Pirkanmaan ELY-keskus

Kesän tienpitotoimenpiteet käynnistyvät – Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022 on julkaistu

Jaa

Tuore tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022 kertoo tarinakartan muodossa Pirkanmaan maantieverkolla tänä vuonna tehtävistä toimenpiteistä.

Varhaisen iltapäivän liikennettä Tampereen Paasikiventiellä.
Varhaisen iltapäivän liikennettä Tampereen Paasikiventiellä.


Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022
 on julkaistu. Suunnitelmassa kerrotaan tämän vuoden toimenpiteistä maantieverkolla, niiden taustoista, rahoituksesta ja sen kohdentamisesta sekä tienpidon ja joukkoliikenteen keskeisistä linjauksista. Lisäksi suunnitelmassa on linkkejä toiminnan linjauksiin ja taustoihin.

Merkittävimpiä parantamiskohteita ovat Oriveden ohituskaistan parantaminen valtatie 9:llä sekä Paasikiventien siirto ja leventäminen ratikkalinjan rakentamisen yhteydessä valtatie 12:lla. Tampereentielle (maantie 130) Lempäälään rakennetaan kiertoliittymiä. Käenmäentielle Parkanoon tulee jalankulku- ja pyöräilyväylä. Muut kohteet esitetään tarkemmin suunnitelmassa.

Päällysteitä korjataan noin 175 kilometriä, kun vielä pari vuotta sitten määrä oli kaksinkertainen. Korjausmäärien vähäisyydestä johtuen teiden kunto väistämättä heikkenee. Valtaosa päällysteiden korjauksista on päätieverkon uusiopäällysteitä. Muuta tieverkkoa hoidetaan lähinnä paikkausten avulla. Päällystysohjelma on alustava, ja kohteita tarkennetaan vielä kesän alussa mittausten perusteella.

Merkittävin sillankorjausurakkamme, Kärppälänjoen sillan uusiminen valtatie 12:lla, kilpailutetaan vasta loppuvuodesta ja sen toteuttaminen siirtyy seuraavaan vuoteen. Tänä vuonna korjataan Kiikan ylikulku- ja risteyssilta, sekä Kiuralan ja Kikkelän sillat Sastamalassa. Lisäksi uusitaan Ellinojan putkisilta Juupajoella ja Yrösjoen putkisilta Orivedellä. Myös Alisenjärven alikulkukäytävä Nokialla korjataan. Isompia rumpuja uusitaan alustavan suunnitelman mukaan yhdeksän kappaletta.

Sorateitä parannetaan tänä vuonna Kangasalla ja Pälkäneellä: Kyynäröntiellä, Keljontiellä ja Haapasaarentiellä. Valaistusta uusitaan Kuljun moottoritiellä Lakalaivassa sekä moottoritiellä Ideaparkin eteläpuolella. Kuivatusta parannetaan maantie 338:lla Terälahdentiellä ja Velaatantiellä. Lisäksi Pirkkalassa Tampereen läntisen kehätien varrella täydennetään riista-aitaa Partolan ja Rajaniemen välillä.

Kesän tietyöt käynnistyvät poikkeuksellisessa markkinatilanteessa. Äkillinen kustannusten nousu ja materiaalien saatavuusongelmat vaikuttavat myös Pirkanmaan tietöihin, etenkin siltojen korjaukseen. Muutoinkin esimerkiksi bitumin, teräksen, kaasun ja betonin kustannustaso ja saatavuus saattavat vielä kesän kuluessakin muokata suunnitelman toteuttamista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanohjauspäällikkö Janne Lintilä, puh. 0295 036 263
Ylijohtaja Juha Sammallahti, puh. 0295 036 210

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Varhaisen iltapäivän liikennettä Tampereen Paasikiventiellä.
Varhaisen iltapäivän liikennettä Tampereen Paasikiventiellä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme