Lomalinja Oy

Keppihevoset ja sisällissota – arjen ilmiöt heijastuvat matkailutrendeihin

Jaa

Keppihevosharrastuksella, sisällissodan suurtaistelulla ja pingviinibongauksella on paljon yhteistä – ne kaikki kolme edustavat isompia, ajankohtaisia arjen ilmiöitä. Ilmiöitä, joiden voima on niin suuri, että ne heijastuvat matkailutrendeihin ja vaikuttavat suoraan matkavalikoimiin.

Risteily Antarktikselle on once-in-a-lifetime-kokemus.
Risteily Antarktikselle on once-in-a-lifetime-kokemus.

Matkailun asiantuntijat listasivat Matkamessujen kynnyksellä nousussa olevat matkailutrendit.

Haluamme tuntea tarinamme

Mistä olen tullut? Mitä isovanhempani ovat kokeneet? Millaisessa maailmassa esi-isäni ovat eläneet? Yhä useampi haluaa tuntea taustansa ja sukututkimus onkin räjähdysmäisesti kasvava harrastus. Matkailualan asiantuntija tunnistaa ilmiön, sillä se heijastuu myös matkailutrendeihin: sotahistorialliset matkat ovat nyt todella kysyttyjä.

- Ihmiset haluavat tuntea jalkojensa alla sen saman tantereen, jolla heidän tulevaisuutensa sinetöitiin. Kuulla ja kokea oikeasti eikä netissä, kertoo Lomalinjan kehitysjohtaja Sari Mäkinen.

Tammikuun lopussa tulee kuluneeksi sata vuotta sisällissodan alkamisesta. Se yhdistettynä juuri päättyneeseen itsenäisyytemme juhlavuoteen nostaa matkojen kysyntää entisestään. Faktat kiinnostavat.

- Kun historioitsija Teemu Keskisarja herättää paikan päällä valkoisia ja punaisia ihmiskohtaloita henkiin, tuo se aivan uutta ymmärrystä omista ja kansakuntamme juurista, Mäkinen kuvailee kokemuksen pysäyttävyyttä.

Yhteiset muistot, jaetut hetket

Maailmanlaajuiseksi uutiseksi noussut keppihevosharrastus lienee tuskin mennyt keneltäkään ohi. Ja se näkyy myös matkailussa.

- Kuka olisi vielä kymmenen vuotta sitten uskonut, että tietokonepelien rinnalle nousee jotain tällaista? Nyt Keppihevosristeilypaikat viedään käsistä, kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Anu Piiroinen, joka lähtee itsekin heppailemaan lastensa kanssa.

Mäkinen on pitkän uransa aikana oppinut aistimaan pinnan alla kuplivia ilmiöitä. Nyt kasvussa on selkeästi perheen jaettujen kokemusten merkitys. Pelkkä uima-altaalla polskuttelu ei riitä – unohtumattomimmat muistot syntyvät yhdessä, kaikkia kiinnostavan asian ympärillä, olkoon se sitten keppihevoset, Tylypahka tai kummitukset.

- Kun sukupolvet istuvat rinnan Harry Potterin höyryjunan kyytiin tai kuuntelevat kummitustarinoita englantilaisessa linnassa, riittää siinä muisteltavaa perheen isoille ja pienille!

Ainutkertaiset unelmat toteen

Kolmas matkailutrendeihin vaikuttava arjen ilmiö on itseensä panostaminen: ainutkertaisiin kokemuksiin sijoittaminen ja omien unelmien toteuttaminen.

- Me emme enää ajattele, että teemme työtä vain jättääksemme jotain jälkeemme. Omista ansioista saa ja pitää nauttia, Sari Mäkinen kertoo kolmannesta matkailutrendeihin heijastuvasta arjen ilmiöstä.

Matkan ainutkertaisuus on jokaisen itsensä määriteltävissä: yhden unelma on maalata viikko Italiassa, toinen haluaa tehdä pyhiinvaelluksen ja kolmas lähteä maailman ääriin.

- Antarktis. Se on omin päin saavuttamaton ja täysin ainutlaatuinen, Anu Piiroinen kiteyttää oman unelmakohteensa.

****************************

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Matkamessut avautuvat yleisölle 19.1.2018.

Yhteyshenkilöt

Anu Piiroinen
myyntijohtaja
anu.piiroinen@lomalinja.fi
010 289 8110

Sari Mäkinen
kehitysjohtaja
sari.makinen@lomalinja.fi
010 289 8111

Kuvat

Risteily Antarktikselle on once-in-a-lifetime-kokemus.
Risteily Antarktikselle on once-in-a-lifetime-kokemus.
Lataa
Antarktiksen pingviinit ovat luontaisen vihollisen puutteessa pelottomia ja tulevat mielellään ihmisten luo.
Antarktiksen pingviinit ovat luontaisen vihollisen puutteessa pelottomia ja tulevat mielellään ihmisten luo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomalinja Oy
Lomalinja Oy
Aleksanterinkatu 32
33100 Tampere

010 289 8100http://www.lomalinja.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomalinja Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme