HSL Helsingin seudun liikenne

Kesätapahtumiin julkisilla, kävellen tai pyörällä: osta matkalippu etukäteen!

Jaa

Helsingin seudulla järjestetään tänäkin kesänä lukuisia suuria yleisötapahtumia. Suosittelemme liikkumaan paikalle aina kun mahdollista joukkoliikenteellä, kävellen tai pyöräillen, sillä suuren väkimäärän lisäksi liikennettä hankaloittavat monet katu-, rata-, ja raidetyömaat.

Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.

Vinkkejä liikkumiseen pääkaupunkiseudulla:

1. Selvitä reitti ja reitillä tarvitsemasi matkalippu etukäteen. Käytä HSL-sovellusta tai Reittioppaan selainversiota.

2. Osta matkalippusi etukäteen. Metrossa, raitiovaunuissa ja junissa ei myydä matkalippuja.

  • Lataa aikaa tai arvoa HSL-matkakortille etukäteen ja maksa matkasi sillä. hsl.fi/liput-ja-hinnat/matkakortti
  • Lataa HSL-sovellus matkapuhelimeesi ja osta mobiililippu kännykkään (kerta-, vuorokausi- tai 30 vuorokauden mobiililippu aikuisille). Lipun voi maksaa Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai mobiilimaksulla. HSL-sovelluksen lataat puhelimesi sovelluskaupasta. hsl.fi/sovellus
  • Osta vuorokausilippu. Se kannattaa, jos teet päivän aikana useamman matkan ja matkustat myös yötaksan aikaan klo 2.00 – 4.30.
  • Osta ennakkokertalippuja R-kioskilta ja pidä ne mukanasi.
  • HSL:n lippuja saa esimerkiksi kaikilta HSL-alueen R-kioskeilta ja automaateista. Kaikki lipunmyyntipaikat hsl.fi/myyntipaikkahaku
  • Osta käyttöoikeus kaupunkipyöriin hsl.fi/kaupunkipyörät

3. Varaa riittävästi aikaa

Suurtapahtumiin matkustaa samaan aikaan useita tuhansia ihmisiä. HSL järjestää tarvittaessa lisä- ja poikkeusliikennettä, joista kerrotaan liikennetiedotteilla. Ne löytyvät hsl.fi-sivuilta ja HSL-sovelluksesta.

  • Tänä kesänä on poikkeuksellisen paljon katu- ja ratatöitä, jotka haittaavat liikennettä. Poikkeusreittejä on esimerkiksi raitiolinjojen 8, 4, 2 ja 7 reiteillä. Puuttuvia osia korvaavat x-tunnuksella merkityt bussit.
  • Osa lähiliikenteen junista ei aja Helsingin ja Pasilan välillä 25.6.-5.8. Helsingin ratapihan parannustöiden vuoksi. Seuraa laiturinäyttöjä!
  • Itäväylällä kulkevan runkolinjan 500 varrella parannetaan pysäkkejä, mikä vaatii ajoittaista pysäkkien siirtelyä ja tilapäisiä sulkemisia.

Lue tarkemmin

Avainsanat

Kuvat

Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Varaa matkalippu valmiiksi, riittävästi aikaa ja suosi joukkoliikennettä, pyöräilyä tai kävelyä kun lähdet suuriin kesätapahtumiin pääkaupunkiseudulle.Kuva: Lauri Eriksson/HSL.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Major disruptions to I, P, L and A trains from 18 July -4 August - some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime11.7.2018 13:57Tiedote

The second phase of the Helsinki rail yard improvement project will affect HSL’s commuter train services 18 July-4 August. The works will affect I, P, L and A trains. Some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime. In addition, A and L trains will not stop at Ilmala. There will be changes to departure tracks at Pasila station and passengers are advised to check their platform at the station. Night services, other commuter trains and long-distance trains will run as usual.

Betydande ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen 18.7-4.8. - vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle11.7.2018 13:56Tiedote

Den andra etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 18.7-4.8. Arbetet orsakar ändringar gällande I-, P-, L- och A-tågen. Vissa tåg kör inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. A- och L-tågen stannar inte alls i Ilmala. Det kan också förekomma ändringar i avgångsspåren i Böle, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen kör som vanligt.

Uusia muutoksia lähijunaliikenteessä 18.7.-4.8. - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan11.7.2018 13:55Tiedote

Helsingin ratapihan toisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 18.7.-4.8. Työt aiheuttavat poikkeuksia I, P, L ja A-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi A- ja L-junat eivät pysähdy lainkaan Ilmalassa. Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme