Kemianteollisuus ry

Kemian alan kesätyöpaikat 2023 ovat haussa nyt – tule mukaan kesätyölaskuriin ilmoittamalla yrityksesi työpaikat ja hyödynnä positiivinen näkyvyys

Jaa
Kesätyöpaikat ovat tärkeä väylä kemian alan töihin. Kemianteollisuus ry kannustaa alan yrityksiä työssäoppimis-, harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen järjestämiseen ja ylläpitää kesätyölaskuria alan työpaikoista. Suomessa kemianteollisuus tarjoaa merkityksellisiä ja maailmaa muuttavia töitä arviolta noin 3 000 kesätyöntekijälle. Mukaan kesätyölaskuriin voi ilmoittautua nyt. Siitä hyötyy myös mukaan tuleva yritys.

Kemianteollisuuden yritykset ovat jo alkaneet hakea kesätyöntekijöitä. Kilpailu on kovaa, koska kaikki yritykset ja toimialat tavoittelevat nuoria ja monin paikoin koetaan jo työvoimapulaa.

- Kustannukset, inflaatio ja korkotaso ovat voimakkaassa nousussa ja energiasta on pulaa. Epävakaina aikoina on rohkaisevaa, että kemian alan yritykset työllistävät tänäkin kesänä tuhansia nuoria, sanoo Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Hanna Hyyryläinen.

Kemianteollisuus ry on jo useana vuotena ylläpitänyt kesätyölaskuria. Siihen yritykset ilmoittavat kesätöihin rekrytoitaviensa määrät. Jatkuvasti päivitettävää kesätyölaskuria hyödynnetään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja kehitetään näin koko alan ja yritysten vetovoimaa. Kesätyölaskuriin lisätään yrityksiä niiden ilmoittaessa kesätyömääränsä, mutta yksittäisten yritysten lukuja ei eritellä.

- Kesätyölaskuri on ollut jo nyt hyvin suosittu, mutta haluamme innostaa vielä useampaa jäsenyritystämme tulemaan mukaan ja ilmoittamaan avoimista kesätyöpaikoista laskuriin. Näin me saamme tietoa todellisesta kesätyötilanteesta, ja mukaan tuleva yritys saa näkyvyyttä. Tilanne on win win: yritykset rekrytoivat nuoria, joille avautuu mahdollisuus merkitykselliseen työhön. Moni kesätyöntekijä on sittemmin jäänyt alalle koko työikänsä ajaksi, sanoo Hanna Hyyryläinen.

Kemian kesätyölaskuri keräsi kesällä 2022 yhteensä 2377 kesätyöpaikkaa.

- Tänä vuonna asetamme riman korkeammalle. Kesätyölaskuriin osallistuminen on hyvin helppoa lähettämällä yrityksen tarkka kesätyöluku tai arvio luvusta sähköpostiin kesatyo@kemianteollisuus.fi. Sen jälkeen kokonaisluku päivitetään ja yritys lisätään listalle. Sosiaalisessa mediassa käytämme yritysten sometilejä ja hashtageja #kesäkemiassa ja #maailmaamuuttaviatöitä. Kesätyölaskuriin ilmoittautuvat yritykset pääsevät tähän positiiviseen näkyvyyteen mukaan ja voivat hyödyntää sitä omassa viestinnässään.

Kemianteollisuus ry julkaisee Maailmaa muuttavia töitä -sivustollaan yritysten kesätyöntekijöiden blogeja. Samalla kun yritys ilmoittaa kesätyölukunsa, voi ilmoittaa halukkuutensa varata paikka kesätyöblogille. Kesätyöblogit ovat joka vuosi luetuimpia kirjoituksiamme, ja yritykset voivat luonnollisesti hyödyntää niitä myös omassa viestinnässään.

Kemianteollisuuden sivusto Maailmaa muuttavia töitä.

Lisätiedot

Kemianteollisuus ry

Asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima Hanna Hyyryläinen, puh. 044 296 3394,
hanna.hyyrylainen@kemianteollisuus.fi

Johtava asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima Anni Siltanen, puh. 044 562 5991,
anni.siltanen@kemianteollisuus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kemianteollisuus ry
Kemianteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 Helsinki

https://www.kemianteollisuus.fi

Twitter: @Kemianteollisuu
Linkedin: https://fi.linkedin.com/company/kemianteollisuus-ry
Tilaa uutiskirje: http://bit.ly/1Mk0cTq

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista ja investoimme Suomeen vuositasolla reilut miljardi euroa.

Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuvat polttoaineet ja lääkkeet ovat kemiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kemianteollisuus ry

Kemianteollisuus: Tohtoreiden määrän jyrkkä lisääminen ei ole ihmelääke – TKI-työryhmän esitys on tuntuvasti ylimitoitettu21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Tohtoreiden määrän jyrkkä lisääminen ei ole ihmelääke, jolla Suomen osaaja-, tuottavuus- ja innovaatio-ongelmia tulisi ratkoa. Kemianteollisuus on huolissaan parlamentaarisen TKI-työryhmä maaliskuussa jättämän loppuraportin esityksestä, jonka mukaan tohtoriksi koulutettavien määrää tulisi nostaa peräti 2 000:lla vuodessa. Se on selkeästi ylimitoitettu tavoite. Kokonaisuudessaan Kemianteollisuus pitää TKI-työryhmän tavoitteita onnistuneina.

Kutsu: Kemianteollisuus: Tohtoreiden määrän jyrkkä lisääminen ei ole ihmelääke – TKI-työryhmän esitys on tuntuvasti ylimitoitettu, infotilaisuus ti 21.3. klo 9–10 (Teams)20.3.2023 10:05:44 EET | Tiedote

Tohtoreiden määrän jyrkkä lisääminen ei ole ihmelääke, jolla Suomen osaaja-, tuottavuus- ja innovaatio-ongelmia tulisi ratkoa. TKI-toiminnan merkitys on kemianteollisuudessa huomattava, ja ala on yksi eniten tohtoreita työllistävistä toimialoista. Silti Kemianteollisuus on huolissaan parlamentaarisen TKI-työryhmän maaliskuussa jättämän loppuraportin esityksestä, jonka mukaan tohtoriksi koulutettavien määrää tulisi nostaa peräti 2 000:lla vuodessa. Se on selkeästi ylimitoitettu tavoite. Kokonaisuudessaan Kemianteollisuus pitää TKI-työryhmän asettamia tavoitteita, mm. TKI-investointien nostamista 4:ään prosenttiin BKT:sta vuoteen 2030 mennessä, onnistuneina.

Kemianteollisuus ja Akkuteollisuus kummastelevat OKM:n viimeviikkoista päätöstä tyrmätä englanninkielinen koulutuslinja16.3.2023 15:31:09 EET | Tiedote

Vaasan ammattiopisto Vamia haki järjestämislupaa sähköautomaatioalan perustutkinnolle englannin kielellä. Hakemukselle ovat ilmaisseet tukensa useat Vaasassa toimivat kansainväliset yritykset sekä esimerkiksi Kemianteollisuus ry ja Akkuteollisuus ry. Sähköautomaatioala on myös Vaasaan tulevien akkuteollisuuden investointien kannalta erittäin merkityksellinen. Yllätys oli suuri, kun opetus- ja kulttuuriministeriö OKM ei myöntänyt järjestämislupaa englanninkieliselle koulutukselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme