Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keski-Helsingin suunnitelmat ja ajankohtaiset hankkeet esillä Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 14. huhtikuuta

Jaa

Pasilassa, Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä lukuisia ajankohtaisia kaava- ja liikennehankkeita. Alueen asioista saat kerralla tietoa Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa 14.4. klo 17−19.30.

Uutta Keski-Helsinkiä -asukastilaisuus verkossa 14.4.2021
Uutta Keski-Helsinkiä -asukastilaisuus verkossa 14.4.2021

Uutta Keski-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa kaupungin asiantuntijat esittelevät ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita keskisen Helsingin eri kaupunginosista. Pasilan esitykset on koottu omaksi osuudekseen kello 17 alkaen. Käpylän, Kumpulan, Koskelan, Toukolan ja Arabianrannan alueiden ajankohtaisia asioita esitellään n. kello 18.20 eteenpäin. Tilaisuus päättyy klo 19.30.

Pasilan alue kehittyy uusien liikennehankkeiden ja lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi keskukseksi. Keski-Pasila rakentuu ja Pasila kasvaa myös pohjoiseen, kun Postipuistoon rakennetaan uutta asuinaluetta. Kaavoituksen ajankohtaiskatsauksessa esittelemme lyhyesti käynnissä olevia hankkeita. Itä-Pasilassa ajankohtaisia hankkeita ovat Opastinsilta 8 sekä Opastinsilta 1 ja 2, joissa nykyisten rakennusten tilalle suunnitellaan uusia rakennuksia. Länsi-Pasilassa on alkamassa Pasilan puistotien ja päiväkoti Hertan alueen suunnittelu. Tilaisuudessa kerrotaan myös Veturitien katuhankkeen tilanteesta sekä muista alueen katuhankkeista.

Käpylässä, Kumpulassa, Koskelassa, Toukolassa ja Arabianrannassa on käynnissä isoja ja pieniä hankkeita rinnakkain, joista saamme lyhyen katsauksen illan toisessa osiossa klo 18.20 alkaen. Kaavahankkeiden lisäksi illassa esitellään Mäkelänkadun bulevardikaupungin suunnittelun tilannetta. Saamme myös kuulla Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen ajankohtaisia kuulumisia.

Nopeasti kasvavat kaupunginosat houkuttelevat myös lapsiperheitä, ja kuulemme katsaukset keskisen Helsingin koulujen ja päiväkotien tilanteeseen. 

Tilaisuuteen sai esittää ennakkokysymyksiä Kerro kantasi -palvelussa. Tilaisuuden aikana aiheista voi kysyä ja keskustella verkkotilaisuuden chatissa. Lisätiedot, ohjeet, tilaisuuden ohjelma, aikataulu ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta. Julkaisemme illasta tallenteen verkossa tilaisuuden jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön viestintä:

Kiia Koliseva
viestintäsuunnittelija
puh. 09 310 26478
kiia.koliseva@hel.fi

Anna Hurmeranta
vuorovaikutussuunnittelija
puh. 09 310 34808
anna.hurmeranta@hel.fi

Kuvat

Uutta Keski-Helsinkiä -asukastilaisuus verkossa 14.4.2021
Uutta Keski-Helsinkiä -asukastilaisuus verkossa 14.4.2021
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme