Keitele Group

Keitele Forestin työehdot aiempien työehtosopimusten tasolla

Jaa

Teollisuusliitto on syyttänyt julkisuudessa Keitele Forest -konsernia työntekijöiden oikeuksien merkittävistä heikennyksistä. Vuoden 2022 alussa käyttöön otettavat yrityskohtaiset työehdot noudattavat kuitenkin päättyvän työehtosopimuksen tasoa.

”Keitele Forestin työehdot pysyvät 31.12. päättyvän yleissitovan työehtosopimuksen tasolla sekä takaavat ansiotason kehityksen ja korottavat työntekijöiden palkkoja yleistä linjaa enemmän. Ensimmäiset palkankorotukset astuvat voimaan heti vuoden 2022 alussa”, Keitele Forestin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio huomauttaa. 

Teollisuusliiton tekstiviesti kariutti jatkokeskustelut

Kylävainio sanoo Teollisuusliiton käytännössä kariuttaneen jatkokeskustelut liiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartasen 8.12. Keitele Forestin lakimiehelle lähettämällään tekstiviestillä. Viestissä vaadittiin liiton laatiman työehtosopimuksen hyväksymistä sellaisenaan seuraavaan päivään mennessä, tai valmisteltu laaja saarto alkaa. 

”Tekstiviestillä lähetetty uhkaus oli niin uskomaton, että emme vastanneet siihen lainkaan. Keitele Forestissa oltiin vielä tuolloin huolellisesti valmistelemassa työehtoja, joista päästiin kertomaan henkilöstölle 17. joulukuuta. Meidän ensisijainen tavoitteemme oli turvata palkanmaksu ja töiden jatkuminen yleissitovan sopimuksen päättyessä”, Kylävainio sanoo. 

Kylävainion mukaan kiistassa ei ole pohjimmiltaan kyse työntekijöiden asemasta ja palkkojen kehityksestä, vaan työmarkkinoiden murroksesta. Tässä tilanteessa työntekijöiden vähemmistöä edustava Teollisuusliitto yrittää pakottaa työnantajan neuvotteluihin. Keitele Forest haluaa noudattaa lainsäädäntöä ja pitää työehdot houkuttelevina tilanteessa, jossa yritysten uhkana on pikemminkin työvoimapula. 

”Keiteleen työehdot ja työntekijöiden oikeudet eivät ole heikkenemässä. Emme myöskään halua missään tapauksessa rajoittaa työntekijöiden järjestäytymistä tai laillisia työtaisteluita. Kuuntelemme näkemyksiä ja olemme valmiita kehittämään työehtoja pitkäjänteisesti yhdessä työntekijöiden kanssa”, Kylävainio korostaa.

Keitele Forest on toimittanut uudet työehdot myös Teollisuusliitolle.

Työaika ja vapaapäivien määrä pysyvät entisellään

Julkisuudessa on esiintynyt myös tietoja viikoittaisen työajan pidentymisestä. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan Keitele Forestin työntekijöiden työaika ja palkallisten vapaapäivien määrä pysyvät entisellään. 

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan tilanne Keitele Groupissa on poikkeuksellisen tulehtunut. Yrityksessä ei ole havaittu merkkejä tilanteen tulehtumisesta, vaikka Teollisuusliitto ja sitä tukeva Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ovat pyrkineet kärjistämään keskustelua. Keitele sen sijaan jatkaa keskusteluja työntekijöiden kanssa vuodenvaihteen molemmin puolin ja haluaa turvata uusilla työehdoilla jatkuvuuden ja työpaikat. 

”Tällä hetkellä Keiteleen henkilökunnan työpaikkoja ja ansiotason kehittymistä uhkaavat vain työtaistelutoimet, jotka vaarantavat suomalaisyritysten asiakassuhteet ja tulevaisuuden”, Kylävainio sanoo.  

  • Kemijärvellä toimiva Keitele Forest työllistää suoraan noin 550 henkilöä ja välillisesti yli 1500 henkilöä metsänhoidossa, puunkorjuussa sekä kuljetuksessa ja logistiikassa.
  • Keitele ei ole 40 vuoden historiansa aikana lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa. Konserni on viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana investoinut sahoihinsa ja jatkojalostukseen Suomessa yhteensä 200 miljoonaa euroa. Keiteleen tuotannosta 90 prosenttia menee vientiin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keitele Group
Keitele Group
Teollisuustie
72600 Keitele

020 746 9200http://www.keitelegroup.fi/

Keitele Forest Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, josta on kasvanut yksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen toimijoista. Keitele Groupin arvot ovat asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys ja tehokkuus. Toimitamme sahatavaraa ja jalosteita 30 maahan, suurimmat markkina-alueemme ovat EU-maat ja Japani. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Keiteleellä Itä-Suomessa, Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla ja Kemijärvellä Lapissa.

Emoyhtiö Keitele Forest Oy:n lisäksi Keitele-yhtiöihin kuuluvat sahayhtiöt Keitele Timber Oy (Keitele ja Alajärvi) ja Lappitimber Oy (Kemijärvi), jatkojalostusyksikkö Keitele Wood Products Oy (Keitele ja Kemijärvi) sekä Keitele Energy Oy, joka tuottaa energiaa sahauksen sivutuotteista. 

Keitele Forest työllistää suoraan noin 550 henkilöä ja välillisesti yli 1500 henkilöä metsänhoidossa, puunkorjuussa sekä kuljetuksessa ja logistiikassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keitele Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme