevaisuuteen

Kiinteistö 2019 -tapahtuman avaa Rakennuslehden keskiviikkoaamuna järjestämä seminaari, jossa keskitytään erityisesti kiinteistöjen tulevaisuuden kysymyksiin. Esillä ovat erityisesti erilaiset kiinteistöihin liittyvät älyratkaisut, mutta myös märkätilarakentaminen ja sisäilmakorjaukset.

”Uusien innovaatioiden lisäksi messuosallistujat kaipaavat vuodesta toiseen myös ratkaisuja perinteisiin remontteihinsa liittyviin kysymyksiin. Yhä uudemmissa taloissa korjaukset tulevat ajankohtaisiksi”, Timo Tossavainen toteaa.

Messujen ohjelma avaakin ajankohtaisia aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Ajankohtaista on miettiä myös, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10,2109 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin, Avita Audiovisual Expon kanssa sekä kyberturvallisuuteen keskittyvän Cyber Security Nordicin kanssa. Tapahtuman toimeksiantajia ovat Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto.

Katso koko ohjelma: kiintestomessut.fi

Lisätiedot tapahtumasta: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme