Jyväskylän yliopisto

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Jyväskylän yliopisto lujittavat yhteistyötään 

Jaa

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus 3.9.2020 klo 9.00-11.00 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, auditorio (-1 kerros).

Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistyön pitkiä perinteitä vahvistetaan 3.9.2020 solmittavalla kumppanuussopimuksella. Monialainen tiedeyliopisto sekä valtakunnallisesti merkittävä keskussairaala ja sairaanhoitopiiri muodostavat yhdessä Keski-Suomeen omaleimaisen terveyden ja hyvinvoinnin tutkimusympäristön, jota tukee molempien osapuolten aktiivinen verkostoyhteistyö Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymässä (KEHO). 

Sopimuksen tarkoituksena on luoda edellytyksiä osapuolten väliselle syvenevälle integraatiolle ja yhteistoiminnalle ja siten rakentaa yhteistä, kyvykkyyttä yhteisen tutkimus- ja osaamiskeskuksen perustamiseksi. 

- Keski-Suomen sairaanhoitopiiri saa huomattavaa lisäarvoa Jyväskylän yliopiston vahvasta monialaisesta tutkimusperinteestä, korkealaatuisesta tieteellisestä tutkimuksesta sekä mahdollisuudesta syventää asiantuntijoidemme osaamispohjaa, summaa sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. - Yhteistyön kautta voimme hyötyä myös yliopiston hyvistä tutkimus- ja innovaatiopalveluista. 

- Jyväskylän yliopisto arvostaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vahvaa lääketieteellistä sekä käytännön lääketieteeseen ja hoitotyöhön niveltyvää tutkimus, kehittämis- ja koulutusosaamista, joka täydentää erinomaisesti “Osaava ja hyvinvoiva ihminen” -strategiamme mukaista monialaista tutkimustyötä, kuvailee rehtori Keijo Hämäläinen. - Lainsäädännön uudistuttua mahdollistamaan potilastiedon tutkimuskäyttö haluamme lisätä mahdollisuuksia hyödyntää sairaanhoitopiirin erittäin moderneja ja jatkuvasti kehittyviä data-alustoja sekä niiden tuottamaa tietoa entistä paremmin myös tutkimuksessa.  

Uuden sairaala Novan avaamisen mahdollistama monipuolisen hyvinvointiyhteistyön rakentaminen sairaalan aiempiin tiloihin Kukkulalla tarjoaa mahdollisuuksia ja puitteita konkreettisen monialaisen yhteistyön rakentamiseen. Osapuolet näkevätkin tiivistyvän keskisuomalaisen osaamisyhteistyön merkittäväksi panokseksi myös valtakunnallisessa mittakaavassa. Tästä panoksesta avataankin keskustelu jo sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa, jonka avaa sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertomalla hyvinvoinnin ja terveyden osaamisen kansallisista kehittämistarpeista ja tulevaisuuden suunnista. 

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestetään ajankohtaisen koronatilanteen vuoksi pienimuotoisena kutsuvierastilaisuutena.

Mahdollisuus seurata tilaisuutta teamsin välityksellä

Liity Microsoft Teams -kokoukseen

+358 9 85626389   Finland, Helsinki (maksullinen)

Neuvottelutunnus: 102 068 063#

Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Minna Ruoranen, KSSHP, minna.ruoranen@ksshp.fi, 040 594 6212 tai 014 269 2794,  ja Senior Advisor Päivi Fadjukoff, JY, paivi.fadjukoff@jyu.fi, puh 050 5181410

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Puoluetausta ja sukupuoli vaikuttavat ehdokkaan käsittelyyn mediassa24.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Oikeistopopulistisiin puolueisiin liitetään usein negatiivisia mielleyhtymiä muun muassa puolueiden edustajien esittäminen radikaalien, kansallismielisten kannanottojen vuoksi. Mediassa huomio kohdistuu erityisesti johtajan persoonan ja henkilökohtaisen arvopohjan arviointiin, jossa myös sukupuoli on isossa osassa. Tutkimus selvitti, leimasiko media negatiivisesti oikeistopopulistista ehdokasta vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Jyväskylän yliopisto sai uudet professorit fysiikan, eläinekologian, solu- ja molekyylibiologian sekä matematiikan aloille23.9.2020 10:00:00 EESTTiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsunut tehtäviinsä neljä uutta professoria matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Lokakuun alussa professoreina aloittavat fysiikan professori Pekka Koskinen, eläinekologian professori Tapio Mappes ja solu- ja molekyylibiologian professori Varpu Marjomäki. Aiemmin tänä vuonna professorina aloitti matematiikan professorina Enrico Le Donne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme