Espoon kaupunki - Esbo stad

Kesäkuun Eurocities vuosikonferenssi tehdään yhteistyössä kumppaneiden kanssa

Jaa

Eurocities kaupunkiverkoston vuosikonferenssi tuo 8.–10.6.2022 Espooseen satoja eurooppalaisia kaupunkivaikuttajia sekä merkittävän määrän EU-päättäjiä ja virkamiehiä.

Tulevaisuuteen katsovan Espoon vuosikonferenssin tärkeitä teemoja ovat nuorten osallisuus, yhteiskehittäminen ja kaupunkien johtajuus ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

"Eurocities-vuosikonferenssin järjestäminen Espoossa on erinomainen mahdollisuus nostaa Espoon ja espoolaisen osaamisen profiilia ja näyttäytyä kiinnostavana kumppanina eurooppalaisille kaupungeille. Espoon 50-vuotisjuhlavuonna näytämme vieraillemme parasta Espoota yhteistyössä kaupungin keskeisten kumppaneiden kanssa. Vuosikonferenssin järjestäminen on myös piristysruiske espoolaiselle elinkeinoelämälle", kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Milla Ovaska.

Yhteiskehittäminen yksi vuosikonferenssin läpileikkaavista teemoista

Vuosikonferenssin pääyhteistyökumppaneina toimivat Aalto-yliopisto ja VTT. Muita kumppaneitamme ovat Uudenmaan liitto, Nokia, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Accountor ja Starship. Lisäksi haluamme kiittää Omniaa ja Kuntaliittoa hyvästä yhteistyöstä. Kumppaneihin voit tutustua Eurocities vuosikonferenssin yhteydessä järjestettävissä osioissa ja vierailuissa sekä konferenssin näyttelyalueella Dipolissa.

”Onnistumme niissä asioissa, mihin saamme asukkaat, yhteisöt ja yritykset mukaan. Olen iloinen, että Eurocities kaupunkiverkoston vuosikonferenssissa espoolainen osaaminen on monipuolisesti esillä. Uskomme Espoossa radikaaliin, monialaiseen luovuuteen, joka syntyy yhteistyöstä ja yhteisestä tarkoituksesta. Espoolaiset yritykset ja osaajat tutkivat, kehittävät ja kokeilevat uusia ratkaisuja ensin paikallisesti ja vievät parhaat ratkaisut sen jälkeen maailmalle. Näin Espoo on kokoaan merkittävämpi toimija”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Vuosikonferenssissa kuullaan puheenvuorot molemmilta pääyhteistyökumppaneilta; Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kososelta ja VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaralta. Vuosisadan suuret kysymykset edellyttävät systeemisiä ajattelutapoja. Ratkaisuja löytyy, kun työskentelemme yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

”Kaupungit ovat keskeisessä roolissa EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Yhteiskehittäminen sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat ilmastojohtajuuden ja nuorten osallisuuden lisäksi yksi konferenssin läpileikkaavista teemoista”, toteaa Milla Ovaska, kansainvälisten asioiden päällikkö.

Vuosikonferenssi toteutuu yhteistyössä kumppaneiden kanssa

Aalto-yliopiston päärakennus Dipoli tarjoaa upeat puitteet Eurocities vuosikonferenssille. Dipoli sijaitsee Otaniemen-Keilaniemen alue keskiössä, jossa on todennäköisesti maailman tihein monitieteellisen systeemisen innovoinnin alue. Dipolin lisäksi Eurocities levittäytyy myös muualla Espooseen. Esimerkiksi kaupunginjohtajien tapaaminen järjestetään Accountorin komeissa 18. kerroksen tiloissa Keilaniemessä.

”Monialaisen yhteistyön ohella uskomme Espoossa siihen, että paras tulos saavutetaan, kun meillä on yhteinen tarkoitus. Uskomme läheisyyden ja luottamuksen rakentamiseen sekä siihen, että tarvittu muutos alkaa ihmisten hyvinvoinnista. Tavoitteisiin pääsemme, kun mukana on laajasti tekijöitä yhteiskunnan eri puolilta”, Ovaska toteaa.

Pääyhteistyökumppaneistamme Aaltolaisia on mukana toteuttamassa opintovierailua innovaatioista ja startupyhteisöstä. Aallon opiskelijat myös fasilitoivat konferenssin työpajoja sekä mentoroivat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelää Espoon tulevaisuudesta vuosikonferenssiin liittyvässä Future Mentors ohjelmassa. VTT rakensi kanssamme työpajan, jossa ratkotaan kaupunkien haasteita taloudelliseen kestävyyteen liittyen.

Nokia esittelee näyttelyalueella LuxTurrim5G-hanketta, jossa 5G-älypylväistä on Espoon Keraan rakennettu supernopea ja laajasti dataa keräävä ja hyödyntävä tieto- ja sensoriverkko. Lisäksi Nokia on mukana ilmastoneutraalin Espoon opintovierailulla. Konferenssivieraille esittäytyvät myös Otaniemessä kauppaostoksia kuljettavat Starship-robotit.

Metropolia on näkyvästi esillä vuosikonferenssin näyttelyalueella. Dipolissa ensi kertaa esillä olevan Augmented Urbans -näyttelyn lisäksi he osallistuvat New European Bauhaus työpajaan. Dipolissa vieraat pääsevät ikuistamaan itsensä Omnian puutarhuriopiskelijoiden suunnitteleman konferenssin visuaalista ilmettä toistavan kukkaseinän edessä.

Tukea vuosikonferenssin järjestelyihin saimme Uudenmaan liiton Brysselin Helsinki EU Officelta. Myös kuntaliiton tuki työpajojen valmistelussa on ollut tärkeää.

Voit seurata suoraa lähetystä vuosikonferenssista osoitteessa eurocities2022.eu tai osallistua keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Eurocities2022.

Eurocities on Espoolle tärkein eurooppalainen kaupunkiverkosto. Eurocities tekee EU-edunvalvontaa, tuottaa tietoa EU:n rahoitushauista ja lainsäädännöstä sekä toimii jäsenkaupunkiensa vertaisoppimisen alustana. Toteutamme vuosikonferenssin yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa, joilla kaikilla on rooli tulevaisuuden kaupunkien ja yhteiskuntien rakentamisessa. Pääyhteistyökumppanimme ovat Aalto-yliopisto ja VTT. Tutustu kumppaneihin eurocities2022.eu/partners.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Milla Ovaska, kansainvälisten asioiden päällikkö, Espoon kaupunki, p. +358 43 824 4911, milla.ovaska@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme