Espoon kaupunki - Esbo stad

Keilaniemeen merellinen keskus

Jaa

Keilaniemeen kehkeytyy ainutlaatuinen merellinen keskus. Metroaseman viereen merenrannan läheisyyteen tulee tyylikäs Keilaniementori palveluineen. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Keilaniemenrannan asemakaavaa kokouksessaan 24.4.2019.

Keilaniemenranta, näkymä Keilasatamasta koilliseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.
Keilaniemenranta, näkymä Keilasatamasta koilliseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.

Toteutuessaan Keilaniemenrannan asemakaava mahdollistaa alueen kehittymisen entistä monipuolisemmaksi merelliseksi kaupunginosaksi.

Rannan tuntumaan rakentuu uusi Keilaniementori, jonka viereen tulee noin 160 metriä korkea veistoksellinen toimisto- ja hotellitorni.

Rannassa kulkee uusi Keilaniemenpromenadi, josta tulee vehreä ja kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen osa Rantaraittia ja josta pääsee vedenrajaan saakka. Rantaraitin varrelle tulee palveluja.

”Keilaniemestä kehitetään yrityksiä, asukkaita ja myös matkailijoita houkutteleva alue, jossa viihdytään hyvien palvelujen ja meren äärellä”, sanoo projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Accountor Tower, entinen Fortumin pääkonttoritorni, remontoidaan nykyaikaiseksi toimistotilaksi, jonka huipulle tulee näköalaravintola.

Myös maisemallisesti olennainen 1990-luvulla rakennettu Keilalammen toimistorakennus uudistetaan osaksi kehittyvää ympäristöä.

Edellisessä kokouksessaan lautakunta hyväksyi Keilaniemeen tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristön, Valokeilan, asemakaavan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keilaniemenranta, näkymä Keilasatamasta koilliseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.
Keilaniemenranta, näkymä Keilasatamasta koilliseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.
Lataa
Keilaniemenranta, viistonäkymä pohjoiseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.
Keilaniemenranta, viistonäkymä pohjoiseen. Havainnekuva SARC arkkitehtitoimisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme