Jyväskylän yliopisto

Keski-Suomi -ilta 18.4.: Mitä opit huomenna? Keskisuomalaisia tulevaisuuskuvia koulutukseen

Jaa
Koulutus puhututtaa enemmän kuin vuosikymmeniin. Keskustelu käy kuumana, oli aiheena sitten oppimistulokset, inkluusio, oppimisympäristö, itseohjautuvuus tai oppilaiden ja opettajien hyvinvointi. Tulevaisuus kaipaa uutta suuntaa, mutta mitä? Suomalaisen opettajankoulutuksen syntysijoilta Keski-Suomesta on aina löytynyt ratkaisuja koulutuksen kysymyksiin, niin nytkin. Tule kuuntelemaan niitä Keski-Suomi -iltaan 18.4.

Aika:18.4.2023 18:00–19:30
Paikka: Seminaarinmaki, Kirjasto Lähde (Tietoniekka) + Verkkolähetys

Illan aikana opettajankoulutuslaitoksen johtaja Sirpa Eskelä-Haapanen ja Gradian lukiokoulutuksen johtaja Samuli Laitinen hahmottelevat synteesiä tulevaisuuden koulusta ja opettajankoulutuksesta. Mitä pitää muuttaa ja uudistaa, mitä kannattaa napata mukaan peruutuspeilistä? Mitä uusia mahdollisuuksia tuo kuntien vahvempi itsenäinen rooli koulutuksen tuottajina? Mitkä ovat oppilaitosten yhteistyön vielä käyttämättömät mahdollisuudet maakunnassamme? Millainen potentiaali kasvaa lapsissamme ja nuorissamme?  Keskustelua vauhdittaa valovoimainen juontaja, Radio Keskisuomalaisesta tuttu Jari Lindström.

Keski-Suomi -illat

Keski-Suomi -illoissa pohdimme keskisuomalaisuuden aineksia historian, kulttuurin, koulutuksen ja elinvoiman näkökulmista sekä visioimme maakuntamme tulevaisuuden näkymiä. Huhtikuinen tilaisuus juhlistaa myös Keski-Suomen päivää 18.4.

Kaikille avoimessa tilaisuudessa keskustelun pohjaksi kuullaan alustukset yliopiston tutkijalta ja alan käytännön toimijalta tai päättäjältä. Tilaisuus on katsottavissa myös yliopiston ja Keskisuomalaisen verkkopalveluista.

Tapahtumat järjestää Jyväskylän yliopistosäätiö, Mediatalo Keskisuomalainen sekä Keski-Suomen liitto ja ne ovat osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa.

Tapahtuman lähetystä pääset seuraamaan tästä. (https://r.jyu.fi/Eoi)

Lisätietoja

Anu Mustonen
asiamies, Jyväskylän yliopistosäätiö
anu.mustonen@jyu.fi, puh. 050 564 9022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Viidelle Jyväskylän yliopiston tutkijalle Suomen Akatemian rahoitus30.5.2023 16:30:41 EEST | Tiedote

Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta (BTY) on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen viidelle Jyväskylän yliopiston tutkijalle. Rahoituksen tarkoituksena on edistää suomalaisen tieteen uudistumista ja monimuotoisuutta, sekä parantaa tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta. Rahoituskausi on 01.09.2023 - 31.08.2027. Kaikkiaan BTY-toimikunta osoitti yhteensä lähes 41 miljoonaa euroa 73 akatemiahankkeelle, joissa on kaikkiaan 91 osahanketta. Noin 18,5 prosenttia hakemuksista sai rahoituksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme