Aluehallintovirasto

Kesälampaiden ja kesäkanojen pitäjillä sama vastuu eläintenpidoista kuin muilla eläinten pitäjillä

Jaa

Aluehallintovirastot muistuttavat, että kesäksi otettujen eläinten pitäjiä koskevat samat vaatimukset kuin muitakin eläinten pitäjiä.

Vaatimusten tavoitteena on turvata eläinten hyvinvointi ja varmistaa, etteivät eläimet aiheuta tautivaaraa toisille eläimille tai ihmisille. Kesäeläinten pitäjä on vastuussa eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista.

Ota selvää vaatimuksista ennen kuin hankit eläimiä

Ota selvää lampaiden ja kanojen pitoa koskevista vaatimuksista ennen niiden hankkimista. Hanki tietoa eläinten käyttäytymisestä, hoitamisesta, pitopaikan olosuhteista ja ruokinnasta.

Myös kesälampaille on hyvä järjestää laitumelle säänsuoja, jossa lampaille on kuivitetut makuupaikat, ja jonne ne pääsevät halutessaan suojaan tai varjoon. Lammas on laumaeläin, joten on suositeltavaa, että kesälampaita on muutama.

Kesäkanojen lukumäärä ei vaikuta pitäjää koskeviin vaatimuksiin

Kanojen pidolle on vaatimuksia, jotka koskevat kanojen pitäjää siitä huolimatta, kuinka monta kanaa hänellä on. Vaatimusten tavoitteena on turvata kanojen hyvinvointi ja varmistaa, etteivät kanat aiheuta tautivaaraa ihmisille tai toisille kanoille. Omistaja on vastuussa kanojensa terveydestä ja hyvinvoinnista koko kanojen elämän ajan kuoriutumisesta kuolemaan saakka.

Lisätietoa kanojen ja lampaiden pidosta

Yksityiskohtaisen muistilistan ja ohjeet kesälampaiden pitoon liittyvistä asioista löydät Ruokaviraston verkkosivuilta (avautuu uudelle sivulle).

Yksityiskohtaisen muistilistan ja ohjeet kanojen pidosta löydät alla olevasta Ruokaviraston verkkosivulta (avautuu uudelle sivulle).

Medialle

Lapin aluehallintovirasto
läänineläinlääkäri Pirkko Pirinen, p. 0295 017 377, etunimi.sukunimi@avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
läänineläinlääkäri Alisa Matomäki, p. 0295 017 579, etunimi.sukunimi@avi.fi

Itä-Suomen aluehallintovirasto
läänineläinlääkäri Riikka Aho, p. 0295 016 584, etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Beslut om offentliga tillställningar och allmänna sammankomster träder i kraft inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt den 5 augusti 202128.7.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat ett beslut som innebär att den för närvarande gällande begränsningen av sammankomster i huvudstadsregionen utökas till att gälla hela Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt från och med den 5 augusti 2021. Beslutet är i kraft till och med den 26 augusti 2021.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland utökar begränsningarna av sammankomster till att gälla hela Egentliga Finland28.7.2021 14:06:53 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att utöka de nuvarande coronabegränsningarna enligt 58 § i lagen om smittsamma sjukdomar till att gälla alla kommuner i Egentliga Finland 9.7.–15.8.2021. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan fortfarande ordnas inomhus och i avgränsade utomhusområden förutsatt att deltagarna i realiteten har möjlighet att hålla tillräckliga avstånd till varandra och att säkerheten kan garanteras för att förhindra covid-19-smitta. Begränsningen gäller tillställningar med fler än 10 deltagare inomhus och tillställningar med fler än 50 deltagare i avgränsade utomhusområden.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto laajentaa kokoontumisrajoitukset koko Varsinais-Suomeen28.7.2021 14:02:03 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt laajentaa tällä hetkellä voimassa olevat tartuntatautilain 58 §:n mukaiset koronarajoitukset koskemaan kaikkia Varsinais-Suomen kuntia. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa Covid-19 tartuntojen ehkäisemiseksi. Rajoitus koskee yli 10 sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 29.7.–15.8.2021.

Kiihtymisvaiheessa olevien alueiden epidemiatilannetta selvitetään Itä-Suomessa – päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa26.7.2021 16:07:48 EEST | Tiedote

Osassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiireissä koronatilanne on muuttunut nopeasti. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ilmoitti torstaina 22.7.2021 siirtyneensä kiihtymisvaiheeseen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri totesi olevansa kiihtymisvaiheessa tänään 26.7.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme