HSL Helsingin seudun liikenne

Kesällä Helsinkiin – 5 vinkkiä liikkumiseen

Jaa

Helsinki on ihana kesäkaupunki matkailijoille, mutta tätä kesänä siellä kannattaa varata liikkumiseen tavallista enemmän aikaa suurten rakennus- ja kiskoliikennetyömaiden takia. Tässä viisi vinkkiä liikkumiseen muualta tulijoille:

Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL

1. Jätä auto kotiin tai kehäradan varrella sijaitseville liityntäpysäköintialueille. Monien rakennustyömaiden, katutöiden ja kiskojen rakentamisen takia autoliikenne tökkii. Pahimpia pullonkauloja ovat Paciuksenkatu-Tukholmankatu, Nordenskiöldinkadun kiskotyömaa lähellä jäähallia sekä Pasilan seutu.


2. Varaa aikaa. Suuret rakennustyömaat haittaavat kulkemista etenkin Pasilassa, Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa. Myös katutöitä tehdään kesällä paljon, ja pysäkkejä on jouduttu siirtämään paikasta toiseen. Raitiovaunulinjat 2, 3 ja 7 kulkevat osin poikkeusreittejä ja ne korvataan busseilla Länsi-Pasilassa ja Nordenskiöldinkadulla kiskotöiden ajan 3.7.-13.8.

3. Hanki matkaliput etukäteen. Vuorokausilippu 1-5 päiväksi on edullinen ja kätevä vaihtoehto, ja se kelpaa myös öisin lähijunaliikenteessä HSL-alueella. Lähijunissa ei myydä enää lippuja, ja kertalippuautomaattien asentaminen on meneillään eli ihan kaikilta asemilta niitä ei vielä löydy. Vuorokausilippuja myyvät HSL-palvelupisteet, VR:n asemien lipunmyyntipisteet HSL-alueella sekä HSL-alueen R-kioskit. 

Lisätietoja myyntipaikoista 

Vinkki 1: Halutessasi voit ostaa vuorokausilippuja etukäteen HSL:n verkkokaupasta osoite ja ne lähetetään sinulle postitse.

Vinkki 2: Helsingin keskustassa voit ostaa lippuja 24 h Rautatieaseman ja Kampin Narinkkatorin R-kioskeilta.


4. Tarkista kesäaikataulut ja poikkeustiedotteet reittioppaasta. www.reittiopas.fi ja https://classic.reittiopas.fi/ toimivat kännykässä ja sisältävät kaikki ajantasaiset aikataulut, reittiehdotukset sekä poikkeustiedotteet määrittelemillesi linjoille.


5. Kokeile kaupunkipyöriä. Rekisteröidy etukäteen osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyorat
Reittioppaasta www.reittiopas.fi voit katsoa, millä asemilla on kaupunkipyöriä vapaana. Voit käyttää yhtä pyörää aina puoli tuntia kerrallaan, yhteensä viiden tunnin ajan ilman lisämaksua. Päivämaksu on 5 € ja viikko 10 €.

Tuoreimmat tiedot Helsingin tapahtumatarjonnasta löydät täältä:

http://www.visithelsinki.fi/fi/juuri-nyt/tapahtumia
www.stadissa.fi
www.meteli.net
http://www.kohokohdat.fi/helsinki/tapahtumat-helsinki
www.minnenyt.fi/
https://www.hel.fi/helsinki/fi/tapahtumakalenteri

Kuvat

Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 600 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Kutsu medialle: Länsimetron avajaiset17.11.2017 12:00Tiedote

Matkustajaliikenne länsimetron osuudella alkaa lauantaina 18.11., kun ensimmäinen juna Matinkylästä Vuosaareen lähtee kello 5.09. Sama juna lähtee Tapiolasta kello 5.14 ja Lauttasaaresta kello 5.23. Ensimmäinen juna Tapiolasta Mellunmäkeen lähtee aamukuudelta. Ensimmäinen juna Vuosaaresta Matinkylään lähtee kello 5.15, Rautatientorilta kello 5.36 ja Lauttasaaresta kello 5.41. Ensimmäinen juna Mellunmäestä Tapiolaan lähtee kello 5.20.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme