Lapin ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirrytään Lapissa 12.4. alkaen

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa tiistaina 12.4.2022. Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan aloittaen pääteistä. Poisto voidaan porrastaa olosuhteiden mukaan niin, että kaikki merkit on vaihdettu huhtikuun loppuun mennessä. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Eero Kenttälä
Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Eero Kenttälä

Maantiellä 934 jää välillä Tapionkylä-Meltaus toistaiseksi voimaan nopeusrajoitus 80 km/h routaheittojen ja päällysteen huonon kunnon vuoksi.

Lapin ELY-keskus muistuttaa autoilijoita kevään vaihtelevista keliolosuhteista ja liikenneturvallisuuden huomioimisesta. Keväällä saattaa esiintyä vielä lumi- ja räntäsateita, sekä tienpinnan jäätymistä, jolloin on erityisen tärkeää sovittaa ajonopeus vallitsevien keliolosuhteiden mukaan. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa tiellä etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä ja polannetta. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun jälkeenkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Vaikka me muut tiellä kulkijat huomioisimme ja ennakoisimme toisemme liikenteessä, liikkuu Lapin teillä myös poroja, joiden käyttäytyminen liikenteessä on arvaamatonta.

Näet ajantasaisen ajokelin ja liikennetilanteen Liikennetilanne-palvelusta https://liikennetilanne.fintraffic.fi/. Voit myös tarkistaa Lapin alueen tiestön kunnossapidon toimenpiteet osoitteesta https://office.autori.fi/public/alueurakat. Palvelumme tavoitteena on, että tienkäyttäjät pystyvät helposti katsomaan, mitä toimenpiteitä tiestöllä on tehty.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Juha Tapio, puh. 0295 037 260, juha.tapio(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Eero Kenttälä
Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Eero Kenttälä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Elinkeinoelämän murrokset haastavat toimijoita uusiin ratkaisuihin10.5.2022 12:43:38 EEST | Tiedote

Rakennemuutokset, koronapandemia ja Ukrainan sodan myötä asetetut Venäjä-pakotteet haastavat toimijoita uusiin ratkaisuihin. Lapin elinkeinoelämän visio on olla pohjoisen Euroopan solmukohta, joka yhdistää luonnon kestävän käytön vastuulliseen kasvuun. Alueelliset kehitysnäkymät -katsaukseen on koottu lappilaisten asiantuntijoiden näkemyksiä alueen nykytilasta ja tulevaisuuden kehitysnäkymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme