Espoon kaupunki - Esbo stad

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen

Jaa

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

KesätyöKeskiviikot - teematapahtumia kesätyön hakemisen tueksi

Ohjaamotalon KesätyöKeskiviikot koostuvat neljästä erillisestä verkkotapahtumasta, joiden teemat pyörivät kesätyöpaikan etsimisen ja hakemisen ympärillä tarjoten muun muassa vinkkejä CV:n tekoon ja työhaastatteluun. Ensimmäinen KesätyöKeskiviikko starttaa 26.1. aiheella: Minulle sopiva kesätyö? Miten pääsen alkuun kesätyön etsimisessä? Millainen työ minulle sopii ja mistä sellaisen löytää?

”Kesätyökeskiviikot -tapahtumasarja tarjoaa alle 30-vuotiaille espoolaisille käytännön vinkkejä kesätyön hakuun. Tapahtumat toteutetaan striimattuina ja tapahtumainfojen jälkeen nuorilla on mahdollisuus käydä henkilökohtaisia keskusteluja Ohjaamotalon ammattilaisen kanssa”, kertoo Ohjaamotalon päällikkö Tero Luukkonen. ”Ohjaamotalo tarjoaa myös ilmaisia korttikoulutuksia alle 30-vuotiaille espoolaisille. Kevään aikana järjestetään hygieniapassi-, työturvallisuuskortti-, anniskelupassi- ja hätäensiapukoulutuksia. Lisäksi nuoret ovat aina tervetulleita Ohjaamotalon Starttipisteelle hoitamaan asioitaan, jotka sillä hetkellä ovat elämässä ajankohtaisia”, hän muistuttaa.

Kesäsetelistä nostetta kesätyöllistymiseen

Nuorisopalvelut jakaa vuosittain Nuori Espoo Kesäseteleitä, joiden tarkoituksena on edistää espoolaisten nuorten työllistymistä kesän aikana. Tänä vuonna kesäseteli on tarkoitettu kaikille vuosina 2003–2007 syntyneille espoolaisille nuorille. Kesäseteli toimii rohkaisevana kannustimena yritykselle palkata nuori kesätöihin. Espoon kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa espoolaisen nuoren töihin kesäsetelillä 1.5.–30.9. välisenä aikana. Kesäsetelit tulevat jakoon 7.2. ja ne jaetaan hakujärjestyksessä. Varmistettu kesätyöpaikka on kesäsetelin saamisen edellytyksenä ja kesäseteliä voi hakea vain nuori itse. 

”Kesäsetelillä on jo pitkät perinteet ja ne ovat edistäneet nuorten kesän ajan työllistymistä. Suurimpia kesäsetelillä nuoria työllistäneitä tahoja ovat seurat ja järjestöt. Kesätyöseteliin liittyvää infoa voit kuulla myös 2.2. järjestettävässä KesätyöKeskiviikossa”, kertoo nuorisotyön koordinaattori Hanna Savilahti.

Nuori Espoo -yrityskoulutus ja Kesäyrittäjä-ohjelma vaihtoehtona perinteiselle kesätyölle

Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, niin Nuori Espoo Yritysseteli ja 4H-yhdistyksen järjestämä Nuori Espoo -yrityskoulutus tarjoavat väylän yrittäjyyteen helposti ja ohjatusti. Maksuttoman yrityskoulutuksen tavoitteena on perustaa oma yritys ja kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena. Koulutukseen osallistuvat saavat oman mentorin ja 300 euron Yrityssetelin yrityskokeilun käynnistämisen tueksi. Yrityskurssi on tarkoitettu 13–28-vuotiaille espoolaisille. Etusijalla ovat hakijat, joilla on jo yritysidea mielessään.

Kesäyrittäjä on maksuton matalan kynnyksen kesäajan yrittäjyysohjelma, jossa nuori pääsee kokeilemaan yrittäjyyttä kannustavan yhteisön ja mentorin tuella. Espoon kaupungin ja Talous ja nuoret TATin yhteistyössä toteuttama kesäyrittäjyysohjelma on suunnattu ensisijaisesti Suomeen muuttaneille tai maahanmuuttajataustaisille 17–29-vuotiaille nuorille. Ohjelmaan hakiessa riittää alustava idea omasta yritystoiminnasta ja siitä, miten sitä lähtisi kesällä kokeilemaan. Ohjelmaan sisältyy yrittäjäkurssi ja 300 euron arvoinen kesäyrittäjätuki.

Espoon kaupungin kesätyöpaikat

Kesätöihin Espoon kaupungille? Espoon kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan vuosittain noin 800 nuorelle. Kesätyöpaikkoja julkaistaan tammikuun lopusta alkaen ja uusia kesätyöhakuja avautuu pitkin kevättä. Espoon kaupunki on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjaamotalon päällikkö Tero Luukkonen, p. 050 321 3813, tero.luukkonen@espoo.fi
Nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling, p. 043 824 7060, merja.nordling@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme