Lapin ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirtyminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 31. maaliskuuta

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 31.3.2021. Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan aloittaen pääteistä, joissa merkit vaihdetaan 1.4.2021 mennessä. Poisto porrastetaan olosuhteiden mukaan niin, että kaikki merkit on vaihdettu huhtikuun loppuun mennessä. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Kuva:Eero Kenttälä, kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva:Eero Kenttälä, kuva on vapaasti käytettävissä.

Lapin ELY-keskus muistuttaa autoilijoita kevään vaihtelevista keliolosuhteista ja liikenneturvallisuuden huomioimisesta. Keväällä saattaa esiintyä vielä lumi- ja räntäsateita, sekä tienpinnan jäätymistä, jolloin on erityisen tärkeää sovittaa ajonopeus vallitsevien keliolosuhteiden mukaan. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa tiellä etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä ja polannetta. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Ajokelin ja liikennetilanteen voit tarkistaa esim. Liikennetilanne-palvelusta https://liikennetilanne.fintraffic.fi/. Tienhoitotoimenpiteistä löytyy tietoa koko Lapin alueelta osoitteesta http://office.autori.fi/public/alueurakat.

Lapin teillä liikkuu myös paljon poroja, joiden käyttäytyminen liikenteessä on arvaamatonta. Käyttämällä Porokello -sovellusta saat tiellä ajaessasi varoituksen ennen kohdetta, jossa poroista on tehty ilmoitus viimeisen puolen tunnin aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tienpidon asiantuntija Anna-Liisa Niskala, puh. 0295 037 242, anna-liisa.niskala(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva:Eero Kenttälä, kuva on vapaasti käytettävissä.
Kuva:Eero Kenttälä, kuva on vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapin ELY-keskus hakee toimijoita perinnebiotooppien kunnostukseen ja hoitamiseen30.3.2021 14:45:07 EEST | Tiedote

Ympäristöministeriön valtakunnallinen Helmi-elinympäristöohjelma on käynnistynyt myös Lapissa. Heikentyneitä luonnonympäristöjä kunnostavan monivuotisen ohjelman yhtenä teemana ovat perinnebiotoopit eli perinteisen karjatalouden pitkän ajan kuluessa muovaamat niityt, hakamaat, lapinkentät ja metsälaitumet. Nyt etsitään kohteiden kunnostajia sekä niitto- ja laidunnuspalvelujen tuottajia.

Lapin ELY-keskus ei tee jäänsahauksia tänä keväänä30.3.2021 09:59:48 EEST | Tiedote

Jäätilanne on heikko Lapin alueen vesistöissä. Teräsjäänpaksuuksia on mitattu viikoilla 10 ja 11 Tenojoella, Ivalojoella, Kemijoella, Ounasjoella, Muonionjoella, Tornionjoella ja Simojoella. Tenojoella teräsjäänpaksuudet ovat lähellä keskimääräistä. Muilla alueilla teräsjäänpaksuudet ovat selvästi keskimääräistä ohuemmat, minkä vuoksi jäänsahauksia ei tulla tänä keväänä tekemään. Teräsjäänpaksuuden tulee olla yli 50 cm, jotta se kantaisi jäänsahauskonetta.

Tammikuussa työvoiman ja työvoimapalvelujen kysynnässä oli myönteistä kehityssuuntaa2.3.2021 08:14:57 EET | Tiedote

Työttömyyden kehityksessä ja työvoiman kysynnässä on ollut nähtävissä käännettä myönteisempään suuntaan. Tilannekuva ja kehitysnäkymät vaihtelevat kuitenkin kunnittain ja toimialoittain. Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan investointi työllisyysvaikutuksineen antaa positiivista näkymää. Toisaalta koronaviruksen rajoitustoimien tiukentuminen heikentää palvelualojen tilannetta entisestään. Työnhakijat ovat hyödyntäneet aiempaa enemmän tarjolla olevia palveluja osaamisen kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme