ELY-keskukset

Kesän 2021 päällystystyöt alkavat (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo)

Jaa

Maanteiden päällystystyöt alkavat maanantai-iltana 10.5.2021 Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla. Etelä-Savossa työt aloitetaan keskiviikkona 12.5.2021.

Vuoden 2021 päällystystyökohteet löytyvät alla olevasta linkistä aukeavassa kartassa:

https://paallysteet-itasuomi.sito.fi/julkinen/link/jA6BJ

Tänä kesänä päällystystöitä tekevät NCC Industry Oy Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ELY-keskusten alueilla ja Peab Industri Oy pääosin Etelä-Savon ELY-keskuksen alueella.

ELY-keskus tiedottaa päällystystöiden etenemisestä lisää alueittain kesän mittaan.

Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala

Ensimmäinen Pohjois-Savon päällystyskohde on Ylä-Savossa valtatie 5 Nerkoo-Peltosalmi, joka on pituudeltaan 16,3 km. Kohteella tehdään jyrsintätöitä jo kuluvalla viikolla Peltosalmen päässä. Työt toteutetaan yötyönä kello 19.00 - 06.00 välisenä aikana. Kohteen on arvioitu valmistuvan päällystystöiden osalta viikon 21 lopussa.

Seuraavana on vuorossa päivätyönä toteutettava valtatie 27 Kiuruvesi-Honkaranta ja sen jälkeen muut Ylä-Savon alueen kohteet. Ylä-Savon kohteiden on arvioitu valmistuvan kesäkuun aikana.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella ensimmäinen päällystyskohde on valtatie 6 Lehmon kohdalla, joka on pituudeltaan 4,5 km. Työ alkaa maanantai-iltana 10.5.2021. Päällystystyön aikana joudutaan sulkemaan Lehmon eritasoliittymän ramppeja.

Seuraavina viikkoina 20–21 yötyöt etenevät valtatiellä 9 Marjalan ja Käpykankaan kaksiajorataisille kohteille. Viikolla 22 on suunniteltu päällystettävän Onttolan suunnan yhdysteiden kohteet. Valtatie 6 Repokallio-Siihtala päällystetään suunnitelmien mukaan viikolla 23. Työt valtateillä 6 ja 9 Joensuussa toteutetaan yötyönä kello 20.00 - 06.00 välisenä aikana.

Etelä-Savo

Etelä-Savon alueella työt aloitetaan 12.5.2021 maantiellä 4201 Hietanen-Harjula tierarakenteen parantamistöillä. Etelä-Savon alueen päällystystöiden on suunniteltu alkavan maanantaina 7.6. kantatiellä 71 Kerimäki-Seikanlampi.

Muut Savonlinnan alueen kohteet toteutetaan myös kesäkuun aikana. Ne valmistunevat heinäkuun alkupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus
Projektipäällikkö
Matti Antikainen
p. 0295 026 701
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Rantarakentamisessa huomioitava saimaannorpan lisääntymis- ja levähdyspaikat (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Kaakkois-Suomi)17.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kuntien kaavoituksessa ja rakentamisen luvituksessa on huomioitava erittäin uhanalaisen norpan lisääntymis- ja levähdyspaikat, joiden hävittäminen ja heikentäminen on luonnonsuojelulain nojalla kiellettyä. Lisääntymis- ja levähdyspaikoilla tarkoitetaan poikas- ja makuupesiä sekä karvanvaihdon aikaisia makuukiviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme