MessukeskusMessukeskus

Kehittyvä talotekniikka haastaa kiinteistöalan ammattilaiset

Jaa

Mitä tehdä, kun osakas vaatii taloyhtiöön ensimmäisen sähköauton latauspisteen? Onko yhtiössä ohjeistusta siitä, miten säilyttää sähköpotkulautoja? Miten suhtautua Airbnb-toimintaan? Kiinteistö-tapahtuma kokoaa alan ammattilaiset Messukeskukseen Helsinkiin 2.-3.10.2019.

Suomessa on erilaisiin rakennuksiin sidottuna 500 miljardia euroa eli 45 % kansallisvarallisuudestamme. Oma asunto on valta osalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, joten kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys myös tavallisten ihmisten elämässä.

Suunnitelmallinen kiinteistönhoito edellyttää alan ammattilaisilta ja taloyhtiöiden hallitusten jäseniltä riittävää tietoa ja osaamista. Se auttaa hallitsemaan huollon ja kunnossapidon kustannuksia sekä helpottaa korjaamisen ja kunnossapidon asukkaille ja vuokralaisille aiheuttamaa rasitetta.

”Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä pysyä perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä”, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen. ” Kiinteistö 2019 -messuilla saakin päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mielenmaisemasta”, hän jatkaa.

Isännöinnin merkitys kasvaa

Isännöitsijä huolehtii, että taloyhtiöiden päätöksissä noudatetaan lakia ja että hallitus saa riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi. Tulevaisuudessa isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee nopeasti. Peruskorjaukset yleistyvät, ja uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

”Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa”, ennakoi Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo. ”Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä”, hän summaa.

Uusia haasteita niin taloyhtiöiden hallituksille kuin isännöitsijöille tuovat maailmalta leviävät uudet tuulet. Monissa yhtiöissä kaivataan ohjeita esimerkiksi siihen, miten suhtautua Airbnb-toimintaan tai miten tulisi toimia, kun ensimmäinen osakas kaipaa taloyhtiöön sähköauton latauspistettä. Asian teknisen toteuttamisen lisäksi pitää huolehtia asukkaiden ja osakkaiden tasapuolisesta kohtelusta ja siitä, etteivät nyt tehdyt ratkaisut hankaloita asioita jatkossa. Myös turvallisuus puhuttaa.

”Sähköpyörien säilytykseen, lataamiseen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset pohdituttavat taloyhtiöissä, ja näistä asioista on tullut jonkin verran puheluita juridiseen jäsenneuvontaamme”, kertoo Kiinteistöliiton Uudenmaan aluejärjestön lakimies, varatuomari Niklas Lindberg.

Rakennuslehden seminaarissa peilataan tulevaisuuteen

Kiinteistö 2019 -tapahtuman avaa Rakennuslehden keskiviikkoaamuna järjestämä seminaari, jossa keskitytään erityisesti kiinteistöjen tulevaisuuden kysymyksiin. Esillä ovat erityisesti erilaiset kiinteistöihin liittyvät älyratkaisut, mutta myös märkätilarakentaminen ja sisäilmakorjaukset.

”Uusien innovaatioiden lisäksi messuosallistujat kaipaavat vuodesta toiseen myös ratkaisuja perinteisiin remontteihinsa liittyviin kysymyksiin. Yhä uudemmissa taloissa korjaukset tulevat ajankohtaisiksi”, Timo Tossavainen toteaa.

Messujen ohjelma avaakin ajankohtaisia aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Ajankohtaista on miettiä myös, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10,2109 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin, Avita Audiovisual Expon kanssa sekä kyberturvallisuuteen keskittyvän Cyber Security Nordicin kanssa. Tapahtuman toimeksiantajia ovat Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto.

Katso koko ohjelma: kiintestomessut.fi

Lisätiedot tapahtumasta: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Yksityissijoittajat valitsivat Suomen houkuttelevimmat pörssiyhtiöt – kärjessä komeilevat jo toistamiseen samat voittajat26.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com haalivat jälleen sijoittajien äänet vuoden 2019 Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa. Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla. Kilpailun järjestää Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme