HSL Helsingin seudun liikenne

Kesän katuremontit aiheuttavat poikkeusreittejä raitiovaunuille 17.5. alkaen

Jaa

Raitiovaunut kulkevat tänä kesänä pitkäaikaisia poikkeusreittejä katutöiden takia. Laaja katuremontti Kalliossa ja Töölössä aiheuttaa muutoksia linjojen 1, 3, 8 ja 9 reitteihin maanantaista 17.5. alkaen. Myöhemmin kesällä myös linjoja 2 ja 4 liikennöidään poikkeusreittejä useiden viikkojen ajan.

Raitiolinjat 1, 3, 8 ja 9 kulkevat poikkeusreittejä maanantaista 17.5. alkaen. Oopperalta ei pääse raitiovaunulla suoraan Sörnäisiin. Kallio ja Aleksis Kiven katu jäävät vaille raitioliikennettä. Poikkeusreitit johtuvat ns. Kasin katutöistä, joissa remontoidaan Helsinginkatua, Runeberginkatua ja Caloniuksenkatua.

Katutyöt etenevät vaiheittain ja poikkeusreitit ovat 11.7 asti seuraavat:

• Linjaa 1 ajetaan Sturenkadun kautta. Osuus Helsinginkatua Sörnäisten metroaseman kautta Mäkelänkadulle jää ajamatta.
• Linjaa 8 ajetaan Sturenkadun kautta. Osuus Helsinginkatua Sörnäisten metroaseman kautta Mäkelänkadulle jää ajamatta.
• Linjaa 3 ajetaan Ylioppilastalolta Oopperan kautta Urheilutalolle. Osuus Rautatieaseman ja Hakaniemen kautta Urheilutalolle jää ajamatta.
• Linjaa 9 ajetaan Hakaniemestä Toiselle Linjalle. Koko pohjoinen reittiosuus Kalliosta Aleksis Kiven kadun kautta Pasilan asemalle jää ajamatta.

Katuremontin toisessa vaiheessa 12.7.-29.8. poikkeusreiteillä ovat linjat 1, 3 ja 8. Töiden kolmas ja viimeinen vaihe vaikuttaa 30.8.-3.10. linjojen 1 ja 8 reitteihin. Korvaava bussi 8X ajaa välillä Ooppera – Sörnäinen (M) – Arabia 11.7.-3.10.

Kasin katutyöt alkoivat tammikuussa. Töiden jälkeen kadut ovat entistä mukavampia ja turvallisempia pyöräillä ja kävellä. Tarkoitus on myös nopeuttaa raitioliikennettä. Remontissa myös uusitaan katujen alla kulkevat jopa yli sata vuotta vanhat vesiputket sekä muu kunnallistekniikka.

Raitiolinjat 2 ja 4 ovat poikkeusreiteillä myöhemmin kesällä

Raitolinja 2 on poikkeusreitillä 7.6. - 11.7. Länsi-Pasilassa, koska Ilmalaan rakennetaan raitiotietä. Linja 4 on poikkeusreitillä 26.7. - 15.8. Paciuksenkadun siltatöiden takia. HSL järjestää molempien poikkeuksien aikana korvaavaa bussiliikennettä ajamatta jääville reittiosille.

Kesällä on tulossa myös muita katu- ja kiskotöitä, jotka aiheuttavat lyhempiä poikkeuksia. HSL kertoo kaikista muutoksista myöhemmin tarkemmin.

HSL:n verkkosivut ja HSL-tunnus auttavat pysymään kartalla

Kasin katutöihin liittyvät liikennetiedotteet löytyvät hsl.fi-sivustolta hakutoiminnon avulla, kun hakukenttään kirjoittaa “Kasin katutyöt”. Tiedot poikkeuksista ovat myös HSL.fi:n Reittioppaassa.

Pysyäkseen ajan tasalla reittimuutoksista joukkoliikenteen asiakas voi myös luoda hsl.fi:ssä HSL-tunnuksen. Tunnuksen luomalla asiakas voi muun muassa tilata haluamiaan linjoja ja alueita koskevat poikkeustiedotteet ja uutiset sähköpostiinsa.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatiosuunnittelija Petri Nissinen, HSL, puh. 040 161 2197

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n opiskelija-alennuksen saa jatkossa vain HSL-sovelluksesta15.6.2021 11:38:56 EEST | Tiedote

HSL valmistelee laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista siten, että ostettu lippu tallennetaan asiakkaan käyttäjätilille. Asiakas voi valita lipun ostamisen yhteydessä itselleen sopivimman tavan käyttää lippuja – esimerkiksi HSL-sovelluksen, HSL-kortin tai jonkin muun tunnisteen, vaikkapa pankkikortin. Uudistus mahdollistaa tulevaisuudessa myös uusia hinnoittelumalleja ja maksutapoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme