Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kesäkävelykatu avataan jälleen Hovioikeudenpuistikolla

Jaa

Hovioikeudenpuistikon kävelykatu laajenee jälleen Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle 8.6.-30.9. Toissa vuonna ensimmäisen kerran toteutettu kesäkävelykatu on kerännyt paljon positiivista palautetta paitsi asukkailta, myös alueen yrittäjiltä ja asiakkailta.

Kesäkävelykadulle on tulossa viime kesän tapaan muun muassa näyttävä porttirakennelma ja kukkaistutuksia, joiden lisäksi ravintoloiden terassit tulevat olemaan tavanomaista isompia. Alueelle on tulossa lisäksi istumapaikkoja sekä kuusi isoa mustaa ruukkua, joihin istutetaan kesäkukkia ja jotka toimivat samalla liikenteenjakajina.

Kävelykatu tuo muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli suljetaan läpiajoliikenteeltä Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon väliseltä osuudelta. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ja Raastuvankadun ylittävä suojatie merkitään koko kesäkävelykadun levyiseksi.

Huolto ja tonteille ajo tapahtuu Kirkkopuistikon puolelta. Alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Puistikon eteläiseltä puolelta varataan vasen ajokaista aikarajoitetulle pysäköinnille ja jakeluautoille, jolloin pysäköintipaikkojen määrä säilyy ennallaan ja on kesäajan ilmaista.

Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta. Hovioikeudenpuistikon bussipysäkki poistuu käytöstä kesän ajaksi.

Vaasan kävelykeskustaa on tarkoituksena laajentaa pysyvästi tulevina vuosina. Ensimmäisenä valmistuu Pitkänkadun ja rautatieaseman välinen osuus, jonka laajennustyöt ovat käynnissä parhaillaan.

Kävelykeskustan yleissuunnitelma koskee koko Hovioikeudenpuistikkoa, torin ympäristöä sekä osittain liikekeskustan palokatuja ja muita keskeisiä katualueita.

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme