Kirjapaja

Keski-ikäinen elämäni -uutuuskirjassa Laura Honkasalo tunnustelee samastuttavasti uuden ikävaiheen mutkia ja muhkuroita

Jaa

Yhtenä päivänä peilistä katsoo keski-ikäinen nainen. Onko lakipiste nyt saavutettu? Missä on iän tuoma tyyneys? Voiko keski-ikäinen olla keskeneräinen, Laura Honkasalo miettii ja tarjoaa kirjan verran vertaistukea kypsille, epäkypsille ja muuten vain varttuville.Parhaat vuotemme – ihanko totta? Naistenlehdissä kypsät naiset hehkuvat iän tuomaa rauhaa ja ovat sinut itsensä kanssa. Seksikin on heillä parempaa kuin koskaan. Mutta entä jos keski-ikäisenä onkin epävarma ja keskeneräinen, Laura Honkasalo kysyy kirjassaan Keski-ikäinen elämäni (Kirjapaja). Miten suhtautua aikaan, joka venyy ja paukkuu ja osoittautuu kummallisen rajalliseksi?

Laura Honkasalo tunnustelee keski-iän mukanaan tuomia mutkia ja muhkuroita aidon itsen, anti-age-tuotteiden ja loppuelämän kokoisten kysymysten ristipaineessa. Mitä kaikkea ikääntyminen tarkoittaa, ja joko viimein on aika sen Omannäköisen Elämän?

Jos mediaa on uskominen, liki jokainen keski-ikäinen elää parisuhteessa. Honkasalo pohtii, millaista on kohdata tämä elämänvaihe sinkkuna: kuka löytää selästä oudot luomet tai kuka auttaa vastaamaan unitutkimuksen kysymykseen kuorsaamisesta – puhumattakaan siitä, mikä on viisikymppisen sinkkunaisen markkina-arvo nettideittipelissä.

Omakohtaisessa teoksessaan  Laura Honkasalo luotaa kulunutta elämää ja etsii yhteyttä menneen ja nykyisen itsensä välillä. Terävästi ja hauskasti hän mietiskelee uuden ikävaiheen mukanaan tuomia yllätyksiä ja ihmettelee, onko viisikymppisen työelämässä mahdollisuuksia enää uuteen tai edes entiseen ja todellako kaikkien muiden keski-ikäisten elämä on auvoisaa ja ”omannäköistä”. Ja eikö nainen pääse pyristelemään pakoon ulkonäköpaineita ennen kuin haudassa?

Honkasalo huomaa, miten aika tuntuu kulkevan yhtäältä käsittämättömän vauhdikkaasti ja toisaalta nykyajassa ovat läsnä kaikki menneet iät ja elämänvaiheet. Kokemus omasta iästä ei aina täsmää peilistä katsoviin kasvoihin.

Laura Honkasalo tarjoaakin kirjan verran vertaistukea kypsille, epäkypsille ja muuten vain varttuville.


Tervetuloa Keski-ikäinen elämäni -kirjan julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään yhdessä Asta Lepän uutuuskirjan Aivan äksänä – Kun huomasin kuuluvani sukupolveen kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu: ilmo@kirjapaja.fi.


 

Laura Honkasalo on kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut useita romaaneja sekä mm. teokset Kaapin henki (2019), Pöytä yhdelle (2016) ja Nuukaillen (2014).


Laura Honkasalo: Keski-ikäinen elämäni
Kansi Bifu
Kirjapaja 2022
ISBN 978-952-354-644-8, 240 s.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Laura Honkasalo, kuva Uzi Varon.
Laura Honkasalo, kuva Uzi Varon.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme