Kempower Oyj

Kempower ja Eleport lisäävät sähköautojen latausinfraa Baltiassa asentamalla kolme uutta pikalatausjärjestelmää Latviaan

Jaa
RIIKA, LATVIA - Kempower on yhdistänyt voimansa Eleportin, johtavan eurooppalaisen sähköautojen latauspalvelujen tarjoajan kanssa asentaakseen kolme uutta DC-pikalatausjärjestelmää Latvian Dreiliniin, Bergiin ja Siguldaan. Nämä jo yleisölle avoinna olevat kohteet ovat lisänneet pikalatauksen saatavuutta Latviassa laajentamalla maan pikalatausinfraa yhteensä 14 uudella pikalatauspisteellä.
  • Kempower ja Eleport lisäävät sähköautojen latausinfraa Baltiassa asentamalla kolme uutta pikalatausjärjestelmää Dreiliniin, Bergiin ja Siguldaan Latviassa.

  • Pikalatauspisteiden tehoalueet ovat 50–200 kW.

  • Hanke on merkittävä askel Latvian siirtymisessä sähköautoiluun, sillä se lisää pikalatauksen saatavuutta maassa.

Latvian on vähennettävä dramaattisesti liikenteen päästöjä, jotta se voi saavuttaa Euroopan unionin tavoitteen ilmastoneutraaliudesta vuoteen 2050 mennessä. Vuonna 2017 Latvian liikennesektori vastasi maan toiseksi suurimmasta osuudesta energian loppukulutuksesta (29 %). Lisäksi 94 prosenttia näistä liikenteeseen liittyvistä päästöistä oli peräisin tieliikenteestä.

Auttaakseen vähentämään tieliikenteen päästöjä Kempower ja Eleport ovat tehneet yhteistyötä lisätäkseen sähköajoneuvojen pikalatauksen saatavuutta Latviassa. Kolme uutta DC-pikalatausjärjestelmää ovat lisänneet merkittävästi sähköautojen latausmahdollisuuksia esikaupunkialueilla. Jokaisessa latauslaitteessa on kaksi pistoketta, joten alueella on yhteensä 14 uutta latauspistettä.

Kempower on toimittanut Eleportille eri tehoalueilla varustettuja pikalatureita, jotta ne palvelisivat parhaiten kaikkien sähköautoilijoiden tarpeita Dreilinissä, Bergissä ja Siguldassa. Latauspisteiden tehot vaihtelevat 50 kW:sta ultranopeaan 200 kW:iin. Latausjärjestelmät löytyvät Saga-ostoskeskuksesta Dreilinissä, Sky-supermarketista Bergin kaupunginosassa sekä Sokolade-ostoskeskuksesta Siguldassa.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi hanketta seuraavasti:

"Kempowerin visiona on luoda maailman halutuimpia sähköautojen latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Olemme aiemmin tehneet yhteistyötä Eleportin kanssa Virossa, ja olen ylpeä siitä, että voimme jatkaa yhteistyötä liikenteen sähköistämiseksi nyt myös Latviassa. Olemme innoissamme voidessamme tuoda luotettavan ja huippuluokan latauskokemuksen Latvian nykyisille ja tuleville sähköautoilijoille."

Kārlis Mendziņš, Eleport Latvian johtaja, lisäsi:

"Tehtävämme on varmistaa mahdollisimman mukava siirtyminen sähköiseen liikenteeseen, minkä vuoksi haluamme ottaa käyttöön kätevimmät, nykyaikaisimmat ja innovatiivisimmat latausratkaisut latvialaisille sähköautoilijoille. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi teemme yhteistyötä Kempowerin kanssa, jonka järjestelmät ovat jo saaneet positiivista palautetta asiakkailtamme Virossa. Uusilla latauspisteillämme sähköautoilijat voivat luottaa kätevään latausprosessiin, nopeaan maksuun ja siihen, että lataus riittää koko päiväksi."


Kempower, media:

Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower
paula.savonen@kempower.com

Puh. +358 400 343 851

Kempower lyhyesti:

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti. Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com

Eleport lyhyesti:

Eleport on Baltian ja Puolan nykyaikaisin sähköautojen latausverkosto, joka kattaa yli 150 latausasemaa. Eleportin tarjoamat laitteet mahdollistavat latauskapasiteetin tasapainottamisen liittymäkohtaisesti, mikä estää sähkölinjan ylikuormittumisen. Liikennesektorin sähköistämisen jatkamiseksi Eleport on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Euroopan johtavan liikennealustan Boltin kanssa latausverkon rakentamisesta, joka edistää yhteiskyytipalvelujen sähköistämistä, ja se on saanut pohjoiseurooppalaiselta vihreän energian yhtiöltä Branchilta sijoituksia jatkaakseen kehitystä Keski- ja Itä-Euroopan markkinoilla. www.eleport.ee

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kempower Oyj
Kempower Oyj
Ala-Okeroistentie 29
FI-15700 Lahti

http://www.kempower.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempower strengthens partnership with Gilbarco Veeder-Root by signing new service partnership agreement11.5.2023 10:00:00 EEST | Press release

Rapid EV charging technology provider Kempower and mobility technology solutions provider Gilbarco Veeder-Root, a Vontier company, have strengthened their partnership by signing a new agreement that makes Gilbarco Veeder-Root Kempower’s service partner. The increased collaboration will enable Gilbarco Veeder-Root to install and maintain Kempower’s DC charging equipment in the Nordics and UK.

Kempower and Eleport boost EV charging infrastructure in the Baltics with three new fast charging systems in Latvia4.5.2023 09:30:00 EEST | Press release

RIGA, LATVIA - Kempower has joined forces with Eleport, a leading European provider of EV charging services, to install three new DC fast charging systems in Dreilini, Bergi and Sigulda, Latvia. The sites, which are already open to the public, have boosted DC fast charging availability in Latvia by adding a total of 14 new DC charging points to the country’s EV charging infrastructure.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme