Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kesä tuo rakentajat yli 60 kouluun ja päiväkotiin

Jaa

Helsingin oppilaitoksissa tahti ei hiljene Suvivirren jälkeenkään: kesäkuussa aloitetaan pieniä ja suurempia korjauksia yli 60:ssä eri koulussa ja päiväkodissa.

Tänä vuonna alkavia ja jo alkaneita korjaustöitä tehdään kaikkiaan noin 120:ssa kaupungin oppilaitoksessa, koulussa, päiväkodissa ja leikkipuistorakennuksessa. Hankkeiden laajuus vaihtelee maalauksesta ja kiipeilytelineiden uusimisesta laajoihin peruskorjaus- ja perusparannustöihin.

Suurimpia rakenteilla olevia korjaustöitä ovat Alppilan lukion, Munkkivuoren ala-asteen, Ressun lukion ja Puotinharjussa sijaitsevan Botby grundskolanin perusparannukset. Myös Aleksis Kiven peruskoulun perusparannus aloitetaan myöhemmin tänä vuonna.

Stadin ammattiopiston Prinsessatien toimipisteen perusparannus Roihuvuoressa on valmistunut, ja uusi lukuvuosi kesän jälkeen päästään aloittamaan korjatuissa tiloissa.

Korjausten lisäksi Helsingissä on tänä vuonna rakenteilla 12 uutta päiväkoti-, koulu- ja leikkipuistorakennusta. Osassa työt ovat jo loppusuoralla ja osassa vasta alkamassa. Suurimpia rakenteilla olevia uudisrakennuksia ovat Jätkäsaaren peruskoulu sekä Laajasaloon rakennettava päiväkoti Borgströminmäki. Laajasaloon on valmistunut hiljattain myös uusi päiväkoti Yliskylä.

Helsinki panostaa sisäilma- ja kosteusvauriokorjauksiin

Helsingin kaupunki käyttää talonrakennushankkeisiin ennusteen mukaan vuonna 2018 noin 210 miljoonaa euroa. Tästä arviolta 45 miljoonaa euroa kuluu koulujen, päiväkotien ja leikkipuistorakennusten uudisrakentamiseen ja 85 miljoonaa euroa peruskorjauksiin ja muihin korjaustöihin.

Kaupunki panostaa etenkin sisäilma- ja kosteusvauriokorjauksiin, joita on rakentamisohjelmassa paljon. Sisäilmaongelmien syyt vaihtelevat kohteittain. Julkisten rakennusten elinkaari on usein pitkä, käyttäjämäärät voivat olla suuria, ja joidenkin talojen rakentamistapa on tehnyt niistä alttiita kosteusvaurioille.

Vuoteen 2023 jatkuvassa rakentamisohjelmassa on vuosittain 2–9 koulujen ja päiväkotien peruskorjausta, ja lisäksi suunnitteilla on vanhoja rakennuksia korvaavia uudisrakennuksia.

Monet kohteet joutuvat odottamaan laajoja korjauksia pitkään, sillä korjattavaa on paljon. Suuri osa Helsingin koulu- ja päiväkotirakennuksista on 1960–1980-luvuilla rakennettuja taloja, jotka ovat tulleet samaan aikaan peruskorjausikään.

Sisäilmasta tietoa kaupungin sivuilla

Helsingin kaupunki kehittää sisäilmaan sekä koulujen, päiväkotien ja leikkipuistorakennusten korjauksiin liittyvää asiakasviestintää. Sisäilmaan liittyvää tietoa on koottu osoitteeseen www.hel.fi/sisailma. Arabian peruskoulun ja Puotilan ala-asteen verkkosivuilla on julkaistu myös koulukohtaista tietoa korjaushankkeiden suunnittelusta.

Koululaisten vanhemmille ja henkilökunnalle tarkoitettuja tietoja kootaan kesän aikana myös Konalan ala-asteen, Medialukion, Käpylän peruskoulun ja Lauttasaaren ala-asteen sivuille. Myös sisäilmasivujen kehittäminen jatkuu. Verkkosivujen sisältöä kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Hildén, rakennetun omaisuuden hallintapäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 40315 ja 050 559 2125
sari.hilden@hel.fi

Mauno Kemppi, tilapalvelupäällikkö
Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Puh. 09 301 86860 ja 040 7799579
mauno.kemppi@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme