Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kenian Uasin Gishun opiskelijoiden opinnot Laureassa jatkuvat – maksuvaikeuksista kärsiville maksusuunnitelma

Jaa

Laurea-ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 4.5.2023, että kaikkien Kenian Uasin Gishusta Suomeen tulleiden sairaanhoitaja- ja fysioterapiaopiskelijoiden opinnot Laureassa jatkuvat toistaiseksi. Epäselvän maksutilanteen takia vaikeuksiin joutuneiden opiskelijoiden opinto-oikeutta ei siis toistaiseksi olla keskeyttämässä. Lisäksi Laurea tarjoaa maksuaikaa ja tukea rahoitusratkaisujen löytämiseksi maksuvaikeuksista kärsiville opiskelijoille.

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.

Sairaanhoitajiksi ja fysioterapeuteiksi Suomessa opiskelevilla kenialaisilla tutkinto-opiskelijoilla on 15.8.2023 saakka aikaa maksaa toisen lukukauden maksujaan. Opinto-oikeus päätetään 31.8.2023 niiden osalta, jotka eivät ole maksaneet vähintään kahta kolmasosaa toisen lukukauden maksusta 15.8.2023 mennessä. Vähintään kaksi kolmasosaa maksuista maksaneiden opiskelijoiden maksujen maksamaton osuus jyvitetään kuukausimaksuksi korotta. Tässä tilanteessa opiskelija ja Laurean henkilökunta tekevät yhdessä maksusuunnitelman. Mikäli opiskelija arvioi, ettei kykene suoriutumaan maksuista, opinnot päättyvät. Suoritetut maksut palautetaan opintonsa lopettaville opiskelijoille siltä osin, kun koulutuspalvelua ei ole annettu. Laurean henkilöstö tiedottaa opintonsa lopettavia muista koulutusmahdollisuuksista Suomessa, kuten esimerkiksi lähihoitajaopinnoista oppisopimuskoulutuksena. 

Laurean hallitus päätti lisäksi, että Keniassa tutkintokoulutuksessa olevien opiskelijoiden opintoja jatketaan Suomessa, mikäli opiskelijat ovat maksaneet alkavan lukukauden lukukausimaksun kokonaisuudessaan ja jos toteutuva ryhmäkoko on riittävä. Sama pätee Keniassa valmistavat opinnot suorittaneisiin opiskelijoihin, joiden tutkintoon johtava koulutus ei ole vielä alkanut. Laurea järjestelee tarvittaessa koulutusryhmiä, kuitenkin niin että opetuksen taso ei kärsi. 

Laurean henkilöstö tukee opiskelijoita ja auttaa kartoittamaan oman alan työmahdollisuuksia Suomessa. Työmahdollisuuksien tai esimerkiksi toisen asteen oppisopimuksen löytäminen on erityisen tärkeää niille opiskelijoille, joiden opiskelu Laureassa päättyisi toistaiseksi maksutilanteen takia. Laurean asiantuntijat auttavat opintojen rahoittamisen vaihtoehdoissa esimerkiksi mahdollisten työnantajien tuen avulla. 

Tilauskoulutuksen maksujen epäselvyydet ovat olleet kohtuuton taakka opiskelijoille. Laurea korkeakouluna pyrkii tekemään kaikkensa opiskelijoiden tukemiseksi. Tämän ratkaisun toivotaan tuovan helpotusta opiskelijoiden vaikeaan tilanteeseen.  

- Maksut ovat aiheuttaneet joillekin opiskelijoille ja perheille selkeää taloudellista ja henkistä painetta. Tilauskoulutusta koskevan lainsäädännön mukaisesti korkeakoulu ei voi jättää maksuja huomioimatta, mutta voimme antaa lisää maksuaikaa. Haluamme näin korkeakouluyhteisönä osoittaa tukemme opiskelijoille ja heidän perheilleen niissä raameissa, joissa voimme tässä tilanteessa toimia, rehtori Jouni Koski toteaa. 

Laurea teettää koulutusvientitoiminnasta ulkopuolisen selvityksen syksyllä 2023 toiminnan edelleen kehittämiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kor­kea­kou­lu­tuk­sen Excellence-laatuleima Laurealle osoi­tuk­se­na laa­duk­kaas­ta ke­hit­tä­mis­työs­tä31.5.2023 17:14:45 EEST | Tiedote

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Laurealle korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Karvin mukaan Laurea on toiminnassaan osoittanut innovatiivista edelläkävijyyttä, pitkäjänteistä kehittämisotetta ja osallistavaa toimintakulttuuria. Kolmatta kertaa jaettu Excellence-laatuleiman myönnetään auditoiduille korkeakouluille poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.

Kuka ottaa koppia vankien palveluista?30.5.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen vankiloista vapautuu vuosittain noin 5 000 vankia. Eri selvityksien ja tutkimuksien mukaan yli 80 prosenttia vankeusrangaistuksen suorittaneista on päihderiippuvaisia ja lähes jokaisella on erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Ilman asuntoa vapautuvia on 30 prosenttia. Laurea-ammattikorkeakoulussa rikosseuraamusalalle kouluttautuneiden kokemusasiantuntijoiden mukaan rikostaustaisille ja vangeille suunnatuissa palveluissa on kehittämisen varaa.

Julkiset hankinnat kestävämmäksi kuntien ja yritysten kumppanuudella12.5.2023 12:09:33 EEST | Tiedote

Julkisten hankintojen suunnitteluun on kehitetty uusi toimintamalli, joka auttaa kuntia tekemään kestävämpiä ja markkinalähtöisempiä hankintoja. Malli auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä osallistumaan helpommin julkisiin hankintoihin. Lisäksi malli tarjoaa valikoiman konkreettisia toimintatapoja, joilla erilaiset kunnat voivat muuttaa hankintojen suunnittelua osallistavammaksi ja avoimemmaksi.

MAPA®-koulutuksesta työkaluja uhkaavan käytöksen hallintaan9.5.2023 11:55:00 EEST | Tiedote

Uhkaava käytös voi olla ahdistelua, pelottelua, huutamista ja pahimmillaan fyysistä väkivaltaa. Uhkaavia tilanteita ilmenee usein varsin tavallisilla työpaikoilla, kuten kaupan kassoilla, kouluissa, sairaaloissa, sosiaali- ja vanhustyössä sekä julkisissa liikennevälineissä eli oikeastaan kaikkialla, missä ihminen kohtaa ihmisen. MAPA® (Management of Actual of Potential Aggression) -koulutus antaa työkaluja haastavien henkilöiden ja tilanteiden kohtaamiseen. Sen ytimessä ovat vuorovaikutukselliset taidot ja työkalut kohtaamisissa, joissa joudumme turvaamaan itseämme tai kriisissä olevaa henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme