Kepa ry

Kehys ja Kepa muodostavat yhteisen kattojärjestön

Jaa

Suomeen perustetaan uusi, globaalisti oikeudenmukaista ja kestävää kehitystä ajava kattojärjestö. Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys perustavat yhteisen kattojärjestön, joka aloittaa toimintansa ensi vuoden kesäkuussa.

Uusi kattojärjestö perustetaan, jotta suomalaiset kehitysyhteistyöjärjestöt pystyisivät paremmin yhdessä vastaamaan toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin. Muuttuvassa maailmassa toiminnan jakaminen kansallisiin, EU- ja globaaleihin kysymyksiin on osoittautunut haasteelliseksi.

Uusi järjestö edistää vahvaa kansalaisyhteiskuntaa ja jäsenjärjestöjen vahvaa omistajuutta sekä vaikuttaa tuloksellisesti. Kepan ja Kehyksen jäsenjärjestöt päättivät yhteisestä kattojärjestöstä historiallisissa vuosikokouksissaan maanantaina 27.11.

”Nyt olemme aloittamassa todella tärkeän yhteisen jakson, jolloin me kiteytämme sitä, mitä yhteistyö kattojärjestössä parhaimmillaan on. Yhdessä teemme vahvempaa kehitysyhteistyö- ja toimijakenttää Suomeen”, sanoo Kepan hallituksen uusi puheenjohtaja Annu Lehtinen.

”Uuden yhteisen järjestön perustaminen antaa meille mahdollisuuden tuoda kansainväliset ja EU-tason verkostot ja osaaminen vahvemmin osaksi vaikuttamistyötä Suomessa. Globaalit kysymykset vaikuttavat kaikkiin toimijoihin myös täällä Suomessa, ja tästä käydään liian vähän keskustelua”, sanoo Kehyksen puheenjohtaja Kristiina Rintakoski.  

Uusi järjestö aloittaa toimintansa ylimääräisen vuosikokouksen jälkeen kesäkuussa 2018. Käytännössä uusi järjestö perustetaan Kepan y-tunnukselle niin, että Kepa ry muuttaa sääntönsä ja nimensä, ja Kehyksen toiminnot, varallisuus ja henkilöstö siirtyvät uudelle järjestölle.

Uuden kattojärjestön strategia: https://www.kepa.fi/tiedostot/syyskokous-2017-liite-6b-hallituksen-esitys-uuden-yhteistyo-ja-kattojarjeston-strategiaksi.pdf

Uuden kattojärjestön säännöt: https://www.kepa.fi/tiedostot/syyskokous-2017-liite-6a-hallituksen-esitys-kepan-uusiksi-saannoiksi.pdf

Yhdistymissopimus: https://www.kepa.fi/tiedostot/syyskokous-2017-liite-6c-hallituksen-esitys-yhdistymissopimukseksi-kepa-ry-kehys-ry.pdf

Lisätietoja

Kristiina Rintakoski
Hallituksen puheenjohtaja, Kehys ry
040 717 6151

Annu Lehtinen
Hallituksen puheenjohtaja, Kepa ry
044 719 1771

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mirka Kartano
Viestinnän asiantuntija
Tel +358 50 317 6727
mirka.kartano@kepa.fi
www.kepa.fi
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary

Tietoja julkaisijasta

Kepa ry
Kepa ry
Elimäenkatu 25–27 (5. krs)
00510 Helsinki

+358 9 584 233http://www.kepa.fi

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Kepa innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kepa ry

Uutuuskirja kertoo suomalaisjärjestöjen työstä sodan ja konfliktien keskellä5.6.2018 13:13Kutsu

TIEDOTE/MEDIAKUTSU julkistamistilaisuuteen 11.6. kello 16.30 Kaisa-talon Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7). Miten tehdä töitä ja rakentaa rauhaa maailman haastavimmissa maissa ja kaikkein hankalimmissa olosuhteissa? Esimerkiksi Somaliassa, Syyriassa ja Afganistanissa tilanne vaikuttaa loputtomalta sodan ja inhimillisen kärsimyksen kierteeltä. Tänään ilmestyvä uutuuskirja Rauhaa rakentamassa valaisee, kuinka suomalaiset kansalaisjärjestöt tekevät pitkäjänteistä työtä rauhan puolesta sotien runtelemissa maissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme