Destia Oy

Kesätöistä infra-alan ammattilaiseksi

Jaa

Destiassa kesätyöt ja harjoittelijaohjelma ovat merkittävä vakinaisten työntekijöiden rekrytointiväylä. Yhtiö työllistää joka kesä yli 200 alan opiskelijaa. Alan opiskelijoihin panostetaan jo varhaisessa vaiheessa. Töitä rakennusalalla riittää nyt ja tulevaisuudessa.

Destiassa työskenteli päättyvänä kesänä ympäri Suomen lähes 250 kesäharjoittelijaa. Heistä moni jatkaa töitä yhtiössä myös kesän jälkeen joko tuntitöinä, opinnäytetyön parissa tai kokoaikaisena. Yhtiön harjoittelijaohjelma valmentaa tulevia alan ammattilaisia kehittymään ja oppimaan.

– Yhä useampi Destiassa harjoittelunsa suorittaneista jää yhtiön palvelukseen myös valmistumisensa jälkeen. Kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat meille erityisen tärkeitä, koska he ovat kaikki mahdollisesti tulevia työntekijöitämme. Viime vuonna reilulla 60 prosentilla projektijohdon tehtäviin rekrytoiduista osaajista oli harjoittelijatausta Destiassa, kertoo Destian henkilöstöjohtaja Taru Salo.

Destia panostaa aktiivisesti alan opiskelijoihin muun muassa oppilaitosyhteistyötä tekemällä ja tarjoamalla aktiivisesti harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Lisäksi Destia palkitsee vuosittain infra-alan parhaan opinnäytetyön.

Tänä vuonna Destia on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa yhtenä pääkumppaneista. Viime kesänä destialainen Jonne Ruopsa valittiin koko kampanjan Vuoden kesätyöntekijäksi. Ruopsa on edelliskesän harjoittelun jälkeen valmistunut töiden ohessa maanmittausinsinööriksi ja allekirjoittanut vakituisen työsopimuksen Destian kanssa.

– Järjestimme taas tänä vuonna Destian sisällä Vuoden kesätyöntekijä -kilpailun. Kilpailun kautta haluamme nostaa nuoria esiin, ja kuulla heidän näkemyksiään koko Destian tasolla, toteaa Salo.

Destian vuoden 2018 kesätyöntekijäksi valittiin Erikoisrakentamisen tulosyksiköstä insinöörioppilas Sanna-Leena Salmela, joka on työskennellyt kesän Lappeenrannan toimipisteellä. Salmela on ansiokkaasti työskennellyt vaativissa ja monipuolisissa työtehtävissä kiviaineksen parissa. Salmela oli yllättynyt valinnastaan.

– Olen saanut rutkasti vastuuta ja kokemusta monipuolisista työtehtävistä, mikä on antanut itseluottamusta. Destiassa olen päässyt oikeasti tekemään töitä, vaikka olen vasta ensimmäisen vuoden opiskelija, Salmela kertoo.

Vastuu, monipuolisuus ja hyvä työporukka on onnistuneen kesätyön resepti

Valtatie 5 Mikkeli–Nuutilanmäki -urakka on yksi suurimmista Destian käynnissä olevista projekteista. Rakennushankkeella on työskennellyt useita kesätyöntekijöitä.

– Olen saanut vastuuta, ja minuun luotetaan. Tiedän kuitenkin, että tukiverkko on lähellä, jos en osaa jotain asiaa itse hoitaa, Aino Härkönen kertoo ja kehuu projektin hyvää yhteishenkeä.

Härkönen opiskelee rakennusmestariksi Savonia-ammattikorkeakoulussa ja on laajentamassa tutkintoaan rakennusinsinööriksi. Samassa opinahjossa opiskelevat myös Riku Reijonen ja Markku Kolari, joilla opinnot infrapuolen rakennusinsinööriksi ovat loppusuoralla.

Destia saa kehuja siitä, että tieto kesätöistä tuli ajoissa.

– Tiesin tammikuussa, että sain kesätyöpaikan Destiasta, mutta vielä toukokuussa tuli muilta yrityksiltä tietoa hakujen tuloksista, Kolari summaa.

Reijonen on ollut aiemmin töissä pienemmissä yrityksissä ja nyt on käynnissä ensimmäinen kesä Destiassa. Reijosen mukaan resurssit ja yrityksen koko näkyy asioiden hoitumisessa ja kehittyneemmässä koneohjauksessa.

Kolarilla taas työuraa kaivinkoneenkuljettajana oli takana kymmenen vuotta, kunnes opiskelut kutsuivat jälleen. Vaikka harppaus kaivinkoneenkuljettajan palkasta automaatio-operaattoriharjoittelijan palkkaan on huomattava, Kolari ei epäröinyt, kun paikka aukeni.

– Täällä saan tehdä monipuolista työtä ja olla mukana urakan kaikissa vaiheissa ja kaikilla osa-alueilla. Tämä harjoittelu on tärkeä tulevan työurani kannalta. Tiesin, että Destia on tietomallipohjaisen tuotannon edelläkävijä Suomessa, jollei jopa koko maailmassa, joten päätöstä ei ole tarvinnut katua, Kolari summaa.

Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikkaa opiskelevalle Niko Nurhoselle paikkakunta oli tärkeä osa työnhakua. Hän oli aktiivinen Destian suuntaan heti, kun kuuli, että voitto Mikkeli–Nuutilanmäki-urakasta tuli. Nurhonen toivoi pääsevänsä takaisin kotikulmilleen Mikkeliin. Työpaikka varmistuikin nopeasti, ja hän on päässyt tekemään projektilla työnjohtoharjoittelua, maaperätutkimuksia sekä pohjamaan laaduntarkkailua.

– Kesä on mennyt nopeasti, eikä aamulla harmita herätä. Täällä on hyvä työporukka ja vahva tekemisen meininki, Nurhonen hymyilee.

Destian kesätyöpaikkahaku aukeaa joulukuussa. Kesätyöpaikat ja muut avoimet työpaikat ovat nähtävillä Destian verkkosivuilla. Seuraa myös ilmoitteluamme sosiaalisen median kanavissamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Neilikkatie 17, PL 206
01301 Vantaa

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

DESTIAN VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN JA HALLITUKSEN PÄÄTÖKSET27.5.2019 09:20:25 EESTTiedote

Destia Group Oyj:n varsinainen yhtiökokous vahvisti 22.5.2019 yhtiön tilinpäätöksen vuodelta 2018 ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden. Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että 31.12.2018 päättyneeltä tilikaudelta jaetaan pääoman palautusta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta 10 miljoonaa euroa. Hallituksen kokoonpano Yhtiökokous päätti hallituksen jäsenmääräksi kuusi. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Pitkäkoski. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Marcus Ahlström, Lasse Heinonen, Pasi Koota ja Juha Nurmi. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Soile Kankaanpää. Soile Kankaanpäällä on vahva kansainvälinen kokemus myynnin johtotehtävistä. Hän toimii ISS Palveluiden kaupallisena johtajana, ja on työskennellyt aiemmin muun muassa Uponorilla, Konecranesilla ja Nokialla. Kaikki hallituksen jäsenet ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Hallituksen riippumattomuusarvioinnin perusteella kaikki hallituksen jäsenet ova

Pekka Ruuti nimitetty Maa- ja kalliopalvelujen johtajaksi ensi syksystä alkaen24.4.2019 10:09:02 EESTTiedote

DI Pekka Ruuti on nimitetty liiketoimintaryhmänjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi Destiaan. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.10.2019 mennessä. Ruuti vastaa Destiassa Maa- ja kalliopalvelut -liiketoimintaryhmästä. ”Toivotan Pekka Ruutin lämpimästi tervetulleeksi Destiaan. Pekka on arvostettu vaativan pohjarakentamisen ammattilainen, liiketoiminnan kehittäjä ja joukkuepelaaja”, sanoo Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi. Ruuti siirtyy Destiaan YIT:stä, jossa hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen. YIT:llä Ruuti on vastannut vuodesta 2014 alkaen Pohja- ja vesirakennus -yksiköstä. Ruuti on ennen YIT:tä työskennellyt Biglo Logistic Systemsillä, Intraforilla ja Lemminkäisellä. Maa- ja kalliopalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Annina Peisa ottaa Ruutin aloitettua vastuulleen Rakennustekniset palvelut -liiketoimintaryhmän, jota johtaa siihen saakka Jouni Karjalainen. Lisätietoa: toimitusjohtaja Tero Kiviniemi. Haastattelupyynnöt ystävällisesti Destian viestinnän kautta: viestintäpääl

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme