Espoon kaupunki - Esbo stad

Keilaniemenrannan rakentaminen vauhdittuu, kun laaja kehittämishanke sinetöidään

Jaa

Espoon kaupunki ja Regenero Oy ovat allekirjoittaneet Keilaniemenrannan kokonaissopimuksen, maankäyttösopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen. Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta ja sopimusten hyväksymistä kokouksessaan maanantaina 27.5. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Havainnekuva Keilaniemenrannasta. Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.
Havainnekuva Keilaniemenrannasta. Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.

Keilaniemenrannan kokonaissopimuksen päämääränä on, että Regenero Oy pääsee tekemään alueen viivytyksettä ja laadukkaasti valmiiksi yhteistyössä kaupungin kanssa.

Espoon kaupungin tavoitteena on jo pitkään ollut Keilaniemen rantavyöhykkeen elävöittäminen. Sopimuksen mukaan Regenero Oy suunnittelee, rakennuttaa ja toteuttaa Keilaniemenrannan alueelle monipuolisen, korkeatasoisen ja vetovoimaisen kokonaisuuden.

Rannan tuntumaan, metroasemaa vastapäätä rakentuu tyylikäs ja toiminnallisesti aktiivinen Keilaniementori. Liike- ja palvelutiloja tulee muun muassa kahteen paviljonkirakennukseen.

Toriaukion viereen tulee veistoksellinen toimisto- ja hotellitorni. Yli 160-metriseen torniin tulee Kämp-ryhmän GLO-hotelli. Tornin toimisto-osan päävuokralainen on Kone Oy, jonka pääkonttori on jo Keilaniemessä.

Rantaan rakennetaan uusi julkinen Keilaniemenpromenadi, joka on osa Espoon Rantaraittia. Raitin varrelle tulee erilaisia palveluja. Rantaan tulee myös kaksi asuinrakennusta.  

Hanke etenee vaiheittain. Keilaniementori valmistuu vuonna 2020 ja Keilaniemenranta kokonaisuudessaan kesällä 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Regenero Oy:
Kari Helin, p. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Kuvat

Havainnekuva Keilaniemenrannasta. Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.
Havainnekuva Keilaniemenrannasta. Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tervetuloa Syystreffeille 25.9.201920.9.2019 08:39:21 EESTKutsu

Tervetuloa Syystreffeille, missä Espoon ja sen lähikuntien yrittäjät, yritykset, kehittäjät ja osaajat kohtaavat. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja meitä kaikkia koskettavasta kansainvälisyydestä ja kuinka yritykset voivat hyötyä Business Espoon palveluista, verkostoista ja yhteistyöhankkeista. Asiantuntijapaneelissa Business Espoon vaikuttajat keskustelevat kansainvälistymiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista: investointien houkuttelusta, Espoon ja Omnian kansainvälistymispalveluista sekä maahanmuutosta. Tarjolla myös sadonkorjuuhenkinen buffet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme