EnerKey

Keski-Suomen ekaluokkalaisten liikenneturvallisuutta parannetaan led-huomioliiveillä

Jaa

Keski-Suomen ekaluokkalaisille toimitetaan tänä talvena led-valoilla varustettuja heijastinliivejä osana Pieni kulkija -projektia. Pieni kulkija on Pohjois-Karjalan Uimaharjusta kotoisin olevan Janne Tahvanaisen kehittämä palvelu, jonka kautta toimitetaan huomioliivejä 1.-luokkalaisille yritysten sponsorirahoilla.

Tahvanainen sai idean heijastinliivien jakamisesta nähtyään talvella Joensuussa vaaratilanteen, kun opettaja oli pienten oppilaiden kanssa liikennevaloissa.

– Valot vaihtuivat punaisiksi, kun kaikki oppilaat eivät olleet vielä ehtineet tien yli. Yhdelläkään oppilaalla ei ollut yllään huomioliiviä, vaikka oli hämärää.

Tänä vuonna palvelu olisi tarkoitus laajentaa kattamaan koko Suomen.

– On laskettu, että valtakunnallinen jakelu olisi mahdollista, Janne Tahvanainen kertoo.

Keski-Suomen ekaluokkalaisille on huomioliivejä hankittu tälle talvelle noin 200 kappaletta. Peruskoulun aloittaa vuosittain Suomessa yli 60 000 oppilasta.

 

Valot lisäävät näkyvyyttä

– Kun tätä lähdettiin visioimaan, niin päätettiin, että normaali liivi ei riitä. Lapsen pitää ihastua tuotteeseen, jotta sitä myös käytetään, Tahvanainen täsmentää.

Vihreissä heijastinliiveissä on punaiset led-valot sekä edessä että takana. Valot lisäävät liivien näkyvyyttä liikenteessä huomattavasti.

– Kaikki toimenpiteet, jotka lisäävät liikenneturvallisuutta, ovat tervetulleita. Näillä liiveillä saadaan oppilaat näkyviksi.

Yritykset mukana turvaamassa ekaluokkalaisten koulumatkaa

Vastuullisuus on keskeinen arvo monen yrityksen toiminnassa. Jyväskyläläinen EnerKey on asettanut vastuullisen toiminnan keskiöön auttamalla asiakkaitaan vastuullisessa energianhallinnassa ja ympäristövastuun toteutumisessa.

- Haluamme toimia kokonaisvaltaisesti vastuullisesti yhteiskuntaa kohtaan, joten oli hyvin luonnollista suunnata asiakkaidemme joululahjoihin varattu summa Pieni kulkija -yhteistyöhön. Aiempina vuosina olemme olleet mukana tukemassa Hengitysliiton toimintaa terveemmän sisäilman puolesta sekä sairaaloiden lastenosastojen hankintoja, kertoo EnerKeyn digitalisaatiojohtaja Iiro Kuntsi.

- Tällä kertaa valinta kohdistui paikallisuuteen. Jyväskyläläislähtöisenä yrityksenä on kunnia olla turvaamassa Halssilan ekaluokkalaisten koulumatkoja pimeinä talviaamuina, Kuntsi lisää.

Tieliikeonnettomuudet ovat suurin yksittäinen syy lapsen kuolemaan johtaneissa tapaturmissa. Joka kolmas tieliikenteessä loukkaantuneista jalankulkijoista on lapsi tai nuori. EnerKeyn osallistumisen avulla turvataan kaikille Halssilan ekaluokkalaisille turvalliset koulumatkat tänä talvena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EnerKey, Iiro Kuntsi, +358 40 6578359, iiro.kuntsi@enerkey.com
Pieni kulkija, toimisto@pienikulkija.fi, www.pienikulkija.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

EnerKey
EnerKey
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

+358207992101http://www.enerkey.com

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on Pohjoismaiden johtava, ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifioitu, pilvipohjainen energiatiedon ja -prosessien hallinnan SaaS-palvelu. EnerKey SaaS-palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu.

EnerKeytä käyttää yli 1000 asiakastamme ja sillä hallitaan yli 100 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 15 000:ssa kiinteistössä. EnerKeyn saat myös organisaatiosi omalla logolla ja ulkoasulla brändättynä asiakkaidesi käyttöön Powered by EnerKey -alustaratkaisuna.

www.enerkey.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EnerKey

Helen pilotoi energianhallinnan raportointikokonaisuutta yhteistyössä EnerKeyn kanssa5.6.2019 11:00:00 EESTTiedote

Energiayhtiö Helen ja energiajohtamisen asiantuntija EnerKey ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tulevaisuudessa tarjota Helenin yritysasiakkaille tehokkaat työkalut vastuulliseen energianhallintaan. Yhteistyön ensimmäinen vaihe käynnistyy pilotointihankkeella, jonka tarkoituksena on löytää Helenin yritysasiakkaiden tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla palveleva energiaraportoinnin kokonaisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme