Suomen Kennelliitto ry

Kennelliitto etsii jälleen Sankarikoiria

Jaa

Kennelliitto myöntää vuosittain Sankarikoiran arvonimiä koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koira voi myös saada Kennelliiton kunniamaininnan muista sankariteoista. Sankarikoiran arvonimeä voi hakea lähettämällä anomuksen Kennelliitolle. Anomuksen tulee olla perillä 3.9. mennessä.

Sankarikoiran arvonimiä on myönnetty vuodesta 1997 lähtien. Eniten Sankarikoiran arvoja myönnettiin viime vuonna koirille, jotka pelastivat ihmisiä tulipalolta. Koirat myös pelastivat ihmishenkiä varoittamalla ajoissa sairaskohtauksista, löytämällä huonokuntoisia eksyneitä henkilöitä ja pelastamalla hengenvaarallisista tilanteista. Aikaisempia sankarikoiratarinoita löytyy täältä.

Kennelliiton hallitus myöntää arvonimet määräaikaan mennessä saapuneiden hakemusten perusteella. Sankarikoirat palkitaan Kennelliiton Koiramessut -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina 10.12.2017.

Koiramessut 8.-10.12.2017 on Suomen suurin koiratapahtuma. Kansainvälisten koiranäyttelyiden sekä pentunäyttelyiden ohella tapahtumassa on tarjolla monipuolisesti koiratietoa. Koiramessuilla on Rotutori, jossa pääsee tutustumaan eri koirarotuihin, eri koiraharrastuslajien esittelyä, ja paljon ohjelmaa koko perheelle. Spesiaaliperjantaina 8.12. messuilla pääsee tutustumaan koira-alan ammatteihin, ja tutustumaan koiran hyvinvointiin, aktivointiin ja hoitoon liittyvään tietoon. tarkempaa tietoa tapahtumasta saa osoitteesta www.koiramessut.fi.

Näin sankarikoiran arvoa haetaan

Sankarikoira-anomuksen voi lähettää sähköisesti tai postitse. Kennelliiton verkkosivuilta löytyy sähköinen anomus ja tiedot postitse lähetettävän anomuksen tekemiseen. Määräajan jälkeen saapuneet anomukset siirtyvät käsiteltäväksi ensi vuonna.

Lisätietoja sankarikoira-anomuksista: sanna.norhio-hanski@kennelliitto.fi.

Kuvassa belgianpaimenkoira malinois Pultti, joka oli mukana Varkauden poliisilaitoksen poliisikoirana piiritystilanteessa ja palkittiin sankarikoirana vuonna 2012.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja median yhteystiedot:
Liisa Suoninen
Kennelliiton viestintäpäällikkö
liisa.suoninen@kennelliitto.fi
puh. 050 320 3897

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Koiraverolain kumoaminen lisäisi lemmikinomistajien yhdenvertaisuutta15.3.2018 13:43Tiedote

Suomen Kennelliitto on vastannut valtiovarainministeriön lausuntopyyntöön koiraverolain kumoavan lain luonnoksesta. Kennelliitto jakaa vahvasti lakiesityksen näkemyksen siitä, ettei 1800-luvulta juontuvan koiraverolain olemassaololle ole enää perusteita. Koiran omistamisen verottamista voidaan pitää epätarkoituksenmukaisena myös siksi, että koiralla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Eläinten hyvinvointilakiehdotus on osin ristiriitainen – kaikkien koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti tukisivat tavoitteita1.3.2018 06:00Tiedote

Eläinten hyvinvointilain yhteydessä tulisi säätää kaikkien koirien tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä, Suomen Kennelliitto esittää maa- ja metsätalousministeriölle antamassaan lausunnossa. Koiran yksilöllinen tunnistaminen muiden muassa tehostaisi eläintenpitokiellon valvontaa, parantaisi mahdollisuuksia puuttua laittoman koirakaupan riskeihin ja nopeuttaisi löytökoirien palautumista omistajilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme