HSL Helsingin seudun liikenne

Kesällä Helsinkiin – 5 vinkkiä liikkumiseen

Jaa

Helsinki on ihana kesäkaupunki matkailijoille, mutta tätä kesänä siellä kannattaa varata liikkumiseen tavallista enemmän aikaa suurten rakennus- ja kiskoliikennetyömaiden takia. Tässä viisi vinkkiä liikkumiseen muualta tulijoille:

Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL

1. Jätä auto kotiin tai kehäradan varrella sijaitseville liityntäpysäköintialueille. Monien rakennustyömaiden, katutöiden ja kiskojen rakentamisen takia autoliikenne tökkii. Pahimpia pullonkauloja ovat Paciuksenkatu-Tukholmankatu, Nordenskiöldinkadun kiskotyömaa lähellä jäähallia sekä Pasilan seutu.


2. Varaa aikaa. Suuret rakennustyömaat haittaavat kulkemista etenkin Pasilassa, Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa. Myös katutöitä tehdään kesällä paljon, ja pysäkkejä on jouduttu siirtämään paikasta toiseen. Raitiovaunulinjat 2, 3 ja 7 kulkevat osin poikkeusreittejä ja ne korvataan busseilla Länsi-Pasilassa ja Nordenskiöldinkadulla kiskotöiden ajan 3.7.-13.8.

3. Hanki matkaliput etukäteen. Vuorokausilippu 1-5 päiväksi on edullinen ja kätevä vaihtoehto, ja se kelpaa myös öisin lähijunaliikenteessä HSL-alueella. Lähijunissa ei myydä enää lippuja, ja kertalippuautomaattien asentaminen on meneillään eli ihan kaikilta asemilta niitä ei vielä löydy. Vuorokausilippuja myyvät HSL-palvelupisteet, VR:n asemien lipunmyyntipisteet HSL-alueella sekä HSL-alueen R-kioskit. 

Lisätietoja myyntipaikoista 

Vinkki 1: Halutessasi voit ostaa vuorokausilippuja etukäteen HSL:n verkkokaupasta osoite ja ne lähetetään sinulle postitse.

Vinkki 2: Helsingin keskustassa voit ostaa lippuja 24 h Rautatieaseman ja Kampin Narinkkatorin R-kioskeilta.


4. Tarkista kesäaikataulut ja poikkeustiedotteet reittioppaasta. www.reittiopas.fi ja https://classic.reittiopas.fi/ toimivat kännykässä ja sisältävät kaikki ajantasaiset aikataulut, reittiehdotukset sekä poikkeustiedotteet määrittelemillesi linjoille.


5. Kokeile kaupunkipyöriä. Rekisteröidy etukäteen osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyorat
Reittioppaasta www.reittiopas.fi voit katsoa, millä asemilla on kaupunkipyöriä vapaana. Voit käyttää yhtä pyörää aina puoli tuntia kerrallaan, yhteensä viiden tunnin ajan ilman lisämaksua. Päivämaksu on 5 € ja viikko 10 €.

Tuoreimmat tiedot Helsingin tapahtumatarjonnasta löydät täältä:

http://www.visithelsinki.fi/fi/juuri-nyt/tapahtumia
www.stadissa.fi
www.meteli.net
http://www.kohokohdat.fi/helsinki/tapahtumat-helsinki
www.minnenyt.fi/
https://www.hel.fi/helsinki/fi/tapahtumakalenteri

Kuvat

Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Helsingissä matkailevan kannattaa varata tänä kesänä aikaa liikkumiseen, Kuva: Lauri Eriksson/HSL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 600 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Oletko hän, joka liikkuu kuin soreakoipinen kirahvi? HSL julkaisee maailmankuulun luontokuvaajan kuvat Helsingin seudun kävelijöistä14.5.2018 11:05Tiedote

Brittiläinen luontokuvaaja Will Burrard-Lucas kuvasi huhtikuussa kahden päivän ajan ihmisiä luonnollisessa ympäristössään – kävelemässä kotikaupungissaan. Nyt kuvat ovat toukokuun ajan nähtävillä pysäkkijulisteissa, Rautatientorin metroasemalla, Helsingin ydinkeskustan digitauluilla, ratikan ja metron sähköisillä näytöillä sekä HSL:n sosiaalisen median kanavissa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 8.5.20188.5.2018 12:00Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018525 Etelä-Espoon bussiliikenteen muutokset Hallitus hyväksyi useita reittimuutoksia ja päätti perustaa neljä suoraa ruuhka-ajan bussilinjaa Espoonlahden alueen ja Kampin välille. Hallitus päätti myös käynnistää kilpailutuksen perustettujen linjojen osalta niiltä osin kuin linjojen perustamisessa ei voida hyödyntää voimassa olevia liikennöintisopimuksia. Suorat bussilinjat Etelä-Espoon ja Kampin välille saadaan liikenteeseen vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on metron kuormituksen keventäminen Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella. HSL seuraa muutosten vaikutuksia kokonaismatka-aikoihin sekä palvelutarjonnan riittävyyttä. HSL selvittää Länsiväylän pohjoispuolen alueiden palvelutasoa sekä varmistaa koululaisliikenteen sujuvuuden näillä alueilla. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme