Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen maaseutualueille 1,6 miljoonaa euroa kasvuun ja kehittämiseen

Jaa

ELY-keskus myönsi maaseuturahaston yritystukia vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 860 000 euroa, kokonaisvaikutusten noustessa yhteensä noin kolmeen miljoonaan euroon. Kehittämishankkeisiin myönnettiin reilut 220 000 euroa.

Yritystukien suurin investointi kohdentui Viitasaarelle Haka-Woodille sahalinjan tuotanto- ja mittaustekniikan kehittämiseen sekä varastoalueiden laajentamiseen. Metallialan yritykset investoivat toimitiloihin ja uusiin koneisiin - Pihtiputaan Ajokonekorjaamo ja Millcomp Pihtiputaalle, Jyväshitsaus Laukaaseen ja TimCo Steel Petäjävedelle.

─ Maakunnassa on paljon metallialan yrityksiä, ja alan toimijat ovat löytäneet hyvin investointirahoituksen mahdollisuudet, sanoo yrityskehitysasiantuntija Tiia Rantanen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

─ Toiminnan kasvattaminen ja uudistaminen vaativat ajantasaista konekantaa ja kokonaisrahoituksen kasaamiseksi tukivälineet ovat hyvä apu.

Maaseudun kehittämishankkeissa ProAgria lähtee viemään luonnontuotealan yritystoimintaa eteenpäin uudistamalla hankintaketjuja ja parantamalla raaka-aineen saatavuutta. Hankasalmella nuoret ja kokeneet yrittäjät yhdistävät voimansa erilaisten tapahtumien äärelle. Niiden tavoitteena on tuoda esiin paikallista osaamista ja yrittämisen mahdollisuuksia.

Paikalliseen kehittämiseen yli puoli miljoonaa euroa Keski-Suomen Leader-ryhmiltä

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla vuosineljänneksellä maaseudun yrityksiä ja yleishyödyllisiä yhteisöjä yhteensä 520 030 eurolla, josta yrityksille myönnettiin noin 110 580 euroa ja maaseudun yhteisöille vajaat 410 000 euroa.  

Yritystukea myönnettiin muun muassa Riihivuori Resortille Muurameen, jossa hiihtokeskuksen lumetusjärjestelmä modernisoidaan ekologiseksi. Jämsäläisen Metallipaja Niemisen koneinvestoinneilla tehostetaan raskaan kuljetuskaluston tuotantoa ja huoltoa.  

Jyvässeudun 4H-yhdistyksen yleishyödyllisessä Hitpointti-hankkeessa aloitetaan pelinkehitysvalmennus seudun lapsille ja nuorille. ProAgria Keski-Suomi puolestaan käynnistää kotitarveviljelyn kehittämisen ja neuvonnan. Haihatuksen Henki ry luo Joutsaan uuden kulttuurimatkailukohteen kineettisen taiteen talon muodossa.  
 
Lisäksi Hankasalmen Elävän kulttuurin yhdistys HELKU tekee yhteisöllisen musiikkivideon kuntalaisten kanssa. Hankkeen taustalta löytyy verkostoja, joiden kautta video tulee saamaan maailmanlaajuista huomiota. Kehittämisyhtiö Keulink Oy järjestää digitaalisen markkinoinnin yritysryhmäkoulutusta. Kuhmoisten Päijälän kylään perustetaan monipalvelukeskus. Äänekoskella Suolahden kotiseutumuseo uudistetaan nykyaikaan.  

Leader-ryhmien hanke- ja yritysrahoitus: www.keskisuomenmaaseutu.fi/yhteystiedot  

Tarkemmat tiedot kaikista tuensaajista löytyvät oheisista liitteistä. Liitteiden linkit löytyvät tämän tiedotteen alaosasta:

Liite 1: Keski-Suomen ELY-keskuksen myöntämä maaseuturahoitus Q1/2022 
Liite 2: Keski-Suomen Leader-ryhmien myöntämä maaseuturahoitus Q1/2022 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Yrityskehitysasiantuntija, Tiia Rantanen p. 0295 024 999, Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme