Espoon kaupunki - Esbo stad

Keilaniemen uudeksi maamerkiksi 158 metriä korkea toimisto- ja hotellitorni

Jaa

Keilaniemen rannan uudeksi maamerkiksi on suunnitteilla uusi 158 metrin korkeuteen nouseva toimisto- ja hotellitorni. Rakennuksen toimisto-osan päävuokralainen olisi KONE Oyj. Tornin alimpiin kerroksiin tulisi Rantaraitin suuntaan avautuvat kongressi-, ravintola- ja kahvilatilat.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Suunnitelmien takana on Regenero Oy, joka haluaa olla mukana kehittämässä Keilaniemestä näyttävää, monipuolista ja elävää merellistä kaupunginosaa, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja laadukkaat palvelut. Nyt yritys pyytää Espoon kaupunkia käynnistämään hankkeen edellyttämän kaavoittamisen uusien suunnitelmien pohjalta. Tavoitteena on, että toimisto- ja hotellitorni valmistuisi 2022.

Regenero Oy omistaa entisen Fortum Oyj:n kiinteistökokonaisuuden Keilaniemen metroaseman vieressä. Entisen Fortumin pääkonttoritornin Regenero uudistaa nykyaikaiseksi toimistotilaksi, jonka päävuokralaisena on Accountor.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan 16.4.

Ranta-alue elävämmäksi 

Regenero Oy on kiinnostunut myös Keilaniemen ranta-alueen kehittämisestä, ja pyytää siihen nyt suunnitteluvarausta. Keilaniemen rantavyöhyke on osa Espoon Rantaraittia, mutta palvelut vielä puuttuvat.

Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on ilahtunut Regenero Oy:n suunnitelmista.

”Ne vastaavat erinomaisesti Keilaniemen kehittämistä koskevia tavoitteitamme”, hän sanoo. 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pitää kehittämissuunnitelmia merkityksellisinä myös alueen nykyisille toimijoille. 

”Kävelyetäisyydelle metroasemasta ja Raide-Jokerin päätepysäkistä tulisi uutta näyttävää toimitilaa, hotelli sekä palveluja ja asumista, jotka tukevat alueen ja koko Suomen elinvoimaa ja kilpailukykyä. Uskon, että uutinen on mieluinen myös Keilaniemessä toimiville yrityksille, jotka ovat toivoneet alueen palvelujen kehittämistä ja rannan elävöittämistä,” hän toteaa.

Otaniemen eteläosaan asuntoja

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston listalla on myös Aalto-yliopiston ja Senaatti-kiinteistöjen esitys asuntojen rakentamiseksi Otaniemen ja Keilaniemen saumakohtaan. Näin alueet kytkeytyisivät toimivasti toisiinsa.

”Esitetyt tavoitteet mahdollistavat Otaniemen kehittämisen entistä monipuolisemmaksi ja elävämmäksi kaupunginosaksi. Alueesta tulisi täysin uudentyyppinen ja myös kansainvälisesti kiinnostava asuntokohde Aalto-yliopiston tiede- ja tutkimusyhteisön ja Keilaniemen suurten pörssiyritysten väliin,” toteaa Isotalo.

”Alueella yhdistyvät työskentely, asuminen ja palvelut sekä erinomaiset joukkoliikenneyhteydet. Ympäristön viihtyisyyttä lisäävät liikenteen siirtyminen Kehä1:n tunneliin sekä tunnelin päälle Tapiolan ja Keilaniemen väliin rakennettava uusi puisto.”

Yhteyshenkilöt

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, p. 050 593 3359
Projektinjohtaja Antti Mäkinen, p. 050 593 1339

Kuvat

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Lataa
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Lataa
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme