Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton neuvottelut uusista työehtosopimuksista alkavat

Jaa

Kemianteollisuus ry ja Teollisuusliitto ry aloittavat tänään 17.9. neuvottelut uusista työehtosopimuksista. Neuvottelut aloitetaan yhteisellä talouden tilanteen tarkastelulla.

Kemianteollisuus ry ja Teollisuusliitto ry neuvottelevat työehtosopimusten optiovuodesta syyskuun loppuun mennessä. Jos optiovuotta ei tule, työehtosopimukset päättyvät 30.11.2019.

Liitot pitävät tärkeänä, että työmarkkinakierros käydään liittokohtaisesti, vientiteollisuuden toimiessa päänavaajana ja kustannustason määrittäjänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Etu-Seppälä, Johtaja, Työelämä, Kemianteollisuus ry, puh. 040 778 0182, minna.etu-seppala@kemianteollisuus.fi

Toni Laiho, Sektorijohtaja, Teollisuusliitto ry, puh. 050 303 9272, toni.laiho@teollisuusliitto.fi

Tietoja julkaisijasta

Kemianteollisuus ry
Kemianteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 HELSINKI

https://www.kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista ja investoimme Suomeen vuositasolla reilut miljardi euroa.

Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuvat polttoaineet ja lääkkeet ovat kemiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kemianteollisuus ry