Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Kenraalimajuri Kim Mattsson EK:n turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi

Jaa

Kenraalimajuri (res) Kim Mattsson on nimitetty Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi 1.2.2023 alkaen. Mattsson vastaa tulevassa tehtävässään yritysten varautumisen tukemisesta.

Kansainvälinen toimintaympäristö on muuttunut rajusti Venäjän Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyssodan seurauksena. Näitä muutoksia ovat muun muassa meneillään oleva energiakriisi, kyberuhat sekä kauppapoliittiset jännitteet, jotka edellyttävät yrityksiltä toimia ennustettavuuden, varautumisen ja huoltovarmuuden sektoreilla. 

- Olen vakuuttunut, että turvallisuusympäristön muutokset edellyttävät yrityksiltä entistä parempaa varautumista ja toiminnan jatkuvuuden varmistamista. Mattsson tuo lisäosaamista monella tapaa EK:n toimintaan yritysten hyväksi, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo. 

Mattsson siirtyi vuoden vaihteessa reserviin maavoimien esikuntapäällikön tehtävästä. Aiemmin Mattsson on toiminut muun muassa pääesikunnan komentopäällikkönä, valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana sekä tasavallan presidentin adjutanttina. 

- Uskon, että minulla on annettavaa Suomen elinkeinoelämän kokonaisturvallisuudelle, yli 40 vuoden kokemuksella maamme puolustuksessa. Selkeästä, yhteisestä tilannekuvasta kuitenkin aina kaikki turvallisuusajattelu sekä toiminta lähtee, Mattsson summaa. 

Lisätietoja: 
toimitusjohtaja Jyri Häkämies (viestintäjohtaja Nora Elersin kautta, puhelin 050 5746977) 

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme