Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keski-Helsingin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan 27. helmikuuta Käpylän peruskoululla

Jaa

Käpylän, Pasilan, Kumpulan, Koskelan ja Arabianrannan ajankohtaisiin liikenne- ja kaavoitushankkeisiin voi tutustua Uutta Keski-Helsinkiä -tapahtumassa 27. helmikuuta Käpylän peruskoulun ruokasalissa.

Havainnekuva: Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy
Havainnekuva: Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy

Käpylän ja Kumpulan suunnittelija kertoo illassa muun muassa Sofianlehdonkadun varrella sijaitsevasta Kätilöopiston sairaalasta, Pohjolankatu 45:een ja 47:ään kohdistuvista suunnitelmista sekä Onnentie 18:n opetusrakennuksesta.

Kätilöopiston sairaalarakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, ja tavoitteena on pääasiallisesti säilyttää rakennus. Sen osia saatetaan kuitenkin purkaa ja tontille rakentaa uusia taloja.

Pohjolankadulle suunnitellaan yhtenäisen opinpolun mahdollistavaa ruotsinkielistä koulua noin 500 oppilaalle. Samalla suojellaan Pohjolankatu 47:ssä sijaitsevat asuinkerrostalot ja tarkistetaan piha-alueiden suojelun tarve. Lisäksi Onnentie 18:n varrella sijaitseva opetusrakennus muutetaan asunnoiksi. Samalla tutkitaan alueen kävely-yhteyksien parantamista.

Hämeentiellä puolestaan parannetaan jalankulun ja pyöräilyn edellytyksiä Kustaa Vaasan tien ja Annalantien välillä. Kadun jalankulku ja pyöräily erotetaan sekä kadun pysäkkejä ja kadunvarren pysäköintiä järjestellään uudelleen. Samassa yhteydessä saneerataan kadun kunnallistekniikkaa. Rakentaminen tapahtuu vuonna 2021.

Lisäksi tapahtumassa on asiantuntijoita keskustelemassa muun muassa Tuusulanbulevardin karttakyselyn tuloksista, Koskelantien liikenneturvallisuuden parantamisesta, Koskelan varikosta sekä Pasilan ja Arabianrannan ajankohtaisista kaavahankkeista.

Hankkeita esitellään tiiviisti myös noin vartin mittaisilla tietoiskuilla. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua osoitteessa hel.fi/suunnitelmat. 

Uutta Keski-Helsinkiä -tapahtuma
27.2.2020 kello 16–19
Käpylän peruskoulun ruokasali (Mäkelänkatu 93). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Fabritius
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. 09 310 26609
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva: Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy
Havainnekuva: Schauman & Nordgren Architects Oy, MASU Planning Oy ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hietalahdenrantaan esitetään uutta työpaikka-aluetta ja maanalaista pysäköintilaitosta27.3.2020 08:39:06 EETTiedote

Kotimainen kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö HGR Property Partners Oy on hakenut Helsingin kaupungilta kehittämisvarausta Hietalahdenrannan alueelle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 31.3.2020. Kehittämisvarauksessa Helsinki antaa kumppanille luvan suunnitella kaupungin maalle. Varauksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kaupunkiympäristölautakunnan esityksestä keväällä 2020. Varaus ei vielä mahdollista tontin luovuttamista, vaan kaupunki päättää toteutukseen tähtäävästä tontinvarauksesta erikseen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 26.3.202026.3.2020 18:55:11 EETTiedote

Ympäristö- ja lupajaoston kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 26.3.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 23.4.2020 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.3.202019.3.2020 17:00:36 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.3.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 2.4.2020.

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittaja valittu18.3.2020 11:00:00 EETTiedote

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus Lapinlahden kevät, ja kilpailutyö on julkistettu. Päärakennukseen on ehdolla Tove Janssonin kotimuseo, hostelli, työtiloja sekä erilaisia palveluja. Puisto säilyy kaikille avoimena ja lähes ennallaan. Uudisrakennukset nousevat alueen eteläreunalle, minne tulisi hotelli Länsiväylän melumuuriksi sekä kaksi palveluasuntorakennusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 17.3.202017.3.2020 19:02:07 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 17.3.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme