HSL Helsingin seudun liikenne

Kesätapahtumiin julkisilla, kävellen tai pyörällä: osta matkalippu etukäteen!

Jaa

Helsingin seudulla järjestetään tänäkin kesänä lukuisia suuria yleisötapahtumia. Suosittelemme liikkumaan paikalle aina kun mahdollista joukkoliikenteellä, kävellen tai pyöräillen, sillä suuren väkimäärän lisäksi liikennettä hankaloittavat monet katu-, rata-, ja raidetyömaat.

Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.

Vinkkejä liikkumiseen pääkaupunkiseudulla:

1. Selvitä reitti ja reitillä tarvitsemasi matkalippu etukäteen. Käytä HSL-sovellusta tai Reittioppaan selainversiota.

2. Osta matkalippusi etukäteen. Metrossa, raitiovaunuissa ja junissa ei myydä matkalippuja.

  • Lataa aikaa tai arvoa HSL-matkakortille etukäteen ja maksa matkasi sillä. hsl.fi/liput-ja-hinnat/matkakortti
  • Lataa HSL-sovellus matkapuhelimeesi ja osta mobiililippu kännykkään (kerta-, vuorokausi- tai 30 vuorokauden mobiililippu aikuisille). Lipun voi maksaa Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai mobiilimaksulla. HSL-sovelluksen lataat puhelimesi sovelluskaupasta. hsl.fi/sovellus
  • Osta vuorokausilippu. Se kannattaa, jos teet päivän aikana useamman matkan ja matkustat myös yötaksan aikaan klo 2.00 – 4.30.
  • Osta ennakkokertalippuja R-kioskilta ja pidä ne mukanasi.
  • HSL:n lippuja saa esimerkiksi kaikilta HSL-alueen R-kioskeilta ja automaateista. Kaikki lipunmyyntipaikat hsl.fi/myyntipaikkahaku
  • Osta käyttöoikeus kaupunkipyöriin hsl.fi/kaupunkipyörät

3. Varaa riittävästi aikaa

Suurtapahtumiin matkustaa samaan aikaan useita tuhansia ihmisiä. HSL järjestää tarvittaessa lisä- ja poikkeusliikennettä, joista kerrotaan liikennetiedotteilla. Ne löytyvät hsl.fi-sivuilta ja HSL-sovelluksesta.

  • Tänä kesänä on poikkeuksellisen paljon katu- ja ratatöitä, jotka haittaavat liikennettä. Poikkeusreittejä on esimerkiksi raitiolinjojen 8, 4, 2 ja 7 reiteillä. Puuttuvia osia korvaavat x-tunnuksella merkityt bussit.
  • Osa lähiliikenteen junista ei aja Helsingin ja Pasilan välillä 25.6.-5.8. Helsingin ratapihan parannustöiden vuoksi. Seuraa laiturinäyttöjä!
  • Itäväylällä kulkevan runkolinjan 500 varrella parannetaan pysäkkejä, mikä vaatii ajoittaista pysäkkien siirtelyä ja tilapäisiä sulkemisia.

Lue tarkemmin

Avainsanat

Kuvat

Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Parannuksia Kirkkonummen suunnan linjojen aikatauluihin ja reitteihin maanantaista 4.3. alkaen14.2.2019 14:45:00Tiedote

Kirkkonummen suunnan linjoilla tapahtuu aikataulu- sekä reittimuutoksia 4.3. HSL on suunnitellut linjastomuutokset tiiviissä yhteistyössä Kirkkonummen kunnan ja asukkaiden kanssa. Muutosten tärkein tavoite on nopeuttaa matkustamista Kirkkonummen ja Matinkylän välillä. Ruuhka-aikojen matkat Kantvikista ja Kolsarista Gesterbyhyn nopeutuvat, samoin matkustaminen Kantvikista Matinkylään. Ruuhka-aikojen ulkopuolella matka-aika Matinkylään lyhenee Kantvikin ja Upinniemen suunnalta noin 20 minuuttia. Myös linjojen palvelutaso paranee arkisin ja viikonloppuisin päiväsaikaan sekä arki-iltoina Kantvikistä, keskustasta, Heikkilästä ja Tolsasta Matinkylään. Tolsassa on jatkossa palvelua myös hiljaiseen aikaan linjan 173Z laajentuneen tarjonnan ansiosta. Matkat Kantvikista ja Kolsarista Ravalsiin ja Lindaliin muuttuvat muutosten myötä sen sijaan vaihdollisiksi. Muutokset vaikuttavat linjoihin 171, 172, 172V, 173, 173Z, 174Z, 902 sekä 902K ja 903. Linjojen 173K ja 173N sekä Siuntioon Kirkkonummelta

Förbättringar i tidtabellerna och rutterna i Kyrkslätt på måndag 4.314.2.2019 14:45:00Tiedote

Det sker ändringar i tidtabellerna och rutterna i Kyrkslätt den 4 mars. HRT har planerat förändringarna i tätt samarbete med Kyrkslätt kommun och invånare. Det viktigaste syftet med förändringarna är att snabba upp resorna mellan Kyrkslätt och Mattby.Tack vare förändringarna blir restiderna under rusningstider kortare från Kantvik och Kolsarby till Gesterby samt också från Kantvik till Mattby.Restiden från Kantvik och Obbnäs till Mattby utanför rusningstider förkortas med 20 minuter. Också servicenivån för busslinjerna från Kantvik, centrum, Hindersby och Tolls till Mattby förbättras på vardagar i dagtid och på kvällar samt under veckosluten i dagtid.Tack vare den förbättrade servicen på linje 173Z finns det busstrafik i Tolls även i fortsättningen under lågtid.Resorna från Kantvik ock Kolsarby till Ravals och Lindal blir med byte. Ändringen påverkar linjerna 171, 172, 172V, 173, 173N, 174Z, 902, 902K och 903.Tidtabellerna för linjerna 173K och 173N samt linjer som går från Kyrkslätt t

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme