Uudenmaan ELY-keskus

Kesän 2021 ensimmäiset teiden päällystyskohteet kilpailutukseen (Uusimaa)

Jaa

Uudenmaan suuret liikennemäärät synnyttävät päällystystarpeita erityisesti vilkkaalle tieverkolle. Uudenmaan ELY-keskus tiedottaa kevään aikana yksityiskohtaisemmin koko kesän päällystysmääristä ja päällystyskohteista.

Päällystystyöt Etelä-Suomessa.
Päällystystyöt Etelä-Suomessa.

Tulevan kesän ensimmäiset teiden päällystyskohteet ovat parhaillaan kilpailutuksessa. Määräraha hieman laski edellisvuodesta, mutta viime vuoden tapaan vähäliikenteisillä teillä voidaan toteuttaa muutamia rakenteenparantamiskohteita. Uudenmaan suuret liikennemäärät synnyttävät päällystystarpeita erityisesti vilkkaalle tieverkolle. Suurin osa vilkkaan verkon päällystyskohteista varmistuu kevään kuntoarvomittausten valmistuttua touko-kesäkuun vaihteessa, ja kohteet toteutetaan uusiopintauksiin keskittyvässä päällystysurakassa.  

Uudelleenpäällystämisen lisäksi päällystyskauden (keväästä syksyyn) aikana tullaan tekemään myös pienempiä täsmäkorjauksia pääasiassa alemmalla tieverkolla sekä kevyen liikenteen väylillä. Oheisesta kartasta käyvät ilmi nyt kilpailutuksessa olevat päällystyskohteet, jotka tullaan toteuttamaan kesän aikana.

Valtatie 1:llä muuttuvat nopeudet eivät vielä käytössä koko matkalla tien kunnon vuoksi

Maaliskuun alusta muuttuvien rajoitusten jaksoilla on ollut mahdollista käyttää kesänopeusrajoituksia sää- ja tieolosuhteiden salliessa, mikä tarkoittaa 120 km/h nopeusrajoitusta. Valtatie 1:llä muuttuvat nopeusrajoitukset on kuitenkin jouduttu pitämään toistaiseksi enintään 100 km/h välillä Kehä III – Ämmässuon liittymä molempiin suuntiin. Syynä tähän on päällysteen kunto sekä ajourat, jotka yhdistettynä tien geometriaan eli jyrkkiin mutkiin ovat tehneet tiestä huonon ajaa. ELY-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama kuitenkin lupaa, että kyseinen tienpätkä priorisoidaan kevään päällystyskorjauksissa, ja se on toteutettu toukokuun loppuun mennessä. 

"Syynä talviajan nopeuteen on tielläliikkujien turvallisuus, koska tiellä on syviä kulumisuria", Vasama toteaa. 

Valtatie 1 on muutoinkin korkeimmassa hoitoluokassa, jonka mukaan tielle tehdään korjaukset viipymättä.  

"Tämän osuuden päällyste on tarkoitus saada korjattua toukokuun loppuun mennessä eli keväällä aloitamme sen päällystystyöt. Tietyöaika alkaa Etelä-Suomessa yleensä huhtikuussa. Käytännössä roudan pitää sulaa ennen sitä kokonaan pois", Vasama kertoo.  

Uudenmaan ELY-keskus tiedottaa kevään aikana yksityiskohtaisemmin koko kesän päällystysmääristä ja päällystyskohteista, kun kartassa mainitut kohteet varmistuvat ja kaikki päällystyskohteet on kilpailutettu.

Ajantasaista tietoa tietöistä 

Päällystettävät tieosuudet kevä - kesä 2021

 
Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100 

 
ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
ELY-keskus, projektipäällikkö Niklas Nevalainen, p. 0295 021 234
ELY-keskus, projektipäällikkö Lauri Suikki, p. 0295 023 004
ELY-keskus, Kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, p. 0295 021 361,

etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Päällystystyöt Etelä-Suomessa.
Päällystystyöt Etelä-Suomessa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Muutoksia Helsingintien (tie 170) liikenteelle Porvoossa Munkbyn sillan kohdalla kevyen liikenteen väylän rakentamisen vuoksi16.4.2021 09:37:30 EEST | Tiedote

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Tyysterintie- Ernestas aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Helsingintien (mt 170) varrelle Porvoossa Munkbyn sillan kohdalla. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2020 ja valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2021. Rakennustyö ei kuitenkaan aiheuta mitään häiriöitä moottoritielle.

Espoon Kehä I:n Mestarintunnelissa sulkuja öisin 6.–9.4. klo 00.00.–04.3031.3.2021 10:28:32 EEST | Tiedote

Kehä I:llä Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Mestarintunnelin molemmat tunneliputket suljetaan yötestien vuoksi. Sulkuajankohdat ovat tiistain ja keskiviikon (6.–7.4.) välinen yö ja keskiviikon ja torstain (7.–8.4.) sekä torstain ja perjantain (8.–9.4.) välinen yö klo 00.00–04.30. Täksi ajaksi Kehä I:n liikenne johdetaan kiertotielle Turuntien ja Mäkkylän puistotien kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme